8 Aralık 2017 Cuma

Kedi Aşkım


O sevgili varlıklar ne zamandır benim dünyamdalar? Kedilerden söz ediyorum. Doğrusu kesin bilmiyorum. Çok küçüklüğümden beri diyelim.. Anneannemin evinde değil de bahçesinde her zaman bir iki kedisi olurdu. Sarman’ı ve Fatoş’u anımsıyorum. O zamanlar  çocuk bilincimle  özenle bakılmaları gerektiğini bilmiyordum. Bunu çok sonraları öğrendim.  Sözünü ettiğim yıllarda insanlar kedi ve köpeklere çok özel bir ilgi göstermeseler de,  onlara nefret duymazlar ve acımasızca da davranmazlardı. Kediler rahattı hatırladığım kadarı ile. Zaten yaşam alanları da bugün olduğu gibi daraltılmamıştı. Trafik belası yoktu. Bahçeden bahçeye atlayıp yaşayıp giderlerdi. Şimdi yaşam alanlarını ellerinden alıp apartman denilen beton yığınlarını diktik. Kalan azıcık toprağı  betonla kaplayıp  otopark olarak kullanıyoruz.  Ötemizde berimizde yaşamaya çalışanlar ise sevilmiyor, istenmiyor. En az bizim kadar onlara da ait olan bu dünyada sinir küpü bazı insanların kolay hedefi oldular. Ne hazindir ki, çileli ve kısa yaşamlarının destekçisi olanlar da bu dışlanmadan  nasibini aldılar.  Oysa ki kedili yaşamı keşfedenler bilir, ne sevgili varlıklardır.  Onlar keyif ve huzur kaynağıdır.  En belirgin özellikleri kafalarına göre  takılmalarıdır.J Canları ne isterse onu yaparlar. Örneğin sizin onu sevmek istemeniz  önemli değildir onlar için. Eğer onlar bu isteği duyarsa yaklaşırlar. Buradaki incelik onların bir takım menfaatler için sevecen davranışlar göstermemeleri. Keşke  bu özellik insanlarda da olsa da sahte sevgi pıtırcıkları deşifre olsalar, öyle değil mi?  Bu davranış biçimi onların bencil ve nankör oldukları anlamına gelmez. Tam tersi,  hiç kimseye eyvallahlarının olmadığının göstergesidir. Bu da bana uyarJ  Onların davranışlarına , duruşlarına en çok yakışan sözcükler, asil, içten, sevimli, şirin, yaramaz, gururlu diye uzar gider. Birbirlerinden çok farklı karakterde olduklarından içlerinde arsız olanlar da yok değil hani. Bizim Nazmiş gibi. Kapıdan kovsan balkondan çıkar gelir.Yine de insanın arsızından iyidir onların arsızlığı.  Çok tatlıdırlar çoook..  İllaki, cins ya da çok güzel, renkli gözlü uzun tüylü olmaları gerekmez. Çünkü her kedinin cezbedici tarafları vardır. Sokaktan alınanlar bile eve müthiş uyumlu, harika dostlar olabilirler. Bakınız: Jane  ve Colette.
 Jane'im


Colette'im

Onları sevmek öyle sağaltıcı, öyle doyumsuz bir duygu ki,  bir kez hayatınıza  girdilerse hiç onlarsız  olamayacağınızı düşünürsünüz. Şu an bile biri minderinde kıvrılmış uyuklarken  diğeri dizlerime tırmanmaya çalışıyor  ve onları sevmeye doyamıyorum.
Biber'im

Anlayacağınız o mırıldanmalardan, miyavlardan uzak kalmama olanak yok. Bir anlamda hiç büyümeyecek çocuklarım var.  Çünkü düzenli doyurup, temizlikleri ile, aşıları ve Tanrı korusun  sağlık sorunları ile  uğraşacağım ömrüm oldukça. Hem yalnız evimi paylaştıklarım için değil, tesadüflerle karşılaştıklarım ya da yanımda yakınımda bulundukları için, yardıma ve bakıma muhtaç olanlarla da ilgileneceğim. Bu hep böyle oldu, böyle olacak..

 Pofuduk ve Yavruları

 Bütçemi denkleştirmek için kıvranırken  onların payı  hep dokunulmaz olacak. Olası sürprizlere hep hazırlıklı olacağım.

Ellerimde, kollarımda hatta yüzümde hasta bir sokak kedisinin neden olduğu  çizikler hep olacak.

Nazmiş(Geçen yıl bu günlerde zehirlemişlerdi, evde özel bakıma aldım, bu sırada bana çok tırmık attı:)

   Soğuk gecelerde  içim titreyecek, dışarıdakiler için. Ha, bir de evdeki tampon görevim  hep sürecek; yaramaz  çocuklarını korumaya alan anneler gibi. Suçlarını gizlemek için ne lazımsa yapacağım, evde huzur olsun diye. Tüm bunlara eyvallah!  Çünkü ben iflah olmaz bir kedi aşığıyım. Ne edeyim, benim sevgim  sınır, kural tanımıyor. Umarım sizlerin de yüreciğinizde bu sevgiye yer vardır. Çünkü ben bu sevgiyi  tanımayanlar için üzülüyorum.


17 yorum:

  1. Sevginin büyüklüğü o kadar anlaşılıyor ki satırlarından, gülümseyerek okudum.
    Bir canlıyı seven, ona değer veren bir insandan asla zarar gelmez. Bunu bilir bunu söylerim. Sanırım insanların mutsuzlukları arttıkça içlerinden nefreti, çaresizliği ve aşağılık komplekslerini kendilerinden güçsüz canlılardan çıkartıyorlar. Bu nefretin sebebi başka türlü açıklanamaz.

    Bu arada kedilere nankör denmesini ben de anlayabilmiş değilim. Hayvancağız içinden ne geliyorsa öyle davranıyor, ne yapsın? Bunu bile sorun yapıyoruz yafff

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Siz de harika yazmışsınız. Sanki yanıbaşımdasınız da sohbet ediyoruz:))

      Sil
  2. Sevgili dostum hayvan sevgisi çok özel bir duygudur , herkese bu ayrıcalık nasip olmamış ne yazık ki...
    Kedi sevmek ise insana iyi gelen bir şey, bir ihtiyaç. Aslında onların bize olduğundan çok bizim onlara ihtiyacımız var.
    Ne güzel yazmışsınız , yüreğinize sağlık!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu duygunun eksikliği yaşamın başka alanlarında da o kişiyi olumsuz etkiliyor ama farkındalık olmayınca anlaşılması zor. İyi ki bizler öyle değiliz:)) Siz de sağ olun, var olun. Farklı değilsiniz benden.

      Sil
  3. Nasıl güzel anlatmışsınız. Can onlar, can :)

    YanıtlaSil
  4. Ismetciğim...çok güzeller hepside...hepsini ayrı ayrı öpüyorum. 🐺🐺🐺sevgilerimle emel.

    YanıtlaSil
  5. İçten bir sevgi ve içten cümleler.

    YanıtlaSil
  6. Benim için de kedilerin yeri bir başka... Evimde besleyemesem de, penceremde besliyorum. Geçen baharda önce bir yavru geldi pencereme. Çok küçük değildi. Sonra kardeşi eklendi. Şimdi ise yavruları... Birinin yavrularını hiç görmedik. Hırçınlaştı o dönemde uzaklaştı. Muhtemelen başlarına bir şey geldi. Diğeri ise yaz boyunca iki kez yavruladı. İlk yavrularını bırakınca kovdu onları. Ama biz onları da beslemeye devam ettik. Fakat biri yok bu sıralar. Bu kez yeni yavrularını tanıştırdı bizimle. Çok tatlılar. Anlayacağınız, 5 - 6 kediden oluşan koca bir ailemiz var artık. Kızım da hayvan sevgisini doyasıya yaşıyor. Bir gün cama gelmeseler merak ediyorum. Kedi sevgili günler diliyorum :))

    YanıtlaSil
  7. Gönlümde kedilerin yeri çok başka hepsi birbirinden güzel,şekerler.Her gördüğüm kediye sarılmak öpmek istiyorum. Bazılarına mama verdiğinde hele o korkak ürkek gözlerle baktığında kalbime bıçak saplanıyor. Onların o başına buyruk tavırları insana alışkın olanların yedikten sonra seni umursamayıp gitmeleri çok şirin. Onlarsız bir hayat düşünemiyorum. Ailem istemediği için eve alamıyorum. Bahçeli bir ev istiyorum evime engelli yada zor durumda kalmış kedi.Bahçesinde kedi evleri olsun onlara bakim bunlar hayallerim.

    YanıtlaSil
  8. Onlar AŞK ın tüylü hali bizim icin. Ozledim güzelliklerinizi sevgiler canim

    YanıtlaSil

Beğeni ve görüşleriniz benim için çok değerli. Yürekten teşekkürler.