9 Temmuz 2016 Cumartesi

Ev Yapımı Meyveli Dondurma

Gerçek meyveden yapılmış, katkısız, gıda boyasız, mısır şurupsuz  dondurma yemek isterseniz, kendi dondurmanızı yapmalısınız.  Bu aşırı sıcak günlerde keyifle yemeniz için...

Ben şeftalili dondurma yaptım. Dilerseniz şeftali yerine, kayısı, kavun, böğürtlen, vişne gibi dondurma yapımına uygun aromatik ve lifli mevsim meyveleri kullanabilirsiniz.


Malzemelerimiz: Beş olgun şeftali, bir bardak şeker, 1 paket krem şanti, bir çay bardağı süt, yarım çay bardağı kaymak.

Yapılışı: Kabuğu soyulmuş meyveler şekerle birlikte rondoda püre haline getiriliyor. Püreniz pürüzsüz olmalı. Bunun için üşenmeyip süzgeçten geçirmenizi tavsiye ederim. Sonra kaymağı, soğuk sütü ve krem şantiyi ekleyip iyice karıştırın. Derin dondurucuda dört beş saat bekletince dondurmanız hazır. Deneyecek olanlara afiyetler olsun

 Şeftali pembesi gülümüz de açmış.



















Not: Süt ve kaymak kullanmadan yaparsanız  güzel bir  meyveli sorbeniz oluyor.

35 yorum:

  1. Böyle güzel malzemeli, ev yapımı bir dondurma için dört beş gün beklenir tabii. Dört beş saate indirsek olmaz mı bekleme süresini :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zaten dört beş saat diye yazmıştım. Hatta yorumunuzu okuyunca kontrol ettim.

      Sil
  2. Elinize sağlık. Belki hiç şeker ve kaymak koymadan da denenebilir.
    Fotoğraflar harika.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bilemiyorum, şekersiz dondurma hiç yemedim.

      Sil
  3. Ellerinize sağlık. Küçük çocuklu biri olarak bu tarif tam bana göre. En kısa zamanda deneyeceğim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım memnun kalırsınız tariften. Küçüğü öpüyorum:)

      Sil
  4. müthiş,tam da dondurmamızı evde yapalım diye konuşmuştuk arkadaşlarla:)
    eline sağlık.
    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şimdiden afiyet olsun canım. Bizden de sevgiler.

      Sil
  5. Merhaba,

    Ellerinize sağlık, harika görünüyorlar :)

    YanıtlaSil
  6. Bu dondurma için kalkıp Antalya'ya gelinir komşum ! Eline sağlık , her zaman olduğu gibi sağlıklı ve lezzetli bir tarifi bizimle paylaşmışsın !

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gelmeniz beni çok mutlu eder. Yine de bu aşırı sıcaklarda size kıyamam. Antalya şu günlerde dayanılır gibi değil.

      Sil
  7. Şu sıcak günlerde harika olur, ellerinize sağlık. Paylaştıgınız için teşekkürler;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zarif yorum için ben teşekkür ederim.

      Sil
  8. Yazınızı gece okumuştum.
    Son zamanlarda kendi dondurmamı kendim yapma merakı oluştu bende.
    Bulduğum tüm tarifleri deniyorum.
    Sabah uyandığımda ilk yaptığım şey sizin tarifinizi denemek oldu, yemeden de size yazmak istemedim. Harika oldu, çok beğendim. Tarif defterime de; "Begonvilli ev dondurması" diye yazdım :) Teşekkür ederim tarif için.

    Güllerinizin rengine de bayıldım, bakıp-bakıp durdum. Bahçemizde olmasını istediğim gül bu, ama hiç bu renk bir gülümüz olamadı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu güzel yorum benim için paylaşımlarımı anlamlı kıldı. Verdiğim emeğe, özene değdiğini gösterdi. Bunun için yürekten teşekkür ederim. Ayrıca sizin için mevsimi gelince o gülü çelikten yetiştirip kargo ile canlı olarak göndermek isterim. Ben güllerimin bir kısmını bir sanal bitki marketten canlı fide olarak satın aldığım için bu mümkün gibi görünüyor. En azından denemek isterim. Sevgiler, selamlar.

      Sil
    2. Ah, bu yazdığınız beni nasıl sevindirdi anlatamam. Günün mutluluk sebebi oldu.
      Ben elbette sizin böyle bir zahmete girmenize izin vermem ama bundan sonra diğer güllere bakarken o gülü bahçemde var etmişsiniz sayacağım ve hep sizi anacağım. Çok çok teşekkür ederim.

      Sil
  9. Ay derhal yapmam lazım bunu, sıcakta ne güzel gider! Eline sağlık Begonvilli hatun. Blogunu takipteyim gayrı. Sen de bana gelsene :) ❤

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İade-i ziyarete gelirim. Sevgiler, selamlar.

      Sil
  10. Çok güzel görünüyor.Ben de yapıyorum ama kaymak koymuyordum.Böyle de deneyeceğim.Elinize sağlık.Afiyet olsun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kaymak kalori değerini yükseltse de dondurma tadını veren bir malzeme. Kaymaksız yapılınca buz kristalleri daha belirgin oluyor. Dondurma değil de sorbe tadı alıyorsunuz. Ben de bazen o şekilde yapıyorum.

      Sil
  11. Bugun bizim pazarımız var. Şeftali alıp deneceğim inşallah. Ellerinize sağlık. ❤️

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hadi bakalım, umarım beğenirsiniz. ❤️

      Sil
  12. Elinize sağlık nefis görünüyor.

    YanıtlaSil
  13. çok lezzetli görünüyor ben de meyveyi dondurucuda dondurup sonra yoğurtla rondodan geçiriyorum dondurma diye koyuyorum çocukların önüne o da güzel oluyor :) bunu da denemek gerek de kaymak lazım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yoğurtla meyve birleşince harika olur. Ben de bunu deneyeceğim.

      Sil
  14. ne kadar kolaymış, çok teşekkürler. dondurma delisi olarak pek memnun oldum öğrendiğime.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, çok kolay. Ben de kavunlusunu yapacağım az sonra.

      Sil
  15. Bu tarifi mutlaka denemeliyim. Yaz gelince kızımla ben dondurma canavarına dönüşüyoruz resmen :)) O da damla sakızlı dondurma istiyordu benden. Bunu da yapılacaklar listeme ekliyorum. Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Damla sakızlı dondurma da enfestir. Küçük kıza sevgiler.

      Sil

Beğeni ve görüşleriniz benim için çok değerli. Yürekten teşekkürler.