22 Şubat 2016 Pazartesi

Badem Çiçekleri ve Pastoral Aşkım



Bizim köy  bembeyaz badem çiçeklerine büründü. Gökyüzü de pastel mavi olunca enfes bir görsel şölen var buralarda. Öte yandan yeşilin her tonu, nazlı papatyalar,  sabahları cıvıl cıvıl kuş sesleri ile uyanmak pastoral aşkımı canlandırdı. Çoktandır ara verdiğim  kırlarda ve sevgili ormanımda yaptığım yürüyüşlere başladım yeniden.

Gözlerimi alamıyorum bu güzelliklerden.




































Her sabah bu yollardan geçip mis gibi çam kokan ormana giderken ve dönerken  kentin göbeğinden bu köye geldiğim için hiç pişmanlık duymadığımı hissediyorum. Patili  dostlarımın  keyifli hallerini seyrediyor, tavukları, keçileri, bahçe kapımın önüne bağlanan kocaman ineği seviyorum. Komşu hanımlarla  kısa sohbetler ediyorum. Bir köylü kadının evime kadar getirdiği taptaze marulları, ıspanakları, yumurtaları minnetle satın alıyorum. Yoğurt  yapmayı, ekmek pişirmeyi seviyorum. Evet, seviyorum bu pastoral yaşamı.

Şimdilik bizden bu kadar. Gönlünüzce güzelliklerle yaşamanız dileği ile..

10 yorum:

  1. çok güzel.ben de seviyorum.

    YanıtlaSil
  2. Düne kadar biz de bahar gibi bir hafta geçirdik, kışı sevmeyen biri olarak müthiş keyifliydi benim için de;)
    O pastoral yaşam gerçekten keyifli, küçük bir ilçede yaşıyorum her ne kadar bir apartman dairesi olsada evim akrabalarımın bahçesinden tazecik marul ıspanak toplamak ağacından limon koparabilmek beni mutlu ediyor. Umarım bizim de yakında müstakil bir evimiz olur sizinki gibi:)
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  3. İstanbul'da büyüdüm. İstanbul çok özel bir şehir apayrı bir sevgisi var. Fakat ben de tabiat insanıyım. Hayatıma Ünye gibi güzel bir şehirde devam ettiğim halde gözüm şöyle Ege'de küçük bir köyde. Akdeniz de olabilir. Hatta ilk tayin yerim Bilecik bile çok güzel olurdu. Bu arada Ünye'yi de çok seviyorum. Ancak çok fazla büyüdü. Ruhum küçük ve şirin yerleri arıyor.

    YanıtlaSil
  4. Buralar da beyaza-pembeye büründü. Yaşama sevinci veriyor insana, doğa ne güzel.

    YanıtlaSil
  5. Çok güzel kareler içim açıldı canım, İzmir de de etraf da görüyorum ağaçlar hep çiçeklenmiş inş mart soğukları yüzünden çok etkilenmezler.
    Organik organik misss:)

    YanıtlaSil
  6. Ne güzel, özendim tadını çıkartın. Fotoğraflara ayrıca bayıldım, sevgiler

    YanıtlaSil
  7. Ohhh nasıl güzel fotoğraflar.

    YanıtlaSil
  8. BEGONVİLLİ EV....ohhh şükürler olsun,sefam olsun..güzel arkadaşım....misler gibi..doğayı o pastoral hayatı çok seviyorum ama yok...arkadaşım...maşallah bir güzel benim yerime yürüyüşler yap...arılar,böcekler ,çiçekler, baharla birlikte bir çaba da olurlar çok severim... resimler doğa çok güzel...sevgilerimle emel

    YanıtlaSil
  9. inşallah ölmeden bana da böyle bir hayat kısmet olur.... bende bir köye yerleşip yaşamak istiyorum...

    YanıtlaSil
  10. Sizi takipteyim. Öykü, anı, deneme, gezi ve köşe yazılarımdan ve yalnızca kendi çektiğim fotoğraflardan oluşan blogum www.acemidemirci.blogspot.com adresine beklerim. Hüdaydalı selamlarımla :)

    YanıtlaSil

Beğeni ve görüşleriniz benim için çok değerli. Yürekten teşekkürler.