29 Aralık 2015 Salı

Mis Kokulu Nergisler

Begonvilli Ev'de sevdiğim kokular vardır; kahve, çay kokusu, pişmekte olan ekmeğin kokusu, kek ya da kurabiye kokusu, bahçeden gelen lavanta , yasemin kokusu, balkonumuza kadar gelen çam ormanı kokusu.. İşte bu kokulara  bir yenisi eklendi, hepsini kıskandıracak kadar enfes bir koku, nergislerin büyüleyici kokusu.


Bu zarif, güzeller güzeli enfes kokulu çiçek bizim buralarda hemen her  yerde var. Bahçelerde, yol kenarlarında, saksılarda..



Ben de bahçemde yetiştirmeye çalışıyorum ama henüz çiçek açmadılar. Belki seneye.. Bu  güzel çiçekleri komşularım hediye ettiler.




Sözünü ettiğim diğer  sevdiğim kokularla  bir arada daha da hoşluk kattılar  Begonvilli Ev'e.   Çay ve kurabiyelerimizden ikram edebilirim!


Klasik un kurabiyesi pişirdim. Çocukluğumda, Ankara'da annemin ve teyzemin can dostu sevgili Emine Teyze'nin komşusu Hatice Teyze öyle bir yapardı ki bu kurabiyeyi.. Ağzınıza atınca dağılır, nefis kavrulmuş un kokusu ile tadına doyulmazdı.. Benimki de fena olmadı. Yakın bir zamanda  tekrar  yapacağım. Belki yapmak isteyen olursa, tarifini o zaman  vereceğim.
























28 yorum:

  1. Ohhh mis gibi kokusu buraya geldi fotolar harika ellerinize sağlık...mutlu yıllar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler. Size de mutlu yıllar! Sevgiler, selamlar..

      Sil
  2. Ne kadar şanslısınız .Maşallah. Güzel bir köyde nergis kokularıyla yaşamak nasıl da rahatlatıcıdır kim bilir. Küçük yerde yaşamama rağmen şöyle şirin, bakımlı köylerde gözüm. Çiçekleriniz, patili dostlarınız,sevdiğiniz insanlar, ille de begonvillerinizle birlikte mutlu yıllar yaşamanızı diliyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağ olun. Bir önceki yazıma göz atarsanız madalyanon diğer yüzünü de görürsünüz.Evet, buranın avantajları olsa da yıpratan, üzen yönleri de var. Umarım insanımız sahip olduklarının değerini anlar da o yazıda sözünü ettiğim olumsuzlukları yaşamayız.

      Sil
  3. nergis kokusu eşliğinde kurabiyeler.
    ohh ohh, daha ne olsun :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağlık ve huzur olsun hepimize:) Bir de sizler gibi güzel dostlar..

      Sil
  4. çok severim nergis kokusunu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de öyle. Dünyanın en pahalı parfümlerini kıskandırır bence, öyle değil mi?

      Sil
  5. Bayılırım nergis kokusuna...hep annemi hatırlatır bana, öğrencileri kucak dolusu nergis getirirlerdi ona.Vazomuzdan hiç eksik olmazdı:)
    Çay, kurabiye/kek kokan evler her zaman huzur doludur..
    Ellerinize sağlık kurabiyeler nefis görünüyor..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Annenizle meslektaşmışız.

      Sil
  6. Afiyet olsun sağlıklı, mutlu yıllar Turkan

    YanıtlaSil
  7. Mmmmhh kokular buraya kadar geldi. Nergisleri zaten çok severim. Yanında bir de vazgeçilmezim çay... Eh kurabiyeye de hayır demem doğrusu :) Ellerinize sağlık. Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beklerim sevgili blog komşum. Nergis zamanı bile gelinebilir Antalya'ya. Kışımız sert değil çünkü. Çay ve kurabiyeler minik detaylar. ''Çay ve Sempati'' filmi geldi aklıma:))Önemli olan dostluklar. Mutlu seneler..

      Sil
  8. Cicek ler ve kurabiyeler nefis..demissinizki kurabiye de kavrulmus un kokusu var..acaba unu kavurarakmi yapiyorsunuz gerci tarifi ilerde verecegim demissiniz ama:))) guzel paylasim icin tesekkurler mutlu guzel bir yil diliyorum..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler.. Tarifi vereceğim ama ufacık bir aksaklık oldu. Onu nasıl gidereceğimi biliyorum. Daha mükemmelini yapıp tarifi ayrıntılı paylaşacağım:)Size de mutlu, güzelliklerle dolu seneler olsun.

      Sil
  9. yazını okuyunca,ay en sevdiğim çiçek dedim,sonra da güldüm kendime:)) kızım en sevmediğin çiçek var mı diye:)
    nasıl güzellik katıyor heryere,herşeye değil mi?
    mutlu yıllar,sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Değil mi ama:)) Bizler çiçek, böcek delisiyiz, her birini ayrı severiz. Mutlu yıllar Havva'cım.

      Sil
  10. Kış aylarının vazgeçilmezi; bir de Yasemine benzetiyorum, her ne kadar ikisi da farklı kokuları sunsa da her iki güzelliğin karşısında selam ediyor,koku alma duyularım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah yasemin! O da çok özeldir benim için. Akdenizin güzelleri diyorum onlara:) Mutlu seneler..

      Sil
  11. Nergis çiçeğini ve kokusunu çok severim 😊 Doğal olarak yetişen ortamların görüntüsünü hayal edemedim ama mis kokusunu düşünebiliyorum...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doğal olanlar yalın kat taç yapraklı ama yine mis kokulu. Burada onlardan yok ama fotoğraftakileri köy halkı bahçelerine ve evlerine yakın yol kenarlarına bol bol dikmişler

      Sil
  12. Huzurlu ve sağlıklı bir yıl diliyorum.

    YanıtlaSil
  13. Annemin en sevdiği çiçektir. Kibar ve utangaç. Halbuki efsanesi ne kadar başka. Mutlu senelere.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Annenize selamlar:) Evet, o efsaneden söz etmeyi düşündüm ama herkes biliyordur diye vazgeçtim.

      Sil
  14. Sağlıklı mutlu huzurlu geçsin yeniyılımız. Nergisin mis kokularıyla un kurabiyesinin nefis tadı , çay tabii ki.Sevdiklerim bir arada ❤

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin!Sevdiğiniz her şey ama her şey sizinle olsun:)

      Sil

Beğeni ve görüşleriniz benim için çok değerli. Yürekten teşekkürler.