29 Eylül 2015 Salı

Sonbaharın Güzelleri



Sonbahar tüm güzelliği ile teşrif etti. Yaz ortalarında aşırı sıcaklarla harap olan bahçemiz şu günlerde yeniden o güzelim renklerine büründü.

Henüz kasımpatılar açmadılar ama yakındır.




Diğerleri, kandırıkçı  sonbaharda sanki hala yaz bitmemiş gibi görsel bir  şölen sunuyor bize.


















Geçen kış donan begonvillerimiz için çok üzülmüştük. Bu yıl yenilerini yetiştirmeye çalıştık.

































































 Bundan böyle huzurlu ve en güzel sonbaharlar olsun, sağlıcakla kalın dostlar!

18 yorum:

  1. Ne güzel çoşmuş hepsi. Bizim de Altınoluk'da havaların birazcık olsun serinlemesiyle tüm çiçekler şöyle bir kendine gelmiş. Geçen kış donan begonvilimiz son bir ayda resmen kendini aşmış, her dalı çiçek doluydu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Altınoluk ne harika bir yer! Sanırım orada kış mevsimi Antalya'ya göre birazcık daha sert geçiyor. Burada bile geçen kış başta begonviller olmak üzere Japon gülleri, melissalar, pentaslar donmuştu. Begonvillerinizin yeniden canlanmasına sevindim. Biz kurtaramadık, yeni baştan diktik. Bakalım bu kış ne olacak.

      Sil
  2. Bahçeniz harika olmuş, bayıldım. Sağlıklı, mutlu günler dilerim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim.Size de harika günler olsun!

      Sil
  3. Bahçe bir harika bizde ise her şey hemen hemen yok oldu..
    Sevgiler,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Üzüldüm! Pes etmeyin ama. Yeniden yetiştirebilirsiniz..

      Sil
  4. o sardunyalar benim olsun muuuuuuuu....çok severim...bayıldım sevdiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olsun tabii ki:) Bekleriz efendim. Size bir kaç saksı sardunya hazırlarım.

      Sil
  5. Bayıldım çiçeklerer harika görünüyorlar. Bu yıl bahçade ilk yılımız. Ben de yavaş yavaş Ankara iklim çiçekelrini öğreniyorum. Sizden heveslendim ben de fotoğraflarını çekip bir post hazırlasam diye :) Bir de limon fotoğraflarının hemen üstünde olan çiçeğin adını öğrenebilir miyim? Belki Ankara'da yetişir, çok tatlı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu zarif yorumunuzla bana moral verdiniz:)) Çünkü bahçemiz çok sorunlu bir dönem yaşadı. Burada yeni sayıldığımız için bitki seçiminde hatalar yaptık. Ağaç bakımında da yanlışlarımız oldu. Örneğin narenciye ağaçlarını gereğinden fazla sulamışız. Begonvillerin dona dayanıklı türlerini seçememişiz. Bahçe peyzajı konusunda çok bilgili olmadığımız için hemen hemen tüm bitkileri yanlış yerlere dikmişiz. Bunların hepsini yaşayarak öğrendik. Bu nedenle öğrendiklerimi blog dostları ile paylaşıyorum. Adını sorduğunuz çiçekli bitki Pentas. Antalya'daki evimizin bahçesinde pembesi, beyazı ve moru da vardı. Saksılarda getirmiştim. Çok daha gösterişli çiçekler açıyorlardı. Burada ne yazık ki sert geçen kış onları dondurdu. Sadece bu kırmızılar yeniden canlanıp zayıf da olsa açtılar. Karasal iklimde olurlar mı bilemiyorum. Belki kışı ev içinde geçirirlerse olabilir.Bahçenizin fotoğraflarını sabırsızlıkla bekliyorum. Begonvilli Ev'den sevgiler, selamlar..

      Sil
  6. Bayılıyorum bahçenizdeki tüm o güzelliklere. Hele ponçik kediş harika poz vermiş, onu kucaklamak istedim taaa buradan:)
    Begonvilim ve sardunyam olsun çok istiyorum. Bir de tombik tombik ortancalarım olsun. Ama korkuyorum, ya büyümezlerse ya ölürlerse diye. Begonvil ve ortanca zor diyorlar, böyle kocaman saksılara ekmek istiyorum. Hatta begonvili belki duvara da sardırmak hayalim var. Çiçekler her mevsimde ayrı güzeller. O kasımpatılar patlayınca ne harika olacaklar:) Bahçe insanın hayallerinin dile gelmesi gibi oluyor. Umarım bir gün benim de olacak:)
    Sevgi ve selamlar çok

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim sevgili Tuğba Hanım. Jane, ben nerede isem oradadır. Elimde kamerayı gördüğü an poz verir. Öyle bir şımarık kız işte:)) Nerede yaşadığınızı bilmiyorum, az sonra sayfanıza bakacağım. Akdeniz ve Ege kıyılarında bir yerlerde iseniz begonviliniz olur. Ortanca ise güneşi sevmeyen daha serin yerler isteyen bir bitki. Ben de bayılıyorum ortancalara ama ne yazık ki buralarda uzun ömürlü olmuyor. Sıcaklarda kavrulup kuruyor. Kasımpatılar, sardunyalar daha dayanıklı bitkiler. Güller de soğuğa dayanıklı olsalar da mantarlara ya da böceklere karşı çok hassaslar. Bakımları oldukça zor.Umarım gönlünüzce bir bahçeniz olur. Bunu yürekten diliyorum.

      Sil
    2. Merhaba yeniden;
      Şu an Cezayirdeyim ama İzmir'deki evimizin bahçesi için düşünüyorum çiçekleri, özellikle de begonvilleri. Sardunya ve ortanca da oradaki hayallerime dahil. Yakın zamanda kesin dönüş yapacağız da o yüzden bahçe hayallerine başladım bile. Bloguma da gelmişsiniz gördüm sayfamı biliyorsunuz daha önce de haberleşmiştik:) Jane i öperim gıdısından göbüşünden:) Kocaman sevgiler. Yeniden görüşmek dileğiyle.

      Sil
    3. İzmir:)) Çok sevdiğim blog dostlarım var orada.Begonviller, sardunyalar, yaseminler ne hoş olur. Artık sıkı takipçinizim ve bahçenizi şimdiden merak ediyorum. Jane size pati sallıyor. Diğer kedilerimiz.Colette ve Biber kıskandılar:)) Biz kalabalık bir aileyiz. Bizden de sevgiler.

      Sil
  7. Begonvilli ev....Harika.Harika,Harika..hepsini öptüm..(Maşallah)...benimkisi bir şeylerden mutlu olma cabası....gönül dosttum.güle güle oturun.sevgilerimle emel.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Emel, çok ama çok mutlu olmanı yürekten diliyorum. Acıları, üzüntüleri geride bırakıp bundan böyle kalan zamanımızı en güzel, en verimli şekilde değerlendirmeliyiz, öyle değil mi sevgili arkadaşım. İyilikler ve güzellikler senin ve senin gibi yüreği güzel insanların olsun.

      Sil
  8. Bahçeniz yine çok güzel olmuş maşallah. Hep böyle güzellikler paylaşabilmeyi diliyorum sevgiler...

    YanıtlaSil
  9. Şölen için;harcanan emek için doğaya ve doğayı buraya taşıyan gözlere,ellere teşekkür ediyorum.

    YanıtlaSil

Beğeni ve görüşleriniz benim için çok değerli. Yürekten teşekkürler.