15 Mayıs 2015 Cuma

Begonvilli Ev Halleri


Bizim evden ana yola patika bir yol ile ulaşılıyor. Aslında bu yolu şimdilik sadece biz kullanıyoruz.  Yolun bizden sonraki bölümü tamamen otlarla ve yabani çiçeklerle kaplı. İlerde görünen evler komşu evler.





























Şu günlerde patikanın devamı  papatya tarlası görünümünde. Bu vahşi güzellik belediyenin yol açma çalışmalarından sonra yok olacak. Anı olsun diye  fotoğraflarını çektim.










Bu papatyalardan  ekmediğimiz halde bizim bahçede de çıktı. Ben de korumaya aldım  onları. 










Bahçe katının önündeki saksılara  kalanchoe (kalanşo), lilium,  kırmızı beyaz bayrak çiçeği,  mor ebruli petunya,  papatya, siyah kala  ekmiştik. Bazıları açmaya başladılar..


































Bugün size Colette ile veda ediyoruz. Kendilerinin ancak uyurken fotoğrafını çekebiliyoruz. Begonvilli Ev'den şimdilik bu kadar. Sevgiler, selamlar tüm dostlara. Sağlıcakla kalın.

14 yorum:

  1. benim lilyum daha açmadı ama uç verdi, ne güzel olmuş senin ki! Bahçe muhteşem yine...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bizde de çoğu açamadı. Yakında:)))Teşekkürler!

      Sil
  2. Kedilerin ve köpeklerin çok şanslı. Senin gibi bir anneye sahipler. Begonvilli evin tüm sakinlerine mutluluklar diliyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler:)) Biz de size kocaman güzellikler diliyoruz.

      Sil
  3. Öncelikle Colette'i güzeeelce sevdim. Papatyalara bayılırım zaten. Çiçeklerinizin hepsi çok güzel. O güzelim zambaktan çocukluğumda, hatta evlenene kadar bizim de vardı. Ne yazık ki taşınırken kayboldu. Bir daha da aynısını bulamadık. Maşallah diyeyim de nazar değmesin :)) Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Colette adına teşekkürler. O zambağın koyu kırmızı olanı vardı anneannemde. Soğanları yavruluyor ve o şekilde çoğaltılıyor.Yakın olsak size çoğaltıp verirdim. Çok istiyorsanız, mevsimi gelince kargo ile yollarım size soğanından. Bizden de sevgiler.

      Sil
    2. Aaahh çok teşekkür ederim. Ben sizinkini seyretmekle yetinirim sevgili komşum. Çok zarifsiniz. Selamlar...

      Sil
  4. Bir tatlı huzur almaya geldim begonvilli evden:))))
    çok güzeller Mavi saksıda olandan bir kaç gün önce Ayşe kızım(gelinim)minicik bir porselen kapta almış bana gelirken çok güzel bir şey. ama nasıl bakacağımı bilmiyorum benim baktığım kaktüsten ve aloe vera dan öteye gidemedi bir türlü:))) mutfak camımın önü koydum oraya ne koysam mutlu oluyor sanırım rüzgar ,sabah güneşi, ve yer olarak iyi geliyor ne aralıkla su vermem gerekiyor acaba.?
    kucak dolusu sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım Hatice:)) Hoş geldin, sefalar getirdin. O becerikli ellerinle ilham perisi ol Begonvilli Ev'e. Mavi saksıdaki çiçek kalanşo. Bakımı zor değil. Toprağı kurudukça biraz su vereceksin. Sulamayı abartırsan mantar olabiliyor. Doğrudan güneşe maruz kalmayı sevmiyor. Bol ışıklı yarı gölge yerleri seviyor. Bir de dipten minik dallar verince birini alıp torflu toprağa ekiver. Bizden de sevgiler, selamlar..

      Sil
    2. Canımsınn:)

      aa çok iyi şu an bulunduğu yer çok iyi demek oluyor buna sevindim evin içine de alamıyorum BADEM tırtıklıyor yaprakları:)) o minik dalları keyifle izleyeceğim teşekkürler.

      Sil
  5. Canlı , renkli çiçeklerinin güzelliği Colette ile tamamlanmış 😊🐈🌹

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sormayın:) Onlar her yerdeler.. Doğal olarak hemen her karede çıkıyorlar. Bazen de böyle masum pozları olunca hemen çekiyorum.

      Sil
  6. Bahçe, kalanchoelar ve liliumlar çok güzel. O papatyalı, çalılı yol yakında mahvedilecek demek, üzüldüm... Colette ne kadar da minnoş bir şey öyle :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maalesef, yakında yol açılacak. Colette size sevgilerini gönderiyor:)

      Sil

Beğeni ve görüşleriniz benim için çok değerli. Yürekten teşekkürler.