22 Ocak 2015 Perşembe

Kredi Kartı Kullananların Dikkatine!



Teyzemin başına geldi;

Teyzem kredi kartını çok gerekmedikçe kullanmaz. Bazı aylar hiç kullanmaz. Bazen de bir  iki kalemlik bir alışveriş yapar. Limitinin çok çok altında  bir ödemesi olur ve gününden önce de öder.
Geçtiğimiz günlerde kart ekstresinde küçük küçük taksitlendirilmiş, İstanbul'dan alınmış bir  elektronik eşya ödemesi görmüş. Çok şaşırmış. Çünkü kendileri Antalya'da yaşıyorlar. İstanbul'a da yıllardır gitmediler.  Evet taksitler küçük ama alınan ürünün bedeli oldukça yüksek. 500 liranın biraz üzerinde. Aslında burada miktar az da olsa, çok da olsa tehlike büyük. Dolandırıcılığın boyutu ve yapılış şekli çok önemli. Bir şekilde kart bilgilerinize ulaşıp size hissettirmeden küçük taksitler halinde paranızı çalıyorlar! O bilgilere nasıl ulaştıklarını bilemiyorum. Eğer çok dikkatli iseniz ekstrelerinizde fark ediyorsunuz. Bazen de her aldığımızı tek tek kontrol etmiyoruz. Çok sayıda kart kullananların işi daha da zor. İşte o zaman  dolandırıcılar için ideal kurbanız.

Teyzemin oğlu  bir şekilde banka ile  bu sorunu çözüp ödenen  miktarları geri aldı. Kartı iptal ettirip yenisini aldılar  ama bu  sorunu çözünceye dek ödedikleri telefon görüşmesi ücreti oldukça yüklüydü.

Sonuç olarak, kart bilgilerimizi korumak için  çok dikkatli olacağız ve harcamalarımızı  mutlaka kontrol edeceğiz.

7 yorum:

  1. Maalesef dolandırıcılar her fırsatı değerlendiriyorlar,geçmiş olsun teyzenize.

    YanıtlaSil
  2. geçmiş olsun. blogunuzu yeni keşfettim. sizi takibe aldım bana da muhakkak beklerim http://ciziyorumdikiyorum.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  3. Çok geçmiş olsun. :((

    Maalesef dolandırıcılık ,hırsızlık cezasız kalınca saygın meslek grubuna girdi yakalansalar bile tekrar serbest bırakılıyorlar. şikayetçi olsan siz bu insanlardan daha çok resmi mercilerle karşı karşıya kalıyorsunuz.
    Her geçen gün yeni bir yol buluyorlar nasıl başa çıkılacak bakalım:((

    YanıtlaSil
  4. Fena işler:-/ Dikkatli olmak lazım.

    YanıtlaSil
  5. teyzenize çok geçmiş olsun.teşekkürler bende de bir tane var kredi kartı elime aldıkça sizin yazınız geliyor. aklıma ..bende sadece benzin için kullanıyorum.benim de başıma otomatik ödeme de geldi..faturalar için 5 yıl önce buzdolapımı değiştirmek zorunda kaldım.hiç bir şey yapamadım.bizde yazın izmirde ...geldim ki ev buzdolap kokmuş sildim ne yapdıysam olmadı.attım.her şeyde dikkatli olmak lazım...sevgiler emel.

    YanıtlaSil
  6. Sevgili Begonvilli Evim çok haklısınız çok dikkatli olmamız gerekiyor güzel bir hatıırlatma teşekkür ederim. Sevgilerimi yolluyorum.

    YanıtlaSil
  7. ablamda hiç gitmemiş olmasına rağmen, brezilya da bir bankadan nakit çektiği gördü ekstresinde:((
    kısa sürede dolandırıcılık olduğu anlaşıldı ama stresi çabası kaldı:(
    Çok geçmiş olsun, kredi kartı kullanmıyorum ama dolandırıcılık boyutu her alanda olduğu için endişelerim artıyor gün be gün:((

    YanıtlaSil

Beğeni ve görüşleriniz benim için çok değerli. Yürekten teşekkürler.