22 Aralık 2014 Pazartesi

Portakallı Kurabiye

Begonvilli Ev'de çaya davetlisin.

Portakallı kurabiyelerimiz ve taze çayımız var.

 


 
 
 



 
 
 
Portakallı kurabiyemiz için: 1 büyük portakal (Kabuğu rendelenecek ve suyu sıkılarak hamura karıştırılacak) 1 su  bardağı pudra şekeri, 2 yumurta, yarım su bardağı eritilmiş tereyağı, yarım su bardağı sıvı yağ, vanilya, tarçın, bir çay kaşığı karbonat, 2 çorba kaşığı dolusu pirinç unu, aldığı kadar un.
 
Tüm malzeme karıştırılır, un azar azar eklenerek, sertçe bir hamur elde edilir. Merdane ile açılacak kıvama gelene dek yoğrulur.
180 derecede hafif pembeleşinceye dek pişirilip pudra şekeri serpilir. Bu kurabiyeler cam kavanozda ya da fanusta  uzunca  bir süre bayatlamıyor. Ayrıca biraz süsleyip püsleyerek yılbaşı kurabiyesi olarak da değerlendirebilirsiniz. Denemek isteyenlere  şimdiden  afiyet olsun!
 
Dilerseniz çayınızı nergis kokuları eşliğinde de içebilirsiniz. Şu günlerde bol bol nergisimiz var.
 
Harika bir hafta geçirmeniz dileği ile.. 

33 yorum:

  1. portakallı kurabiye, çay, rengarenk vede sıcacık demlik var....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) Kış gelince böyle giydiriyorum demlikleri.

      Sil
  2. Son zamanlarda portakallı keke takmış biri olarak, bu kurabiyenin tarifini de aldım elbette :) Çok teşekkürler, hem tarif, hem nazik davetiniz için :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir gün de onu yapalım.Ben de çok severim portakallı keki.

      Sil
  3. Ne hoş bir sunum:) nergislere de bayılırım zeyran derdi büyükler.dağ bayır kırlık yerlerde kendiliğinden yetişirmiş eskiden ancak soğanını alıp ekersek görebiliyoruz şimdilerdeyse:(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Zerrin dendiğini biliyordum da zeyranı bilmiyordum. Sayenizde öğrenmiş oldum:) Ne yazık ki pek çok güzellik sessizce bizlerden uzaklaşıp gitmekte. Dağ, bayır. bahçe kent yaşamında hayal oldu.

      Sil
  4. Ellerinize sağlık nefis görünüyor afiyet olsun Türkan

    YanıtlaSil
  5. Leziz bir kurabiye, sicacik bir fincan cay kim bu daveti geri cevirebilir :) En onemlisi de icten bir ortam, nazik davetiniz icin tesekkurler :) Ellerinize saglik

    YanıtlaSil
  6. Begonvilli ev.....bayıldım ortama ...çaydanlık örtüsüne bayıldım renklerine,tepesinin gülüne ...ayyy ellerine sağlık sizleri yeni tanıyorum ama maşallah çok maharetlisiniz.ben hep örgüleri hemen görürüm. önceki resimlerde de örgülerinizi görmüştüm. hepsi şahane arkadaşım..güle güle kullan ıyı günlerde...portakallı kurabiyeni not altım defterime en kısa zamanda deneyeceğim.Nergis miss..arkadaşım....İzmir karaburun ilçesinde çok yetişir esas ismide narsus diye biliyorum.karaburun ilçeside çok güzel bir ilçe nergis zamanı O ilçe dağ bayır mis gibi kokar..Orada bir köy kahvesi var orada sohbetlere doğum olmaz..bende sizin gibi çicek ,böcek dağ bayır orman doğayı çok seven biriyim.her yeni bir şey gördüğümde şükür ederim.Mevlam neler vermiş bizlere...içimden geldiği gibi yazıyorum kusuruma bakma...sevgilerimle emel.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Emel, bu içten satırlar bana yorum değil de sohbet gibi geldi. Öyle ihtiyaç duyuyorum ki bu tür sohbetlere:)) Çünkü burada sohbet edebileceğim arkadaşım ya da komşum yok. Belli ki örgülere meraklısınız. Ben de öyleydim, ancak şimdi yapamıyorum. Yaklaşık iki yıldır ellerimde sinir sıkışması var. Tığ tutmam sakıncalı. Çok da acı verici. Şiş biraz daha makul ama sonuçta klavye kullanmam dahil hepsi yasak:( Kurabiyeyi denemenizi tavsiye ederim. Nergisler benim çok sevdiğim çiçeklerden biri.Anlattığınız yerler çok güzel olmalı. Köy kahvelerine bayılırım. Siz hep böyle içinizden geldiği gibi yazın. Ben de arkadaş sohbetlerine olan özlemimi gidereyim.

      Sil
    2. begovilli ev.Teşekkürler arkadaşım....kurabiye bir harika oldu aynen bugün yaptım.arkadaşlar çok begendi.bir tarçın koymayı unutmuşum..onuda pudra şekerinin içine karıştırıp üzerine serptim.bugün özellikle yaptım.(yeniay)'da ev de bereket olsun.sevgiler emel.

      Sil
    3. Ellerine sağlık Emel Hanım. Beğenilmesi beni çok mutlu etti. Ara sıra yapar beni hatırlarsınız. Afiyetler olsun!

      Sil
  7. Kurabiye de Nergisler de çok güzel, haftanız da böyle güzelliklerle geçsin.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Sizlere de harika bir hafta diliyorum. Bizden de sevgiler.

      Sil
  8. Nergislerin altındaki ve kurabiyelere en yakın köşeye rezervasyon yaptırabilir miyim acep?
    Kızların yanı da olabilir oturacağım yer, hiç bir sakıncası yok...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nurdan Hanım'cığım biliyorsunuz ki, her zaman her yer sizin. Dilediğiniz zaman, yeter ki siz gelin.

      Sil
  9. Aaahhh aaahh canevimden vurdunuz beni. Zaten çay tiryakisiyim. Bir de kurabiyeler falan. Şimdi fotoğrafların içine dalıvereceğim :) Çaydanlık kılıfınıza da bayıldım. Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de çay severlerdenim. Tiryaki olmasam da çayı severek içerim. Hani bazıları kahveci, bazıları da çaycıdır ya, işte ben çaycılardanım:) Çaydanlık kılıfım el işi yapabildiğim günlerden tatlı bir anı.

      Sil
  10. Hayalimdeki hayatı yaşıyorsunsuz! Ne güzel... Umarım bana da kısmet olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Pınar Hanım. Size de hayalinizdeki gibi bir yaşam tarzını yürekten diliyorum.

      Sil
  11. Ben geç kaldım ama bir tane kalmıştır belki:)))
    epeydir evde kurabiye yapılmadı bunu uygulayayım bir ara:)
    Ellerinize sağlık canım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kalmaz mı sevgili Hatice, senin için mutlaka ayırırım, olmadı tekrar yaparım. Badem için de kedi bisküvilerimiz var:)

      Sil
  12. inanın buna sabah sabah işyerinde içim açıldı foya bakınca renkler bir harika sizde öyle rica etsem nasıl yapıldığını biraz paylaşırmısınız biraz acemiyim örgüde ben...sevgiler Meltem

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğenmenize çok sevindim. Bu sevimli demlik giysisini bir kaç yıl önce örmüştüm. Sanırım Flickr'da benzerini görmüştüm. Çok da iyi belli olmuyordu örülüş şekli.Tahmini bir tasarımla battaniyelerimden artan iplerle ördüm. Demliğin tabanından en üst tepesine dek ölçüp o uzunluktan biraz fazla zincir çekerek başlanıyor. Sık iğne ile örülüyor. Fotoğrafa bakarak orta kısımlardaki genişliği vermek için yapılan dönüşleri görebilirsiniz. Uygun yerlere çaydanlık sapı ve tam karşısına gelecek şekilde dökme yeri için aralık bırakmayı unutmayın. Benim yaptığım gibi fotoğrafa bakarak örebilirsiniz. Kolay gelsin.

      Sil
  13. Bu davet geri çevrilemez herşey müthiş hoş görünüyor. Ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  14. Ben de kurabiye yanında da bir bardak çay alabilirmiyim? Çok nefis gözüküyor ellerine sağlık. Demlik kılıfı da çok güzel bende örmek istiyorum yalnız anlıyamadığım nereden başlanıyor yanılmıyorsam siz de birkaç model görmüştüm önceki postlarınızda müsait bir zamanımda geriye dönüp inceliyeceğim. Kucak dolusu sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoş geldiniz, safalar getirdiniz. Hemen ikram edeyim:) Demlik kılıfı enlemesine örülüyor. Ben de bir fotoğrafa bakarak örmüştüm.. Bizden de sevgiler, selamlar.

      Sil
  15. Demlik kılıfı ne muhteşem öyle. Çok sevdim. Bi de renkli renkli ya, insanın içi açılıyor. :))) Nergislere de bayılırım! ♥ :))

    YanıtlaSil
  16. Portakallı kurabiyeler ne güzelmiş. Sanırım ölçüye bakarsam, sonuç tam benim sevdiğim gibi. Tarif için teşekkürler, sevgiler.

    YanıtlaSil

Beğeni ve görüşleriniz benim için çok değerli. Yürekten teşekkürler.