11 Aralık 2013 Çarşamba

Begonvilli Ev'de Kış Halleri

Dün  kaldığımız yerden devam ediyoruz;
Biraz da ev hallerimizi anlatalım.

 Elimizin altında, battaniyelerimiz, eldivenlerimiz,
Sıcak su torbalarımız  hazır..
 Henüz yılbaşı hazırlığımız yok ama  bloglarda ve Pinterest'de çok cici yılbaşı dekorları görünce  özendim doğrusu. Biraz havaya girmek için  bu çerezlikleri ve mumları  aldım.



 İnekli fincanım kış için tasarlanmış. Sıcak içecekler  soğumuyor.

 Dışarıda bozulmaya yüz tutan çiçekleri birer birer pencere önüne alınca böyle minik bir botanik bahçem oldu.


Her yıl bir hevesle  yılbaşı dekoruna çok yakıştırdığım Atatürk çiçeği alırım. Ne yazık ki hep kururlar. Bu güzel çiçekler komşumun bahçesindeler. Bunları görünce bir özendim ki sormayın. 

Bu minnoşlar var ya; Pofuduk'un yavrularından ikisi. Ne yapıp edip dalıyorlar içeriye. Diğerleri hazırladığım  kedi evlerindeler. Şimdi bunlar torpilli mi? diyeceksiniz. Değiller aslında,  sadece fazla açıkgözler.. Keşke  tümünü alabilsem... 

Begonvilli Ev'den sevgiler, selamlar tüm dostlara..

20 yorum:

  1. Harika renklere bayıldım sıcacık içim ısındı valla...şimdi o kedileri sevip onlar mır mır öterken kitap okunur ne güzel

    YanıtlaSil
  2. Atatürk çiçeğini bende çok seviyorum ama hiç yetiştiremedim. battaniyelere ve minnoşlara bayıldım. ne güzel uzanmışlar öyle sere serpe..

    YanıtlaSil
  3. Ay cok tatlıı bunlarr amaa..
    Yılbası ıcın cerezlıkler almıssın onlar cok tatlı cnm :) Bende yenı bır bıtkı aldım evıme ama sanırım uclara dogru sararmaya basldım napıcam bılmıyorum valla solucak dıye korkuyorumm :( senın cıceklerı gorunce aklıma geldı yıne cok guzel gorunuyolar sevgiler..

    YanıtlaSil
  4. harika kareler battaniye ve açıkgözlere bayıldım:))

    YanıtlaSil
  5. Cok guzel fotograflar :) mumluklara ve fincana bayildim :) ayyy yerim ben minnoslarin acikgozlulugunu .bunlar iceri girince nasil cik diyeceksin ki,diyemezsin :))

    YanıtlaSil
  6. GÜNAYDIN kış gelince herşey bir başka kışı sevmesemde soba başı sohbetleri bir başka oluyor ...
    begonya35

    YanıtlaSil
  7. Ne güzel kareler...battaniyenize bayildim :)

    YanıtlaSil
  8. bırakın minikler bu sıcacık ortamda ısınsınlar ..fincan çok hoş bende alayım dedim kendime ;)bu ayazda bizde içeriye alıyoruz çiçekleri ..sevgiyle ,mutlu kalın ..

    YanıtlaSil
  9. Heh heh akıllı şeyler.
    Bu hafta başı belediyenin veterinerine Kahve , Korsan ve tesadüfen bize takılan bir tekiri götürüp kısırlaştırdım. Sonra da hava soğuyunca nasıl pişman oldum anlatamam.Neyse dün geldiler hemen sıcak evlerine girdiler ve bu sabaha kadar da çıkmadılar ,gittim geldim kontrol ettim şimdi iyiler mamalarını yediler ,ekstradan ılık süt de içtiler(sıvı kaybı olmuştur anestezi sonrası diye). Yine de "keşke baharı bekleseydim " diyorum. Eşim de havalar ısınır ısınmaz hamile kalacaklardı iyi yaptın" diyor . Daha geride o kadar çok var ki komşucuğum çok yalnızım burada bilemezsin çoook :(

    Battaniyenin renkleri bahar gibi nasıl güzel öyle...Ellerinize sağlık!
    Öpüyorum sizi ♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir türlü dönüp de size geçmiş olsun dileklerimi iletemedim.
      Sevgili komşum aman kendinize çok dikkat edin,sonuçta blog işi gönül işi;zorunluluk değil ki. Ne zaman uygun olursanız o zaman yazarsınız . Biz sizi seviyoruz ve sağlığınızı çok önemsiyoruz ,hem siz iyi olun ki dostlarımız da iyi olsunlar!
      Sizi çok öpüyorum.
      Sağlıklı günler dileklerimizle!

      Sil
    2. Çok tşk. ederim. Soğuk hava ve kedi evi yapımı tetikledi sanırım. Özellikle sağ elim çok kötü komşucuğum. Yazmağa bile korkuyorum.

      Sil
  10. Yılbaşı havasına bende yeni yeni girmeye başladım. Mumluklara ve fincanlara bayıldım ama özellikle battaniyeler çok hoş...
    Sevgiler Begonvilli ev :))

    YanıtlaSil
  11. ;Sevgili dostlarım, ellerim yine isyanlarda. Özellikle sağ elimdeki rahatsızlık öyle bir atak yaptı ki.. Her birerinize ayrı yanıt yazamadığım için bağışlayın. Hepinize sevgiler, selamlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok geçmiş olsun umarım ciddi bir sıkıntınız yoktur. acil şifalar dilerim. sevgilerimle...

      Sil
    2. Çok teşekkür ederim sevgili Juliette, Karpal Tunel Sendromu insanın hayatını çok zorlayan bir rahatsızlık. Bayanlarda fazlaca. aman dikkat!

      Sil
  12. Ne güzel renkler, ne güzel desenler...
    İçim açıldı.

    YanıtlaSil
  13. Dalyan a taşınınca sizin evin hallerini daha iyi anlar oldum.
    Hiçbirşey süsü değil, herşey ihtiyaç.
    Süper.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Görsellik de önemli ama işlevsel olmayan bir şey gereksiz kalabalık yapıyor.

      Sil
  14. Aksesuarlara bayıldım! Ve tabii örgü battaniye apayrı güzell :) Sevgilerle

    YanıtlaSil

Beğeni ve görüşleriniz benim için çok değerli. Yürekten teşekkürler.