24 Kasım 2013 Pazar

Öğretmenler Günü



Bugünün Öğretmenler Günü olduğunu biliyordum bilmesine... de, yine günlük  koşuşturma başlayınca unutuverdim. Derken eşin dostun, yakın akrabaların kutlama telefonları  gelmeye başladı. Hele bizim iki miniğin, ''babaanneciğim,  dedemin ve senin  Öğretmenler Günü'nüz kutlu olsun!'' demeleri çok hoştu. Bu iyi niyetli, sevecen kutlamalar  içimin sıcak duygularla  dolmasına neden oldu.

Aslında, böyle isim konmuş, (sözde) değerli olduğunu hissettiren günlerden pek hoşlanmıyorum.  Bir zorlama, bir göstermelik halleri  hissediyorum işte. Sonuna ''Günü'' konmuş bir çok sözcük zaten çok  değerli kavramların sembolü. Anne, baba, sevgili vs. Aslolan bu kavramların içi boş sözlerle, göstermelik kutlamalarla şişirilmemesi. Yok, hayır, bugün huysuzluğum üzerimde değil. Sadece içim acıyor. Daha dün akşam haberlerinde  üzerlerine biber gazı  sıkılan öğretmenlerin görüntüsü vardı. O geldi aklıma.  
Yine de umut etmekten vaz geçmeden, mesleğine gönül vermiş tüm öğretmenlerin günü kutlu olsun!
Baş öğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk'ü saygı ile anıyorum.

8 yorum:

  1. Öğretmenler gününüz kutlu olsun sevgilerimle. o güzel ellerinizden öpüyorum..

    YanıtlaSil
  2. Öğretmenler gününü kutlarım Begonvil'cim.
    Bu seferlik ellerinden öperim :) Hatta bir çok kez öperim ki, o eller bir an önce tamamen iyileşsin :)
    Sevgilerimle.

    Hanimiş: yorum yapmadan geçemeyeceğim, her ''özel'' tabir adilen gün gibi, ''sözde'' kutlanan öğretmenler gününde, atanma bekleyen on binlerce öğretmen adayının içinde bulundukları durumu düşündükçe içim daha da kararıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Ella'cım.

      Umudumuzu kaybetmek yok. Sevgiler..

      Sil
  3. Öğretmenler gününüz kutlu olsun :)

    YanıtlaSil
  4. Bir güne çerçevelenmiş özel kutlamalardan bende hoşlanmasam da, insan yinede bir iki güzel kelam etmeden geçemiyor :)
    Öğretmen günü kutlamaları yurtta yine sularla ve vahşetle kutlandı ne yazık ki. Çok ama çok üzücü. Söylenecek çok şey olmakla birlikte, karşında söyleyecek adam olmaması çok acı...
    Büyük Atatürk başta olmak üzere, O'nun izinden giden tüm öğretmenlerimizin ellerinden öpüyorum, minnetlerimi gönderiyorum...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne yazık ki içimiz sızlıyor böyle günlerde. Bilinçli ve sistemli yıpratılmak hatta silinmek istenen değerler, yanlı politikalar, ötekileştirmeler, çiğnenen haklar, daha neler neler.. Evet söylenecek çok söz var:( Yine de bilen biliyor nelere değer verilmesi gerektiğini. Sevgiler Heyyfi'ciğim.

      Sil

Beğeni ve görüşleriniz benim için çok değerli. Yürekten teşekkürler.