15 Nisan 2013 Pazartesi

Önce Sağlık!



Sevgili dostlar, biliyorsunuz, el bileklerimdeki ve dirseklerimdeki  sinir sıkışmaları yaşamımı alt üst etmişti.

Aylardır çeşitli tedavi yöntemleri  denedim. Risklerinden dolayı korktuğum ameliyattan kaçındım.  Çok sıkıntılı günler yaşadım, hala  yaşıyorum.

Sonuç mu? Kaçış fayda etmedi. Acil olarak önce sağ bileğimden, sonra da sol bileğimden ve sıra ile dirseklerimden ameliyat olacağım. İlk operasyon önümüzdeki pazartesi  sabahı.

Ve acaip tırsıyorum, çünkü  ellerim ve kollarım söz konusu.. Şimdi sizlerden bu  konuda deneyimi olanların yaşadıklarını  paylaşmalarını  rica ediyorum. Bir de dualarınızı..  Şimdiden  çok teşekkürler.

42 yorum:

  1. Sevgili komşucuğum önce acil şifalar dilemek istiyorum.Umarım arkadaşlar deneyimlerini paylaşırlar. Biliyorsunuz size sözetmiştim benim çok yakın bir arkadaşım bir süre önce bu operasyonu geçirdi. Onun aldığı sonuç akut ağrılarının dinmesi yönünde oldu ama yaşamı boyunca dikkat etmeye devam edecek çünkü bileğini biraz zorlasa ağrıları başlıyor maalesef :( O da bizim gibi kedişli köpüşlü ve kaneviçede mahareti dillere destan . Yani işleyen demir ışıldıyor ışıldamaya da ağrı konusundan hiç söz etmemiş atalarımız!

    Sağlıklı günler dileklerimle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Komşucuğum, arkadaşınıza da acil şifalar dilerim. Çok sıkıntı verici bir rahatsızlık ve dediğiniz gibi yaşam boyu dikkat gerektiriyor. Moral desteğiniz için teşekkürler.

      Sil
  2. Begonvil'cim,
    Her şeyden önce çok geçmiş olsun :(
    Burada, an itibariyle yanımda oturan arkadaşım sağ bileğinden ameliyat olmuş. Hem de 10 yıl kadar önce.
    Bileğin dört beş santim yukarısından elinin ayasına uzanan incecik, belli-belirsiz bir çizgi dışında geriye bir şey kalmamış.
    'Ağrılarımdan ağlayacak haldeydim' diyor, ameliyat hem basit, hem acısız hem de kesin çözüm, kesinlikle korkmasın, anlatıldığı kadar acılı/korkulacak bir şey değil diyor.
    Lokal anestezi ile olmuş, sadece bakamamış ama doktorlarla konuşa konuşa ameliyatı tamamlamışlar.
    Üzülme ne olur.
    Düşünsene; çektiğin ağrı/acı bir anda kesilecek.
    Bir an önce atlatıp iyileşmen dileğimle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım Ella, işte böyle... Umarım ben de arkadaşın kadar şanslı olurum. Çünkü pek çok insanda başarılı sonuç alınamıyor. Moral verici sözlerin için çok teşekkürler.

      Sil
  3. Kısa zamanda sağlığına kavuşmanı diliyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sizlere iyi haberler vermek için sabırsızlanıyorum. İlginize çok teşekkür ederim.

      Sil
  4. çok çok geçmiş olsun.bizim dualarımız seninle ve tabi onca baktığın patili dostlarımızın iyilikleri de seninle olacak.bende geçtiğimiz aylarda sol elimde sinir sıkışması yaşadım ama ameliyata gerek kalmadan düzeldi sorunu.muhtemelen basit bir şeydi ama ağrısı ve parmaklarımı kullanma sorunu beni çok yormuştu.Şifalar diliyorum.en kısa zamanda iyi haberlerini paylaş bizimle.sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bilmez miyim sevgili arkadaşım. Dualarınızı hissediyorum:) Sana da geçmiş olsun. Ameliyata gerek kalmamasına çok sevindim.

      Sil
  5. Çok geçmiş olsun acil şifalar diliyorum.Eşim de karpal tünel ameliyatı oldu.Her iki bilekten olacaktı,önce bir bileğinden lokal anestezi ile oldu ve çok rahatladı,sonra ikincisini olmaktan vazgeçti.Yaklaşık 10 yıldır çok iyi maaşallah.Eminim sizinde ameliyatınız çok iyi geçecek ve sağlığınıza biran önce kavuşacaksınız.Sevgiler,dualarımız sizinle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Eşinizin iyi olmasına sevindim. Umarım bir daha yaşamaz. Dualarınız ve iyi dilekleriniz için yürekten teşekkürler.

      Sil
  6. çok geçmiş olsun...annem ve k.validem oldular bu ameliyattan.k.validem çok rahat bir ameliyat geçirdi,iyileşmesi de kolay oldu.şu an da gayet rahat.ama annemin ameliyat sonrası elini kullanması biraz uzun sürdü.şimdi bile çok verimli değil.gerçi ameliyat öncesi artık hiç birşey tutamaz hale gelmişti.demem o ki kişiden kişiye değişiyor.yeter ki moralli gir,güzel olacaktır:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her iki annenize de geçmiş olsun. Anneciğinin durumu daha da ileriymiş demekki. İnşallah daha da iyi olur. Moral verici sözler için çok teşekkürler.

      Sil
  7. çok buyuk gecmıs olsun

    ıyı haberlerını beklıyor olacagız

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Öykü'cüğüm. Sizleri mutlaka haberdar edeceğim.

      Sil
  8. Haydi bakalım. Allah bir avaz da kurtarsın.

    Endişeli ama umutlu anne

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah sevgili arkadaşım. Tüm hastalara acil şifalar olsun!

      Sil
  9. canım çok geçmiş olsun.ben de bazı sıkıntılar yaşıyorum,galiba guatr ameliyatı olacağım.allahın izniyle bunları da atlatacağız inş.tüm dualarım seninle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sana da geçmiş olsun sevgili Serpil Hanım. İnşallah sağlığımıza kavuşup eskiden olduğu gibi paylaşımlarımıza devam edeceğiz ve kutlayacağız birlikte:) Ben de senin için dua ediyorum.

      Sil
  10. çok geçmiş olsun benim elim de de var halı silmemi azaltmamla birkaç aydır bayağı rahatım, benimki bebeğimden olmuş, taze annelerrde olurmuş, ama bence kesinlikle en büyük düşman ev işleri, ki zaten bayanların çoğunda ileri yaşlarda oluyor, sanırım sağlık için titizlikten taviz verilmeli, çok çok geçmiş olsun gerçekten zor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Size de geçmiş olsun. Bu rahatsızlık kesinlikle ellerin aşırı kullanımı ile ilgili. Aman dikkatli olun, benimki kadar ilerlemesin.

      Sil
  11. sevgili begonvilli ev bence aslında olaya birazda şöyle bakmak lazım eğer ağrıların dayanılmaz boyutta ise bunun pek başka tedaviside yok ateler ağrı kesiciler ve fizik tedavi deneniyor ama bunların hepsi geçici çözüm çünkü el bileğinizde transvers carpal ligamentin median siniri sıkıştırması söz konusu sinir sıkışmasının ağrısınıda sinire olan basıyı kaldırmadan geçirmek söz konusu değil ayrıca sinir ne kadar uzun süre bası altında kalırsa hasar görme oranı o kadar artar ve o ölçüdede ameliyat sonrası iyileşme oranınız düşer.burada önemli olan dr seçiminiz nasıl herkes her yemeği aynı güzellikte yapamaz bazılarını daha iyi bazılarınıda daha kötü yapar ise her dr unda her şeyi en iyi yapması mümkün değildir bu nedenle bu konuda başarılı sonuçlar almış bir hekimi araştırarak ona başvurmanızı tavsiye ederim.şunuda unutmayınızki tıpta hastalık yoktur hasta vardır.yani aynı hastalık aynı dr ve aynı çeşit ameliyatla siz farklı bir sonuç alabilirsiniz.şimdiden geçmiş olsun.çok göz korkacak bir durum değil allah beterinden saklasın.saygılar sevgiler.
    not:hakkımda kim bu diye düşünmeyin diye mesleğim üzerine küçük bir ipucu prt.dr

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Yelda Hanım, söyledikleriniz çok doğru. Galiba bu işler biraz da şans işi, çünkü herkes doktoruna güvenerek gidiyor ama yine de inanılmaz olumsuzluklar yaşanabiliyor.Allah yardımcımız olsun..

      Sil
  12. Çok geçmiş olsun aynı problem bende de var görümcem yaptırdı gayet memnun umarım sizinde iyi geçer aslında bu tür ameliyatlarda çok gecikilmediyse başarılı oluyor diye biliyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Size de geçmiş olsun. Aman dikkatli olun, ilerletmeyin hastalığınızı. Görümcenizin iyileşmesine sevindim.

      Sil
  13. Şimdiden geçmiş olsun..İnşallah çabucak toparlar ve yeni yeni paylaşımlarda bulunursunuz..Sevgiler

    YanıtlaSil
  14. Canım, inşallah hayırlısıyla atlatırsın.Yeter ki çaresi olan bir sağlık olayı.Sakın heyecan yapma.Ameliyat olan arkadaşlarım var gayet iyiler.Şimdiden geçmişler olsun,iyi haberlerini bekliyorum.Öptüm.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. İnşallah dostların dediği gibi olur da iyi haberlerimi vermek kısmet olur. Sevgiler, selamlar.

      Sil
  15. Ameliyattan sonra tum SIKINTILARINIZ, agrilariniz gecip gitmis olsun insallah..

    Simdiden cok gecmis olsun..Acil sifalar diliyorum..

    Saglicakla ve mutlu kalin..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İçten yorumunuza yürekten teşekkürler. sizler de sağlıklı ve mutlu kalın..

      Sil
  16. Şimdiden geçmiş olsun,güzel haberlerinizi bekliyoruz..

    YanıtlaSil
  17. Deneyimim yok, lakin dua çok. Şimdiden geçmiş olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aman olmasın zaten, hatta mümkünse hiç kimsenin hastalık deneyimi olmasın. Dua için teşekkürler.

      Sil
  18. Büyük geçmiş olsun, acil şifalar dilerim. Dilerim en olumlu neticelerle ve bunun güzel bilgisiyle bizlerle olursunuz. Sevgiler, selamlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Bu arada rahatsızlığımla ilgili ilginç gelişmeler oldu. İlk fırsatta bunları sizlerle paylaşacağım. Sevgiler, selamlar..

      Sil
  19. Benim arkadaşım da ameliyat oldu ve şimdi çok iyi durumda.Arkadaşımı beyin ve sinir cerrahi uzmanı olan kayınbiraderi yapmıştı.
    Ameliyatı nerede yaptıracaksınız? Doktorunuz kim?

    YanıtlaSil

Beğeni ve görüşleriniz benim için çok değerli. Yürekten teşekkürler.