26 Nisan 2013 Cuma

Enfes Havuçlu Baharatlı Kek

Mutlu hafta sonları ! Sizlerle deneyip bayıldığım bir tarifi paylaşacağım. Bu enfes tarifi Pera Bulvarı'ndan aldım.  https://www.perabulvari.com/lezzet/tarifler/havuclu-kek/19609
8 kişi için:

8 adet yumurta
300gr kepekli un
300gr rendelenmiş havuç
250gr esmer şeker
250gr ceviz içi, ince rendelenmiş
175gr ayçiçek yağı
½ çay kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı toz zencefil
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı toz tarçın
1 tatlı kaşığı vanilya
1 paket kabartma tozu
1 yemek kaşığı tereyağı, kalıbı yağlamak için
1 yemek kaşığı un, kalıbı unlamak için

1. Fırını 180 dereceye ısıtın.
2. Kalıbı tereyağı ile yağlayın. Elekle bir kaşık unu ekleyip unlayın. Bekletin.
3. Yumurtaların oda sıcaklığına gelmesini bekleyin. Hepsini bir kabın içine kırın. Tuzu ilave edip çırpın. Biraz kıvamı artınca şekeri ve baharatları ilave edin ve çırpmaya devam edin. Koyulaşınca ayçiçek yağını, arkasından da hemen unu ilave edip çırpmaya devam edin.
4. En son havuç ve cevizi ekleyip karıştırın.
5. Kalıba döküp 45 dakika pişirin.
Not: Ben bu tarifin ölçülerini yarıya indirerek yaptım. Orta büyüklükte kek kalıbına iyi geldi. Bir de  daha zengin bir aroması olsun diye bir kaç karanfili iyice ezerek ilave ettim. Harika oldu..

14 yorum:

  1. Ne kadar iç açıcı bir bloğunuz var. Yemek, kitap, bahçe, çiçekler, kedi hapsi de çok sevdiğim aktiviteler. Hemen izleyiciniz oldum. Bu arada inşallah sağlık durumunuz tamamen düzelmiştir. Size o güzel yerde mutlu, sağlıklı, çok şanslı günler diliyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çoook teşekkür ederim. Her zaman bekleriz efendim:)

      Sil
  2. Çay saati için harika bir alternatif, benim gözüme bir de o arkadaki çaydanlık takıldı harika birşey o ya..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler. Çaydanlığımızı Simbo'dan seçtim. Ben de çok severek kullanıyorum.

      Sil
  3. Merhabalar,öncelikle ellerinize sağlık.havuc,ceviz,tarçın ve zencefil zaten bunlar varsa içerisinde benim için yeme de şöyyyle bir sarılıp koklaya koklaya yanında yat :)bizim için bu tarif çok fazla gibi.acaba yarı yarıya yapsam olur mu ki?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar! Ata nasıl? Kocaman olmuştur:)Öpüyorum...

      Evet, yukarıda yazmayı unutmuşum, ben bu tarifin ölçülerini yarıya indirerek yaptım ve orta büyüklükteki kalıba iyi geldi.

      Sil
  4. Hmmmm, enfes gözüküyor ve sanki kokusu buralara kadar geldi :)) Vallahi billahi!
    Afiyetler olsun :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Keşke ikram edebilseydim ama eminim siz de çok güzel yaparsınız. Sevgiler, selamlar..

      Sil
  5. Oldu olmaz mı :))İyiyiz çok şükür...hah iyi biz de deneriz kekinizi o zaman..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. iyi olmanıza çok sevindim.

      Evet, bu keki yapın mutlaka ama benim bir teklifim var; Ata ile birlikte bir hafta sonu bize gelin, ben size yapayım, sonra siz de yaparsınız. Adres için mail adresi yazın yorum olarak, ben onu yayınlamam, okuyup silerim.

      Sil
  6. Profil yazınız okuyunca gerçekten de huzur veren yaşamın renkleriyle içe yaşandığı belli oluyor:)Doğayla ve dünyanın en masum varlıklarıyla birlikte hayatı paylaşmak bence renkli ve harika bir dünya:)
    Benim kızımın da,bizlere pozitif enerji veren 2 kedisi var:)
    Üzerine de baharatların mis gibi kokusuyla lezzet rüzgarları estiren kek olursa da değmeyin keyfime derim ben:)
    Ellerine sağlık canım.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zarif yorumunuz için teşekkürler.
      kediler gerçekten de muhteşem varlıklar değil mi?
      Sizin tarifleriniz de harika.

      Sil
  7. Oooo, geldim hem bir dilim kekinden aldım, hem de tarifi çaldım, biraz da gezindim, bakındım, dönüyorum, sevgiler...

    YanıtlaSil

Beğeni ve görüşleriniz benim için çok değerli. Yürekten teşekkürler.