18 Aralık 2012 Salı

Yaşamımızı Birlikte Güzelleştirmeye Ne Dersiniz?


Sevgili dostlar,
''Yukarıdaki resim de neyin nesi bu soğuk günlerde?''  diyebilirsiniz.. Elinizden geldiğince o ortamı hayal edip hissetmeye çalışın, sonra da günün yorgunluğunu, stresini  üzerinizden atmak için rahatlamaya  çalışın...  Bu minicik egzersizi önermemin amacı, günlük yaşamlarımızda farkında bile olmadan bilinç altlarımıza tıkıştırdığımız,  bizleri üzen, tüketen, hasta eden olumsuz düşüncelerden bir kaç dakikalığına da olsa uzak  kalabilmenizi sağlamak.

Sizlere daha önce bir arkadaşımın, düşünce gücü ile yaşamlarımızı daha kaliteli duruma getirebileceğimizle ilgili tavsiyelerinden söz etmiştim. http://begonvilliev.blogspot.com/2012/12/meger-secimlerimizmis.html
Özellikle konu hastalıklarımız olunca, ilgimi çekti. Beynimizin harika yeteneklerinden yararlanabilmek için bu tavsiyeleri uygulamaya karar verdim. Zaten bu konularda okuduğum birkaç kitap ve izlediğim videolar da oldukça yol göstericiydi. Yeri geldikçe bu kitapları ve videoları da paylaşacağım. Kısacası, yaşam kalitemizi artırıcı olumlamaların zaman ya da enerji kaybı olmadığını  düşünüyorum. Eğer siz de böyle düşünüyorsanız, gelin hep birlikte olumlamalarımızı zenginleştirelim. Benim yazacağım birkaç cümleye sizler de kendi olumlamalarınızla katkıda bulunun. Yorum olarak yazacağınız olumlama tümcelerinizi yazıya ekleyelim ve bu postu interaktif hale getirelim, ne dersiniz?


Şükretmenin ve farkındalıklarımızın ne kadar önemli olduğunun bilincinde olarak başlangıç yapıyor ve devamını sizlerden bekliyorum:

Begonvilli Ev: Allah’ım, şükürler olsun ki durumumu biliyorum. İstemeden de olsa bilinçaltıma yerleştirdiğim, yaşamıma soktuğum olumsuzlukları, hastalıkları bundan böyle yaşamımda, yakınımda, bedenimde, beynimde istemiyorum.  Hiç birini kendime yakıştırmıyorum.

Şu anda ve sonrasında huzurlu, mutlu, dingin ve sağlıklı yaşamayı seçiyorum..

(Ve sizden gelenleri aşağıya ekliyorum)
Başak: Kendimi seviyorum, bedenimi seviyorum, sağlıklı olmayı seçiyorum.
Nilgün'den gülücükler: Bugün güzel,sağlıklı yaşıyorum.Allah'ın izniyle yarın da yaşayacağım.Hayat güzel,bak bu gün de çok güzel.Sevdiklerim yanımda,elele mutluluğa koşalım.

Haydi bakalım dostlar, güzel ve dinlendirici bir müzik  eşliğinde güzel ortamlar düşünerek kendi olumlamalarınızı  düşünüp bizlerle paylaşın ve bu interaktif çalışmada sizin de payınız olsun. İyilikleri, güzellikleri ve sağlığı hep birlikte yaşayalım…

14 yorum:

  1. Merhabalar.. Size 'Düşünce gücüyle tedavi ' kitabını tavsiye etmek istiyorum. Geçen sene o kitabı okuduktan ve bahsettiğiniz türde uygulamalardan yaptıktan sonra benim hayatımda çok şey değişti, sevgiler :)

    YanıtlaSil
  2. Biz de kızımla bir senedir sesli meditasyon yaparak hem olumsuzluklardan arınıyoruz hem de olumlamalar yapıyoruz ve çok rahatlatıcı oluyor. şu adresi tavsiye ederim.
    http://www.bekibisa.com/2010/08/sesli-meditasyon/

    bir olumlama da benden;

    Kendimi seviyorum, bedenimi seviyorum, sağlıklı olmayı seçiyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Harikasınız Başak'cım. Olumlamanızı hemen yazıya dahil ediyorum.

      Sil
  3. Sevgili İsmet Hanım çok güzel bir konuya değinmişsiniz.Düşünce gücü,psikojenez:))Ben de bu konuda bakın neler yaparım.Sabah uyanınca ilk işim aynaya bakıp,bugün ne kadar iyi ve güzel göründüğümü kendime tembihlerim.Kahvemi içerken,Allah'ın her şeye gücünün yeteceğini düşünür,ondan yardım isterim.Sağlık en büyük isteğimdir. Allah'ı içimde hissettiğim sürece büyük bir huzur ve güven duyarım.Hayatımdaki iyiliğin gücüne inanırım.Düşüncelerimi ben seçiyorum.Başkalarının benimle ilgili düşündükleri beni ilgilendirmiyor.Olumsuz düşünen,karamsar olan,kalp kıran,negatif duyguları olanları hayatımdan çıkardım,onlarla ilgilenmiyorum.Korku ve nefrete hayatımda yer vermiyorum.Kendim için sağlık,mutluluk,refah ve sevgi istiyorum.Yani hayat benim,onun sahibi de benim.Benden gidenler bana dönecek,buna inanıyorum.Bunun gibi düşüncelerle geleceğimi hazırlıyorum.Bugünü yaşıyorum,geleceğe güveniyorum.Allah'ın yardımı ve merhameti üzerimizden eksik olmasın diye inançlarımı yaşıyorum.Bir de açık havada bol bol gezip,çiçekler,kuşlar,deniz ve ormanın güzellikleri içinde gezip,ruhuma neşe katıyorum.Daha uzun bir hayatı mutluluklarla yaşamak dileğiyle sevgilerimi yolluyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel ifade etmişsiniz. Özgün olumlama cümlelerinizi yazarsanız yazıya eklerim.

      Sil
    2. Benim olumlamam da şöyle:Bugün güzel,sağlıklı yaşıyorum.Allah'ın izniyle yarın da yaşayacağım.Hayat güzel,bak bu gün de çok güzel.Sevdiklerim yanımda,elele mutluluğa koşalım.Sevgilerimi gönderdim.

      Sil
  4. Ne iyi oldu şu aralar çok ihticım vardı.
    Şükürler olsun sevdiklerimle birlikteyim ,sağlıklıyım ..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşinize yaramasına sevindim. Hadi o halde, olumlama cümlelerinizi de yazın ve yazıya dahil edelim:)

      Sil
  5. Sevgili Begonvilli;
    Ben hep derdim zaten,şu çiçeklere biraz bakınca moralim hep yerine geliyor nasıl oluyorsa derdim....Kendi kendime test ettiğimden,herkese de tavsiye ediyordum...Nasıl denizin mavisi,ağaçların yeşilliği her insanda bir rahatlama etkisi yapıyorsa ki,işte bende çiçek oyalayarak müthiş rahatlıyorum.İnan her şeyi unutuyorum sanki.Ya da şöyle diyelim,mutlaka sevdiğimiz bir şeylerle oyalan malıyız.Hiç bir şey yapamıyorsakta,çevremizdeki güzel olan her şeye bakmak bile yeter sanırım ruh rahatlığı için.
    Buradaki çiçekli kayık,sanki hayalime yerleşti bile...
    Bilemiyorum,duygularımı anlatabildim mi?Hoşçakal.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Sibel, güzellikler hep seninle olsun...

      Sil
  6. Arkadaşım,iyileşmeğe başladığına çok sevindim.
    Ben nasıl zor günler geçirdim biliyorsun,çiçekler el işleri hiç bir işe yaramadı.Artık benim bir can yoldaşım köpüğüm var.şimdi onu seviyorum okşuyorum ve ikimiz uzun uzun yürüyoruz hele rüzgarda yürümek daha da iyi geliyor.Güzel bir köpek yada bana öğle geliyor onun küçük suratı bile sakinleştiriyor beni.Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Neşe Hanım, yaşadıklarınızı en iyi siz bilirsiniz elbette ama yine de tahmin edebiliyorum. Allah sabırlar versin.
      Can yoldaşınız olmasına çok sevindim. Zaten hayvanları çok sevdiğinizi biliyordum. Ne iyi etmişsiniz. Bundan sonra harika günleriniz olmasını yürekten diliyorum.Köpük'ü benim için de sevin. Sevgiler..

      Sil
  7. İnsan sevdiği şeyi yapmalı, her gün o işte yeni bir şeyler keşfetmeli. Arayışlarımızın sonu yok. Dünya hayatı kısa, evren sonsuz.

    YanıtlaSil

Beğeni ve görüşleriniz benim için çok değerli. Yürekten teşekkürler.