29 Mayıs 2010 Cumartesi

Yaralı Anne Kedi ve Üç Yavrusu

Bu gün öğleden sonra parkta nefis manzaralar eşliğinde güzel bir yürüyüş yaptım ama tam parktan çıkmak üzereyken, yol kenarındaki çalıların birinin altındaki yaralı bir kediyi çıkarmaya çalışan üç küçük kız gördüm. Bir mukavva kutuya üç yavru koymuşlardı, annelerini ise çalıların altından çıkarmaya çalışıyorlardı. Ne olduğunu sorunca, annenin yaralı olduğunu, veterinere götüremek istediklerini söylediler.(Oysa dolmuş paraları bile yoktu) Yürüyüş arkadaşım, İstanbul'dan gelen konuğum İlknur, çalıların arasına girip anneyi çıkardı, durumu gerçekten feciydi. Göğüs kısmında kocaman, derin bir yarası vardı. Yavruları ve anneyi alıp hemen bir taksiye bindik, veterinere geldik. Gerekli müdahale yapıldı. Yarası temizlenip dikildi, yavrular doyuruldu. Bu yüreği hayvan sevgisi ile dolu üç pırıl pırıl çocuğu annelerinden izin alarak evime davet ettim , birlikte yemek yedik. Sonra veterinere gidip yavruları ve anneyi aldık. Gerekli ilaçları ve mamayı da aldım. Çocuklardan birinin annesi de hayvan severmiş, yaralı hayvana seve seve bakabileceklerini söyledi. Anneye de doğrulatıp taşıma kutusuna koyduk ve kedicikleri götürdüler. Telefonla haberleşeceğiz, üç gün sonra da kontrole getirecekler.










Yüreği hayvan sevgisi ile dolu, duyarlı üç genç kız, Dilan, Mevce ve Sevim.

21 yorum:

  1. bu yardımsever davranıştan dolayı sizi tebrik ederim.çok dogru bir hareket yapmışsınız keşke herkes sizin gibi olabilse.

    YanıtlaSil
  2. Teşekkürler Murat. Sokakta yüzlercesi aynı durumda. Umarım insanlar daha duyarlı olurlar.

    YanıtlaSil
  3. Allah razı olsun arkadaşım. Emziremez de şimdi o haliyle fukara. Neyse ki dokuz canlılar, çabuk toparlanır. Bu gece huzurlu bir uyku uyuyacaksınız inşallah. Sevgiler, saygılar.

    YanıtlaSil
  4. Teşekkürler neduk. Emziramez, zaten sütü çekilmiş. Pastörize süt ve su karışımı ile biberonla beslenecekler bir süre. Yine de merak edeceğim ama huzurlu uyuyacağım. Eğer o harika kız çocukları ve ben kediciklere rastlamasaydık muhtemelen enfeksiyondan ve açlıktan dördü de ölecekti.

    YanıtlaSil
  5. Teşekkürler DenDenAk . Sadece onların da yaşam hakkı olduğuna inanan biriyim.

    YanıtlaSil
  6. Ay kıyamam ya. Çokta tatlı, ne iyi yapmışsınız. Güzel gelişmeleri merakla bekliyorum.

    YanıtlaSil
  7. Ah kuzularım yaa :( kıyamam. İyi ki rastlamışsınız ablacığım. Nasıl da güzel yavrular :) İyi haberlerini bekliyorum canım ablam. Hepinizden Allah razı olsun. Üç güzel yüreği de sevgiyle kucaklıyorum.

    YanıtlaSil
  8. Gelişmeleri sizlerle paylaşacağım. İlginize teşekkürler.

    YanıtlaSil
  9. Bu kardeslerımı alınlarından opuyorum
    Oyle ıyı gelıyor kı boyle ınsanların varlıgınıu bılmek

    ve sız begonvıllı ev
    ıyı kı varsınız..
    gozlerım yasardı

    YanıtlaSil
  10. Canım Öykü, inan ben de hem kedicikler için hem de bu güzel yürekli gencecik insanlar için çok duygulandım. Ortalıkta pek çok acımasız, bencil insan dolaşıyorken bunlara rastlamak moral verdi bana.

    YanıtlaSil
  11. etrafımda o kadar hain çocuk varkı ben burda bahçemdeki yavruları taşlanmaktan korumak için hergün camdan böğüre böğüre bağırıyorum.bu kızlarımızla gurur duydum.yavrum benim nasıl yaralanmış öle.yavrular da çok tatlıymış.Ne kadar büyük sevaba girdiniz.Sevgilerimle

    YanıtlaSil
  12. Sormayın Hürrem Hanım, bırakın çocukları, bu gün koskoca bir adam parkta sokak köpeklerini taşlıyordu. Nasıl üzüldüğümü anlatamam.

    YanıtlaSil
  13. Begonvilli Ev, siz nasil bir insansiniz böyle ya? O kücük canlari nasil kurtariveriyorsunuz öyle, nasil güzel bir yüreksiniz siz?
    Kizlara benden de cok selam söyleyin, olur mu?
    sevgiler!

    YanıtlaSil
  14. Hayvan sevmeyen insan sevmez derler ya, bence onlara insan da denmez...
    Bir değil dört can kurtarmışsınız, ne mutlu sen ve senin gibi olanlara....

    YanıtlaSil
  15. Teşekkürler Buket, teşekkürler Banu Hanım. Dün haber aldım. Kedicikler çok iyilermiş.Kızlar da bu gün beni görmeye gelecekler.

    YanıtlaSil
  16. merhaba ben mevce size kedilerden haber vermek istiyorum :D durumları çok iyi şimdi uyuyorlar anneleri ayaklanıyor geziniyor mamalarını da rahatlıkla yiyebiliyor yani durumu düşündüğümmden iyi merak etmeyin ona iyi bakıcam anne benim oldu onu ben aldım bakıyorum yavrulardan biri dilanda diğeri sevimde olacak diğer yavruda ya bende kalır yada yakınlarımdan birine veririm :D ama güvendiğim birine

    YanıtlaSil
  17. merhaba ben mevce size kedilerin durumuundan bahsetmek istiyorum kediler çok iyi durumda anneleri ayaklanmaya başladı bile bana da alıştı nereye gidersem geliyor takip ediyor ama tabi yormamak için bende yerine koyuyorum anneleri benim oldu ona ben bakacağım yavrulardan birini dilan diğerini sevim alacak diğer yavru da ya bende kalacak ya da bana yakın güvendiğim birine vereceğim

    YanıtlaSil
  18. Canım Mevce, nasıl sevindiğimi anlatamam. Okurlarıma da söz vermiştim, kediciklerin durumundan haber vereceğim diye. Buraya yazman çok iyi oldu. Sizleri çok seviyorum. eve de bekliyorum. Annene selamlar.

    YanıtlaSil
  19. Merak etmeyin kedilere kendimden iyi bakıyorum şuan da uyuyorlar anneleri evde geziniyor sadece gece yatmadan önce yatağına koyuyorum diğer bütün vaktini evin içinde gezerek uyuyarak geçiriyor yavrular mamalarını yedikten sonra hemen uyuyorlar zaten evdeki herkesin gözü kedilerde işten gelen direk kedilerin odasına uğruyor kısacası kızımız ve minik yavrularımızın durumu iyi :D

    YanıtlaSil
  20. bu arada kedilerin resimlerini buraya nasıl ekleyeceğimi bilmiyorum ama facebookta resimleri var benim profilime girip bakabilirsiniz

    YanıtlaSil

Beğeni ve görüşleriniz benim için çok değerli. Yürekten teşekkürler.