20 Aralık 2009 Pazar

Ürettiklerimden / Demlik Kılıflarını Diktim



Dün akşam üzeri ve bu sabah dikiş dikme fırsatı buldum ve aklıma takılan şirin demlik kılıfarını dikmeyi denedim, sonuç fena olmadı.



Yapılışını merak edenler için:
İki renk kumaş ve biraz elyaf gerekiyor. 32cm ve 18cm boyutlarında dört tane dikdörtgen keseceksiniz.Bunların ikisi aynı desenden olmalı. İki tane de farklı desenlerden çaydanlığın tabanına eş büyüklükte yuvarlak parça kesilecek.Ayrıca kumaş dikdörtgenlerle aynı büyüklükte iki parça ve bir tane de yuvarlak taban için elyaf kesip hazırlamalısınız.


Arasına elyaf konularak yalıtkanlığı artırılmış demlik kılıfımın dikilmiş hali böyle oldu. İki cm genişliğinde, bir metre uzunluğunda kurdele dikmeyi de unutmayın. Üst kısımdan dört cm aşağıdan kurdele geçirilecek uçkurluk kısmını, iki paralel dikiş olarak dikeceksiniz.



20 yorum:

  1. İnanmıyorum ya bunlar şaka gibi bayıldım. Çok şık aynı zamanda işlevsel .Ellerin dert görmesin.

    YanıtlaSil
  2. uuuwww...:)
    çok çokkk güzel..aman üşümesin demliklerimiz...
    valla özendim size elinize makinenize hatta makinenin iğnesine sağlık...
    Güle güle kullanın...kimbilir birgün Antalya'ya gelince tanışma fırsatı buluruzda demlikler önümüzde çay yudumlarız..Neden olmasın..
    Sevgiler selamlar..

    YanıtlaSil
  3. gözlerimi alamadım, harika olmuşlar. ferah çaylarınız olsun.
    ben de de porselen demlik takıntısı var. kullanmalık yetmedi, koleksiyon yapıyorum şimdi, eski-yeni topluyorum. mudoda şekil,şekil şahane demlikler var. 2 tane aldım. yine alacağım.
    sevgiler
    sibel

    YanıtlaSil
  4. Beğenmenize sevindim. Zarif yorumlarınız için çok teşekkürler. Mudo'nun demliklerini ben de çok sevdim. Antalya'ya yolu düşen tüm dostlar çaya davetliler. Sevgiler, selamlar.

    YanıtlaSil
  5. Canım varya harikasın, bayıldım ben bunlara.
    Açıklamasınıda yapmışsın çok teşekkürler
    Sana bişey söyliyim mi bu yaptıkların geçen yazında örnek gösterdiklerinden kat be kat güzel yaa bayıldım bayıldım
    Ellerine sağlık süper
    Yılbaşında Antalya'dayım. Çaya geliyorum :)))) (şaka şaka)
    İnşallah birgün tanışma fırsatı buluruz sevgiler

    YanıtlaSil
  6. CANIM HARİKA BİRŞRY OLMUŞ....AYYY ÇOK BEĞENDİM...ÇOKTA ŞİRİN...ELLERİNE EMEĞİNE SALIK...ANNEME HEMEN SÖYLEMELİYİM.....BİZDE DENEYELİM BAKALIM YAPABİLECEKMİYİZ...SEVGİLER CANIM...

    YanıtlaSil
  7. Selamlar, mükemmel olmuş bir kaç blogda örgüden yapılanını görmüştüm ama siz son noktayı koymuşsunuz bunlar kesinlikle muhteşem en kısa zamanda ben de yapmak istiyorum. Sizin renk ve kumaş seçiminiz şahane olmuş bakalım ben de uğraşıcam bu kadar güzel yapmaya, ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  8. Çok şirin olmuşlar,ellerinize sağlık....

    YanıtlaSil
  9. bir harikasın ...defne çayımı,yoksa ıhlamur mu ...??bu demliklerde ne içersen iç çok güzeller ..

    YanıtlaSil
  10. Asıl sizler harikasınız. Beğenilerinizi öyle içten dile getiriyorsunuz ki.. Sevgili Yelda ve diğer arkadaşlar, hepiniz için geçerli çay davetim. Eğer Antalya'ya yolunuz düşerse sizlere hediye de edebilirim.

    YanıtlaSil
  11. çok güzel olmuş kılıflar, ellerinize sağlık. hem şık, hem kullanışlı olmuşlar. renkler ayrıca harika. güle güle kullanın.

    YanıtlaSil
  12. değişik ve şirin olmuşlar,ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  13. Bayıldım bu çaydanlık kılıflarına, ben de çok istiyorum, elyaf almam lazım, şehre indiğimde ancak. Mutfağınıza da bayıldım, sağlıkla mutlulukla afiyetle yaşayın ailece, sevgiyle kalın...

    YanıtlaSil
  14. Muhteşem,muhteşem,muhteşem... :)Pembe olana tek kelimeyle bayıldım :) çay içmeyi çok sevmeyen biri olmama karşın içimden bu şirinlik demliklerden bardak bardak çay içesim geldi :) Eline emeğine sağlık..

    YanıtlaSil
  15. Sevgili Begonvilli ben biraz eskilere baktım ve harika bir model dikmişsin.Ana sayfanda ki de çok cici.Burayı tesadüfen buldum.Çay denince akan sular benim için de durur.Sokakta bile taze çay kokusunu alırım.Ortayı nasıl yuvarlak büzdürdün diyeceğim ama zamanın olursa, gösterirsen sevinirim.Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Sibel, kolaylıkla yapabilirsin. Ortadaki yuvarlak, demliğin tabanından yarım cm daha büyük bir yuvarlak. Yan kısımlar büzülerek oraya monte ediliyor. Elyaf da olduğu için mecburen yuvarlak parça da azıcık büzülüyor.

      Sil
  16. Çok teşekkür ederim.Anladığım kadarıyla iki parça ve bir yuvarlak ortada ise onu monte ettiniz galiba.Yoksa anlamadım mı hala?Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gayet iyi anlamışsın. Ben bunları dikeli epeyce zaman oldu ve o kadar beğenildi ki, eşe dosta hediye etmek zorunda kaldım, kendime kalmadı. Şimdi yine heveslendim. Bir kaç tane daha diksem iyi olacak:)

      Sil
  17. Kış için bana öyle gerekli ki o yüzden bu cici modeli çok sevdim.Eşimle, çok sık kekik,ada çayı,tarçın içeriz.Normal çaydan sonra, mutlaka ot çayı demler yanımıza alırız.Romatizmam için şifayı İsparta kekiğinde buldum.Kışları mutlaka içmeliyim....Bende krokotil modelini örmüştüm demliğe ama sonradan sıkıldım hep aynı şeyi kullanmayı.Yün delikli olunca ısıtmıyor gibi geldi.Hep böyle bir şeyi dikmek istemiştim acemi dikiş dikmeme rağmen.Galiba bunlardan bende çok yapayım,hediye vermeyi ben de seviyorum....Tekrar teşekkür ederim.Hoşcakalın.

    YanıtlaSil

Beğeni ve görüşleriniz benim için çok değerli. Yürekten teşekkürler.