Lezzeti, kokusu, dokusu ile denemeye değer. İşte tarifi:
1 su bardağı mısır unu
2 su bardağı un (Un miktarı kullanılan unun kalitesine, tazeliğine göre değişebilir. Kontrollü eklemekte yarar var.)
3 yumurta
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
1 su bardağından 1 parmak eksik şeker ( Bir bardak da olabilir, biz az şekerli seviyoruz)
2 çorba kaşığı pekmez
1 paket kabartma tozu
1 paket şekerli vanilya
Şeker ve sıvıları derince bir kapta çırpma teli ile hızlıca çırpıyoruz. Buğday ununun yarım bardağını ayırarak kalanını, mısır ununu, kabartma tozunu, vanilyayı ayrı bir kapta karıştırıyoruz ve un karışımını sıvılara ekleyip kaşıkla hızlıca yediriyoruz. Eğer fazla sıvı ise ayırdığımız unu da ilave ediyoruz. Benim kekimde 2 bardak buğday unu ve 1 bardak mısır unu tam geldi. Kek kalıbımızı yağlıyoruz. Hamuru kalıba dökmeden önce pekmezi şöyle bir gezdirip fazla karıştırmadan hamurla birleştiriyoruz. 180 derecede pişiriyoruz. Benim fırınımda alt gözde 40 dakika kadar pişti. İnce bir bıçakla kontrol ettim. Bıçağı batırınca bulaşmıyorsa tamamdır. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.
Çok nefis duruyor en kısa zamanda mısıunu ve pekmezi aldırıp yapmak istiyorum. Yaşdan dolayı dışarı çıkamıyoruz haliyle onun için eksik olanı hemen aldıramam amaebn kısa zamanda tedarik etmeye çalışacağım. Niye bu kadar detayına girdim ki :) galiba canım çok istedi.
YanıtlaSilGüzel paylaşım için teşekkür ederim. Sevgiler.
Bizden de sevgiler, selamlar Sevgili Gezgin Kova. Beğeneceğinizi umuyorum. Şimdiden ellerinize sağlık ve afiyetler olsun.
SilDeğişik bir kek. İlk fırsatta denemek istiyorum.
YanıtlaSilDeneyin ve sonucu lütfen yazın. Sevgiler, selamlar.
SilVery interesting post. Your blog is great:)!
YanıtlaSilI am following you and invite you to me
https://milentry-blog.blogspot.com
Thank you!
Sil