10 Aralık 2016 Cumartesi

Melek Borazanı ve Vintage Tepsi

Başlığa  bakıp, ''Ne ilgisi var bu ikisinin?''  diyebilirsiniz.  Şöyle ki:

Melek borazanı sonbaharda tohumdan yetiştirmek için epeyce çaba gösterdiğim ama çimlendirmeyi başaramadığım bir bitki.  Daha doğrusu, uygun koşulları sağladığım halde, ''sonbaharda ekilebilir'' notu olan tohum paketlerinden hemen hiç biri çimlenmedi. Örneğin, aslanağzı, kadife çiçeği,  zinnialar. En çok da melek borazanını istiyordum, olmadı.. 

Bir kaç ay önce başladığım ahşap boyama kursunun bulunduğu sokakta, yıkılmak üzere olan bir binanın bahçesinde, yola doğru uzanmış, bakımsız  olduğu halde harika çiçekler açmış Melek Borazanı çiçeklerini görünce gözlerimi alamadım. Sarmaşık formundaki bu çiçekler tam da bahçemde hayal ettiğim gibiydiler. Yakında sökülüp atılacak olan  bitkiden çelikler almama izin verdiler. Serçe parmak kalınlığında, bir karış boyunda  çelikleri, yapraklarından ayırıp yumuşak torf, toprak, çiftlik gübresi karışımına  dikip sık sık suladım. Şu an bahçemde minik filizler verdiler. Bu bitkinin çalı ve minik ağaç formunda olanları da var. Ben çitlerin üzerinde sarmaşık olarak yetiştirmek istiyordum. Sarmaşık olanı bulmam iyi oldu.

Vintage tepsi ise o gün tamamladığım,  kolay transfer tekniği ile kursta  yaptığım ikinci üründür.

















Balkon sefalarına en az iki ay ara vereceğiz ama önümüzdeki ilkbaharda  kendi melek borazanlarımızı seyrederek yeniden başlamayı ümit ediyorum.

Çiçekler kadar harika ve huzur veren günleriniz olsun.

8 yorum:

  1. Ne iyi olmuş. Yeniden can bulmuşlar sökülmeden önce. Tepsi de çok güzel:)

    YanıtlaSil
  2. Tepsi nefis olmuş, çiçekler harika:)

    YanıtlaSil
  3. İnsanın gönlü çiçek olunca aradığı da bir şekilde önüne çıkıyor işte. Melek borazanlarıyla hoş ve mutlu balkon sefaları olsun inşaallah:)))

    YanıtlaSil
  4. Ismetcigim..her şey çok guzel görünüyor. Ellerine sağlık..buarada kandiliniz kutlu olsun.sevgiler emel

    YanıtlaSil
  5. Melek Borazanı. Ne güzel bir çiçek adı :)

    YanıtlaSil
  6. Yüreğimi ısıttı çiçeklerin rengi :)

    YanıtlaSil
  7. Ne güzel bir çiçekmiş. Ben bu çeşidini ilk kez görüyorum. Umarım baharda bu güzellikleri izleyerek, yeni tepsinizle çay, kahve keyfi yaparsınız. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  8. Gerçekten de adına yakışır bir çiçek,Ellerine sağlık tepsi de çok hoş olmuş. Kucak dolusu sevgiler canım.

    YanıtlaSil

Beğeni ve görüşleriniz benim için çok değerli. Yürekten teşekkürler.