18 Eylül 2016 Pazar

Bir Minder Hikayesi


İndirimli satışları takip edip oldukça uygun fiyata aldığım sandalyelere minder diktirmek istedim. Daha önce balkonumuza dekoratif bir perde sistemi kuran brandacı ile görüştüm. Kumaşını alırsam, süngerleri onlara ait olmak üzere tanesini 125 liraya dikeceklerini söylediler.

Şaşırdım doğrusu; kumaşı da ben alacaksam bir minder, neredeyse  sandalyeden pahalıya mal olacaktı.  Evet, emeğe saygım var ama dikiş bilen biri olarak bir minder dikiminin ne kadar zaman alacağını, ne kadar emek istediğini kestirebiliyorum. Fermuarları monte etmek dışında düz dikişten ibaret olan  minder dikimi hiç de zor olmasa  gerek diye düşündüm.

Sonuçta, biraz kızdım ve oturup kendim dikmeye karar verdim. Kumaşı, fermuarı, süngeri ile  oldukça ucuza mal oldu. Yaklaşık bir saatte  iki minder diktim.

Sonra da bisküvili, kekli, çörekli minik bir çay partisi ile kutladık yeni minderlerimizi.  Küçük bir hatırlatma; uçuk fiyatlarla yaptırabileceğimiz pek çok şeyi kendimiz yapabiliriz. Bu tür işler aslında sanıldığı kadar zor değil.

Sağlıcakla kalın dostlar..














































35 yorum:

  1. Çok iyi, güle güle kullanın :)

    YanıtlaSil
  2. Güle güle iyi günlerde kullanın😊

    YanıtlaSil
  3. Minderlerinize bayıldım. Ellerinize sağlık. Çok şirin ve güzel olmuşlar. Yanındaki mamalar da harika gözüküyor. Afiyet olsun, sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. Umarım minderlerdeki kuşlar fazla geveze değillerdir :D ellerinize sağlık, gayet güzel olmuş minderler. Hayırlı günlerde kullanın :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bahçede öyle çok geveze kuş var ki.. Pencerelerden birinin önündeki servi ağacına ve ön taraftaki palmiyelere yuva yapmışlar. Her sabah onların cıvıltıları ile uyanıyorum. Güzel dilek için teşekkürler.

      Sil
  5. Ellerinize sağlık. Gerçekten çok güzel olmuş. Sandalyeleriniz de ayrı bir güzel. Evet,emeğe saygı ama fırsatçılığa değil. Akıl var,izan var;nasıl bir meblağ istemiş öyle. Emeğinizle hazırlanmış köşenizde mutlu dinlenmeler dilerim. Ayrıca çiçeğiniz çok güzel,maşallah.
    Not:Böyle kollu bir sandalyeye benim balkonumun da çok ihtiyacı var.Sandalyeleri yakın zamanda mı aldınız?Nereden aldığınızı ve fiyatını sorsam mahsuru var mı? İnternet satışı var mı acaba? Mümkünse bilgi verebilirseniz çok sevinirim. Hoşça kalın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler. Sandalyelere gelince, yakın zamanda kasaba merkezindeki Migros mağazasından aldım. Fiyatını söylememde elbette bir mahsur yok. Sandalyelerin tanesi 136 lira. Sehpa da sanırım 110 liraydı. Fener 46 lira. Kumaşın metresi(En 1.80m) 11 lira. Ayrıca, belki merak edersiniz, kumaşı onlıne kumaş mağazası İntaşlardan aldım. Kumaşı fazlası ile ve kısa zamanda gönderdiler. Eğer sandalyeleri alırsanız bir nalburdan tik yağı alıp fırça ile iki kat sürmenizi tavsiye ederim. Böylece çok daha dayanıklı oluyorlar. Başka sorunuz olursa çekinmeden sorun lütfen.

      Sil
    2. Çok teşekkür ederim sevgili Begonvilli Ev. Fiyatlar uygunmuş bayağı. Öncelikle sandalyeleri araştırmaya başlayayım hemen.Verdiğiniz diğer bilgiler de benim için çok kıymetli.

      Sil
    3. Rica ederim. Okurlarıma her zaman elimden geldiğince yardımcı olmak isterim.

      Sil
  6. çok da güzel olmuş,güle güle kullanın,çay sofrası da herşeye değer yani.
    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler. Bizden de sevgiler. Çakır'ı sev benim yerime:)

      Sil
  7. merhabalar uzun bir aradan sonra yine bloğuma erştim zira iş yerinden bakma imkanıma yeniden kavuştum sizleri ne kadar çok özledim bilemezsizni.. Minderler bence de süper olmuş dediğiniz gibi eğer biraz elinizden dikiş geliyorsa çok rahatlıkla yapılır.. kocaman sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de sizi tekrar görmekten çok mutlu oldum Şükran Hanım. Umarım bundan böyle bloğunuzdan ve bizlerden çok ayrı kalmazsınız. Bizden de sevgiler, selamlar.

      Sil
  8. Minderler , çay partisi , balkon hepsi birbirinden şahane komşucuğum ellerine sağlık .
    Yalnız şu da bir gerçek ki günümüzde el işleri bilen yapan kişi giderek azalıyor, bu da bazı fırsatçıların ekmeğine yağ sürüyor. Ben pek dikiş bilmem , bilmem derken giysi falan dikemem ama minderdi kırletti , patchwork el işlerimin kenarlarıydı köşesiydi derken az biraz bir şeyler dikiyorum ; o nedenle " çok haklısınız bu kadar para verilmez " diyorum.
    Güzel günlerde kullanın !

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Nilgün Hanım.Evet haklısınız, zaten ben de öyle düşündüm. Benim dikiş biliyor olacağımı tahmin etmediler galiba. Böylelikle fırsatçılık yapmak istediler. İdeal olanı sizin düzeyinizde dikiş bilmek.Fazlası yoruyor. Hem sizin maaşallahınız var. On parmağınızda on marifet! Nazar değmesin komşuma. Selamlar, sevgiler.

      Sil
  9. Ne de güzel olmuş emeğinize sağlık. Çok beğendim çok.

    YanıtlaSil
  10. Çok şık ve keyifli desenleriyle, harika olmuş minderleriniz..ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  11. Yıllar önce ilk mesleğe başlarken resmi işleri halletmek,vergi kaydını almak için falan tanıdık bir muhasebeci gittik. Adam başı 2 bin lira verirsek tüm işlerimizi halledersini söyledi. Rakamı abartı bulup Noter ve vergi dairesinden tüm masrafin ne kadar tutacağını sordu. 60 tl dediler ve biz de gidip tüm işlerimizi bir günde hem de çok ucuza hallettik.
    Ellerinize saglik,çok güzel olmuş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne yazık ki fırsatçılık diye bir şey var bu ülkede. Sizi kutluyorum, kendi işinizi kendiniz görmeniz harika olmuş.

      Sil
  12. Ismetcigim..gec cevap yaziyom.istanbuldayim.bugun şöyle bir bakayım dedim.maşallah güle güle güzel günlerde kullanın.kurabiyeler katmerler dikişler çok maharetlişiniz.nazar değmesin..super selamlar sevgilerimle emel

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim sevgili Emel. İstanbul'da sağlıkla, güzelliklerle, mutlu gezmeler olsun.

      Sil
    2. Sağol ismetcigim..

      Sil
  13. Böyle güzel dikebiliyorken iyiki de kendiniz dikmişsiniz. Ellerinize sağlık, güzel günlerde kullanın.

    YanıtlaSil
  14. sadece minder değil katmerde pek güzel gözüktü gözüme, oldukça güzel bir iş çıkmış ellerinize sağlık, koltuklara oturup, yudumlayacağınız çaylarınız bol olsun, güle güle kullanın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim sevgili Moon. Anneannemden öğrendiğim katmerin orijinali şöyle: Mayasız hamurdan incecik açılan yufkaya tahin ve biraz da karabiber ve tuz serpilip hazırlanan karışım bolca sürülerek, ortadan açılan deliği dışa doğru sararak elde edilen rulo tekrar beze yapılıp oklava ile kalınca açılır. Sacda pişirilir. Ben aynı tekniği kullandım ama mayalı hamurla yapıp döküm tavada pişirdim.Aslında oklava ile hamur açmayı bilmiyorum ama iyi kötü açtım. Gayet güzel oldu.

      Sil
  15. Küçük esnaf kazansın, avm kültürüne bulaşmayalım diyoruz. Küçük esnaf da yakaladı mı canımıza okuyor. Ben de içi sünger birer metrelik iki minder diktirmek istemiştim, söyledikleri fiyat dudak uçuklatmıştı.
    Kumaş cıvıl cıvıl, çok da güzel dikmişsiniz. Ellerinize sağlık öğretmenim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle canım. Fırsatçılık yapan pek çok insan var. Çok teşekkür ederim.

      Sil
  16. Çok temiz ve güzel dikmişsiniz. Yazdığınız gibi çok istemiş gerçekten.
    Ben de elime aldığım ne olursa olsun değer mi değmez mi incelerim mutlaka.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim.

      Doğrusu da bu zaten. Değmeyecek şeyler için zor kazandığımız parayı harcamak insafsızlık olur.

      Sil

Beğeni ve görüşleriniz benim için çok değerli. Yürekten teşekkürler.