28 Mayıs 2016 Cumartesi

Portakallı Kek


Bahçemizdeki son yaz portakallarını  da   topladık. Çay saati  için  güzel bir portakallı kek pişirmeye karar verdim.



Malzemelerimiz:10 adet cup cake için 1,5 su bardağı un, 2 yumurta, 1 su bardağı şeker, toplam yarım su bardağı eritilmiş tereyağı + sıvı yağ karışımı, kabartma tozu, 1 büyük portakalın  suyu ve rendelenmiş kabuğu.

Sıvıları ve şekeri çırparak işe başlıyoruz. Unu kabartma tozu ile eleyip, rendelenmiş portakal kabuklarını da ilave ediyoruz. Çırptığımız sıvılara  unu ekleyip pürüzsüz oluncaya dek  kaşıkla karıştırıyoruz. Hepsi bu.. Kağıt kalıplara paylaştırıp 180 derecede 35 dakika pişiriyoruz. Mis gibi portakal kokuları  evinize yayılıyor. Deneyecek olanlara afiyet olsun.







Çay soframızı balkonumuza  hazırladım. Beyaz sardunya, sukkulentler  balkonun  gözdeleri..






























23 yorum:

  1. Portakkalı kek! Mis gibi kokmuştur mutvak değilmi? Afiyetle tüketin. Sizin demlik kılıflarınıza bayılıyorum çok da çeşitleri var yanılmıyorsam.:) güzel bir pazar olsun.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederiz. Çoğu kendi tasarımım olan demlik kılıflarını seviyorum. Ellerimdeki rahatsızlık nedeni ile artık yapamıyorum. Önceden aklıma bir fikir gelince oturup bir günde örer ya da dikerdim bu tarz şeyleri. Şimdi cesaret edemiyorum.

      Sil
  2. Pinterestte görsellerini görünce " tamam " dedim " komşumun mutfaktan yine mis kokular geliyor "
    Elinize sağlık , afiyetle yiyin komşucuğum !

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnanır mısınız, kendi tariflerimi unutuyorum ve blogdan bulmam daha zor Pinterest'e göre. O nedenle oraya da kaydediveriyorum. Gözümden kaçmasın diye bir kaç resim oluyor. Çok teşekkür ederiz. Sağ olun.

      Sil
  3. mis gibi kokmuştur her yer afiyetler olsun.Ben artık güzel portakal bulamıyorum ,bulsak da tatları acımsı vaktin de kabuklarından rendelemiştim biraz onları kullanıyorum arada:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Buralarda, bahçelerde yaz portakalları hala var. Çok da güzeller. En yakın kargo şirketi kilometrelerce uzakta olmasaydı seve seve gönderirdim. Kabuğunu rendeleyip saklamak güzel bir yöntem.

      Sil
    2. Canımm çok düşüncelisin çok teşekkürler evet her yıl hem portakal hem de kendi ağacımın limonlarından hep rendeler koyarım dolaba:))

      Sil
  4. herşey çok güzel,portakal delisi olarak ben ışınlanmak istedim oralara.
    sevgiler çok.

    YanıtlaSil
  5. portakalın o turuncusuna, demliğin mavisi nasıl da yakışmış. kekler harika görünüyor. bahçeniz her zaman ki gibi çok güzel. sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Turuncu mavi bereberliğini ben de çok severim. Yaz mevsiminin dekorasyonunda bolca kullanırım. Bizden de sevgiler.

      Sil
  6. Afiyet olsun. Çiçeklerin içinde balkon sefası güzel olur. Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler. Bizden de sevgiler, selamlar.

      Sil
  7. Mis gibi portakal kokusu aldım:))
    (Buarada sizin sukulentlerinize bayılıyorum.)
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  8. Enfes görünüyor, tek atımlık. Afiyet bal şeker olsun öğretmenim.

    YanıtlaSil
  9. Ellerinize sağlık, afiyet olsun. Gerçekten çok güzel görünüyor. Tabii sunumunuz da her zamanki gibi harika. Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Biliyor musunuz, balkonumdaki beyaz sardunya bana hep sizi hatırlatıyor. Örneğin sularken ''sevgili blog komşum ne yapıyor acaba?'' diyorum.

      Sil
    2. :)) Ne mutlu bana. Ben de geçen yıl tatilde, begonvilleri gördükçe kulaklarınızı bol bol çınlatmıştım. Kucak dolusu sevgilerimi yolluyorum...

      Sil
  10. İsmetciğim.....Ohhh...kekler mis çok güzel gorunuyorlar afiyet olsun.Sukkuletlerde ben sizi hatırlıyorum...benim balkonumda bunlardan çesitlerinden var..erdemliden getirmiştim. ama adları sukkulet olduğunu sizden ögrendim.sevgilerimle emel.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim sevgili Emel. Doğrusu çiçeklerini görmeyi çok isterdim. Keşke bir bloğun olsa da bizler de görsek:) Ne dersin? Sevgiler, selamlar.

      Sil
    2. ismetciğim...çok haklısın...inşallah sevgiler emel.

      Sil

Beğeni ve görüşleriniz benim için çok değerli. Yürekten teşekkürler.