23 Şubat 2016 Salı

Sümbüllerim Açtı

Enfes renkleri, misler gibi kokuları ile evimi, balkonumu hatta bahçemi şenlendirdiler.









































Ekim ayı başında soğanları torf, toprak ve biraz da keçi gübresinden oluşan   karışıma,  küçük saksılara birer, geniş olanlara üçer  soğan olacak şekilde  dikmiştim. Yoğun kokulu bol yapraklı olan türünü de bahçenin yarı gölge yerlerine diktim. Soğanları dikerken boyları kadar derinliğe dikmek gerekiyor. Açmaları için mutlaka soğuk bir dönem  geçirmeliler. Daha ayrıntılı bilgi için:Buraya Tıklayabilirsiniz  ben çok yararlandım.


Begonvilli Ev'den selamlar tüm dostlara..


19 yorum:

  1. bunlar şahane açmış ama mis olmuş missss
    benim bu sene sümbülüm bile yoook :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Seneye olur inşallah. Zor değil. Soğanların dikilme zamanını kaçırmamak ve biraz özen yeterli. Verdiğim linkte güzelce anlatılmış.

      Sil
  2. Çok güzeller... Herbiri ayrı cins. Bu kadar farklı rengi bir arada görmemiştim. Nefis kokuyorlardır :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler. Evet, özellikle farklı olsunlar diye seçerken dikkat ettim. Buraya en iyi uyum sağlayan cinsi bulmak istedim. Özellikle mor olanlar çok güzel kokuyorlar.

      Sil
  3. Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Renkleriyle, kokularıyla çok zarifler.

      Sil
  4. Nasıl güzel bir görüntü o :) Çiçekler eve huzur veren bir detay bence :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, sevgili Beyaz Begonvil. Blog adınızdan belli, sizinle çok ortak özelliklerimiz var. Sevgiler, selamlar Begonvilli Ev'den.

      Sil
  5. Hepsi renk renk, insanın içini açıyor ne güzel. Kokuları buraya kadar geldi. Geçen yıl bir tane vardı benim de. Ama eşim ne yaptı bilmiyorum. Balkondan saksı yok oldu gitti. Belki yine alırım. Çok severim sümbülleri. Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili blog komşum, bende her yıl zamanı gelince sümbül yetiştirme hobi haline geldi. İnşallah seneye aynı günlerde birlikte yetiştiririz. Yeter ki sağlıkla o günleri görelim. Bizden de sevgiler.

      Sil
  6. begonvilli ev...arkadaşım....şahane....hepsi çok güzel..bir kahve yap geç karşılarına ....doğa harika...ama sizde çok güzel bakıyorsunuz. emek var,sadece su değil....maşallah... bizler bile görünce çeşit ,çeşit mutlu olduk.....sevgilerimle emel.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim tatlı dilli, şeker arkadaşım. Sohbet tadında yorumların bana moral veriyor. Bir gün inşallah karşılıklı sohbet ederiz:) Sevgiler, selamlar..

      Sil
    2. inşallah...arkadaşım...

      Sil
  7. Bayıldım sümbüllerinize ne güzeller...

    YanıtlaSil
  8. hepsi çok güzel olmuşlar maşallah... mis gibi kokuyorlardır şimdi
    sculent ler harika görünüyorlar üstelik saksıda değil bahçede http://www.evimicinhersey.blogspot.com.tr/ blogunun sahibi sevgili juliette dün bana kargo ile bidolu sculent göndermiş inşallah benimkiler de büyüyüp sizinkiler kadar güzel olurlar:))) sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Öznur,skulentlerin bakımı zor değil. Direkt güneşe koymayın, aydınlık, yarı gölge ya da az güneşli yerde, toprağı kuruyunca azar azar su dökün. Ben sizin bloğunuza ulaşamıyorum. Yıllar önce izleyicilerimden, sık sık yorumlarla iletişim kurduğum Öznur vardı; Ata'nın annesi. Siz o musunuz?

      Sil

Beğeni ve görüşleriniz benim için çok değerli. Yürekten teşekkürler.