8 Ocak 2016 Cuma

Bir Can Kurtarmak Ne Büyük Mutluluk!


Günlerdir süren yağmurlardan sonra hava açınca Badem'le yürüyüş için ormana gittik. Paşa da  bize katıldı.


Tam bu çalılıkların olduğu yere gelince orada keçileri gördük. Sürüyü otlatan iki çoban kadın, her yürüyüşe çıktığımda karşılaştığım, selamlaşıp küçücük sohbetler yaptığım insanlardı ama bu kez  belli ki bir terslik vardı. Telaşlı telaşlı konuşuyorlar, ne yapacaklarını bilmez durumda panik içinde sağa sola koşuşuyorlardı..






Meğer keçilerden biri, çalılıkların  arasında, bu Romalılardan kalan kuyuya düşmüş. Bu kuyu onbeş metre derinliğinde bir zeytinyağı kuyusuymuş. Zavallı hayvan öyle bir  meliyordu ki, içim parçalandı. ''Acaba  bir yeri kırıldı mı? Kuyuda yağmur suyu var mı?' gibi sorular uçuştu kafamda.

Her şeyden önce keçinin kuyudan çıkartılması gerekiyordu. Derhal itfaiyeyi arayıp durumu anlattım.  Kurtarma ekibi oldukça kısa bir sürede bize ulaştı.



Bizim Paşa da merakla  etrafı kolaçan ediyor:)


Bu arada ben kuyunun başında  keçi ile konuşuyorum: ''Canım, güzelim, şimdi seni kurtaracaklar, bekle kızım, sabırlı ol bi tanem!'' gibi sözler ediyorum. Çoban hanımlar keçilerine üzülseler de benim bu sözlerime epeyce güldüler:))





 Ekip, teçhizatları ile  hemen işe koyuldular. İp merdiven, kalın ipler, kayışlardan oluşan ekipmanlarını hazırlayıp bir arkadaşlarını kuyuya indirdiler.


Kuyudaki adam keçiyi iplerle bir güzel bağladı.  Bu sırada keçi  sürekli ağladı.  Sonra  özenle yukarıya çektiler.








Kuyudan çekilmesi anı


Nihayet keçi tamamen yukarıya alındı.  Çok şükür ki sapasağlamdı:))





İpleri çözerken çoban hanımların sevincini görüyorsunuz







Keçi iplerden kurtulunca kurtarıcılarına dönüp şöyle bir baktı, sanki teşekkür eder gibi.


Ve ormana koştu:))  Kurtarma sonrası yaşadığım mutluluğu anlatamam.. Daha önce sayısını anımsayamayacağım kadar  kedi ve köpek  kurtarmalarında ya da tedavisinde emeğim geçmiştir ama ilk kez bir keçinin kurtarılmasında katkım oldu.

Şimdi sıra yıllar boyu üstü açık olan bu kuyular için neden hiç bir önlem alınmadığı konusunun araştırılmasında. Daha da önemlisi bir an önce kuyuların üzerinin kapattırılmasında. Çoban kadınların  anlattığına göre yakınlarda bu kuyulardan üç dört tane  varmış. Daha önce de keçilerin, hatta bir ineğin  düştüğünü, kuratarılamadığını  söyledi. Gerekli duyuruları yapacağım.

17 yorum:

  1. Harikasınız cidden itfaiyecilerimizede teşekkürler...

    YanıtlaSil
  2. Geçmiş olsun. Bütün canlar değerlidir. İyi ki size rastlamışlar diye düşünmeden edemedim. Ayrıca duyarlı olmak insana huzur verir diye de...

    YanıtlaSil
  3. :)) Kahramanımsınız :))) ♥

    Keçinin, kadar yüksekten düşüp, kazayı sıyrıksız atlatmasına çok sevindim ve sizin orada olup, ilgililere çarçabuk ulaşmanıza da....

    En çok da bizim yerli Heidi' lerin mutluluğuna ve utangaç gülümsemelerine bayıldım...

    Kurtardığınız her can ve içten gayretiniz; size koca koca iyiliklerle geri dönsün....

    YanıtlaSil
  4. Harikasınız. Bir can kurtarılmasına vesile olmak ne güzel bir duygudur. Şanslı keçiymiş size denk gelmiş. Allah korusun başka canlar düşmesin, bir an önce kapansın kuyular inşallah.

    YanıtlaSil
  5. İyi ki varsınız komşucuğum !
    Can candır tabii ki . Laf aramızda keçi kurtarmışlığım yoktur ama ilk anda aklıma gelen ya siz düşseydiniz o kuyuya, ya bir çocuk düşseydi?
    Offf ki ne of!
    Ne zaman canlıya duyarlı sorumluluk sahibi insanlar çoğalacak çevremizde ?

    YanıtlaSil
  6. Begonvilli ev....gelmiş geçmiş olsun.gerçekten...sizin gibi insanlar çoğalsın....sevgilerimle emel.

    YanıtlaSil
  7. harikasınızzzzzzzzzzzzzzzzzz....

    YanıtlaSil
  8. Bunca kötülüğun içinde, ne iyi geldi bu haber. Iyilik ve iyi insanlar çoğalsin. Insannligin çok ihtiyacı var. Sevgiler,

    YanıtlaSil
  9. Geçmiş olsun. Harikasınız gerçekten. Orada olmanızın tesadüf olmadığını düşünüyorum, her şeyin bir sebebi var. Çoban kadınların gülüşleri de çok hoş,hem utangaç, hem keçi kurtulduğu için gerçekten mutlular:)
    En kısa zamanda kuyulara çözüm bulmanızı dilerim.. (gerçi ülkemizde ilk akla gelecek olan üzerine beton dökmek olacaktır diye de korkmuyor değilim.Tarihi zeytin yağı kuyusu deyince gülümsemeden edemedim, eskiyi,antikayı sevdiğimden sanırım.)
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  10. Nasıl güzel bir mutluluktur bir canı sıkıntıdan kurtarmak, sizi yürekten kutluyorum.
    Doğaya, çevreye, yaşama karşı duyarlılık böyle birşey ve bunlarda siz de fazlasıyla olan şeyler.
    Kuçak dolusu sevgiler.

    YanıtlaSil
  11. canıııımmm, yazık onaa.
    neyse ki bir yerine bir şey olmamış.
    çok teşekkürler, iyi ki oradaymışsın.
    güzel yürekli insanların olduğunu hatırlamak iyi geliyor..

    YanıtlaSil
  12. Mutlu sonla bitmesine çooooook sevindim.
    Öğretmenim size denk gelmesi de çok iyi olmuş, sarılıp öpesim geldi sizi.
    Sevgiler bırakıyorum.

    YanıtlaSil
  13. Billur'a katılıyorum her şeyin bir sebebi vardır denir tam da öyle olmuş Kıyamam ona .ilgili kişilerden beklemeden köylüler de üzerine kalın bir tahta filan atsalar geçici olarak ne iyi olur diye düşündüm ama kuyu ağızları genişse onlar da ne yapacaklarını bilemediler sanırım.
    Güzel yüreğine binlerce öpücük yolluyorum.
    Duru'nun geliş gidişlerinden fazla dolaşamamıştım şimdi okudum yayınlarını canım kucak dolusu sevgiler.

    YanıtlaSil
  14. Şanslı keçiymiş size denk gelmiş..Yoksa nasıl çıkarılırdı oradan..Zeytin yağ kuyusunu da ilk defa duydum...Ağızlarını açık olması da ayrı bir konu...Ya çoluk çocuk düşse...Düşünmek bile istemiyorum...Kapatılması için yaptığınız başvurular için ayrıca duyarlılığınızdan dolayı tebrik ederim sizi..İyiki varsınız..Sevgiler..

    YanıtlaSil
  15. Zavallı hayvancık, ne çok korkmuştur kim bilir... İyi ki oradaymışsınız. Sizin gibi sağduyulu insanları gördükçe mutlu oluyorum :) Sevgiler...

    YanıtlaSil
  16. düşen bir çouk da olabilirdi :(

    YanıtlaSil
  17. Benim paşalarım da itfaiyeci olmak istiyor hatta dün itfaiye merkezine gidip gezdik bilgiler edindik,gerçekten çok güzel bir işleri var ve de zor her kurtardıkları canla ne kadar da mutlu oluyorlardır.İnşallah oğullarım da diledikleri gibi itfaiyeci olurlar...

    YanıtlaSil

Beğeni ve görüşleriniz benim için çok değerli. Yürekten teşekkürler.