22 Aralık 2015 Salı

Sıcak Sıcak Kandil Simitleri!




Öncelikle tüm dostların Kandil'ini kutluyorum.

Sabah ilk işim değildi ama bir ara zaman yaratıp  Kandil simidi yapıverdim. Burada köşedeki pastaneye gidip alma şansımız yok. Belki daha da iyi oluyor böylesi. İşte ev yapımı çıtır çıtır kandil simitleri:



3 yumurta(birinin beyazını ayırıyoruz ki, susamları simitlere yapıştırmak için)
3 çay fincanı un.
1 çay fincanı eritilmiş tereyağı ve sıvı yağ karışımı
1 çay kaşığı karbonat
1 tatlı kaşığı mahlep
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı şeker
1 çorba kaşığı  elma sirkesi

Tüm malzeme unun ortasına doldurulup yanlardan un alarak hamur  haline getiriliyor. Minik halkaların bir yüzü yumurta akına ve susama batırılıp 30 dakika kadar 180 derecede pişiriliyor. Ağızda dağılma, kıtırlık, lezzet tam! Denerseniz kolay gelsin ve afiyetler olsun.
Nice hayırlı Kandiller..





























28 yorum:

  1. Sizin de Kandiliniz kutlu olsun. Kandil simitleriniz nefis görünüyor ellerinize sağlık. Ben köşedeki pastaneden aldım ne yazık ki :)) Dediğiniz gibi imkan olmasa, insan yapmak için zaman yaratır değil mi? Sevgilerimi yolluyorum...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de yıllarca öyle yapmıştım. Burada pastaneyi bırakın, market, kasap, manav gibi yerlerin hiç biri yok. İster istemez stokçu ve imalatçı olduk:))

      Sil
  2. Çok leziz görünüyor cidden. :) Kandiliniz mübarek olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağolun. Mutlu günlere çağrı olsun hepimze.

      Sil
  3. Ellerinize sağlık, evde yapılan her şey çok özel :)
    Kandiliniz mübarek olsun.

    YanıtlaSil
  4. Hayırlı Kandiller sevgili komşum. Şu komşuluk işi sanaldan gerçeğe dönüşebilseydi şimdi bu kandil simitlerini demli çay eşliğinde yiyiyor olurduk değil mi ?
    Sevgiyle kalın!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet:(( Ne yazık ki bu söylediğinizden mahrumuz. Daha fırına girmeden telefon edilip çağrılmıştınız. Sabahtan beri eski arkadaşlarımla telefon görüşmeleri yapıyorum. Aynen dediğiniz gibiydik bir zamanlar. Dağıldık gittik. Öyle hoş komşuluk ve arkadaşlık anılarımız var ki. O çaylar ve tatlı sohbetler hayatı çok daha güzel kılıyordu. Keşke sizinle de gerçek komşular olabilseydik.

      Sil
  5. Begonvili gerçekten çok severim. Bir önceki yayına yetişemedim, buraya not düşeyimbari. İstanbul dahil bulunduğum yerlerde begonvil hiç kolay yetişmiyor hatta yetişmiyor... Bakü' de bakmayı denedim birkaç kez. Ne de olsa sıcak ve nemli iklim. Dışarıda baktığımda tutturamamıştım ama evde begonvil büyüttüm. Beyaz Begonvil' di. İlk birkaç yıl çiçek vermedi büyümedi ama son 2 yıl; yüksek tavanlı evin en büyük penceresini içeriden kapatmış; salkım salkım çiçek verir olmuştu Bakü'den göçerken alamadım yanıma. Sadece üstündeki ççeklerden bazıları. Onlarda defter arasında dolaşıyor benimle. Demem o ki Begonvil narindir; okşanmayı, ihtimamı çok sever....

    Simit çok güzel görünüyor. Mis gibi de kokuyordur şimdi o.

    Hayırlı Kandiller :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Demek Bakü'de bile begonvil yetiştirdiniz:)) Siz aklınıza koyduysanız yaparsınız. O salkım salkım çiçekleri hayal edebiliyorum. Acaba sizden sonra orada yaşayanlar kıymetini bildiler mi? Defter arasındaki kurutulmuş çiçekler bana ortaokul yıllarımı anımsattı. Umarım böyle özel günlere odaklanıp güzel şeyler düşünmek iyiliklere ve güzelliklere çağrı olur. Size de hayırlı Kandiller.

      Sil
  6. Ellerinize sağlık.
    Hayırlı Kandiller.

    YanıtlaSil
  7. Ellerine sağlık, eve yayılan o muhteşem mahlep kokusu, köşedeki pastaneden gelmelerle kıyaslanabilir mi hiç? En güzeli, en sıcağı, en nefisi bunlar, harikalar..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler. Her şeyin ev yapımı olanı daha içime siner ama zaman ve enerji yetmiyor bazen.

      Sil
  8. Begonvilli ev ....kandiliniz hayırlara vesile olur inşallah...dua enerjisi gönderelim.dualarımız kabul olsun. ellerine sağlık..kandil simitin'den bir tane yedim...Maşallah sizin elişlerinize dantellerinize bayılıyorum.çok düzgün modeller harika... ellerinize sağlık..kesin çeyizdendir..sevgilerimle emel.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin! Hepimizin buna ihtiyacı var. Ne güzel söylemişsin sevgili dost!''Dua enerjisi!'' harika bir his veriyor insana. Biliyor musun bir başkası için ve özellikle onun haberi olmadan yapılan dualar çok işe yarıyormuş. Bunu böyle konularda epeyce okumuş yazmış bir büyükten duymuştum. Ben de pek çok insan için sık sık dua ederim, haberleri bile olmadan:)
      Dantel örtü aslında tepsi örtüsü olarak tasarlanmış. Çeyizimden değil ama evliliğimin ilk yıllarından kalma. Galiba annem ya da teyzem örmüştü. Bizden de sevgiler.

      Sil
  9. sizinde kandiliniz kutlu olsun, tarif için teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim sevgili Belgin Hanım. Begonvilli Ev'den selamlar.

      Sil
  10. Hemen yazdım yapılacaklar listesine, evde ne zamandır kullanmadığım mahlep vardı. Tarif için teşekkürler..Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şimdiden ellerinize sağlık ve afiyetler olsun. Bizden de sevgiler.

      Sil
  11. evde yapılan kandil siitleri daha bir seviyroum ben çok güzel görünüyor ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Begonvilli Ev'den selamlar.

      Sil
  12. Geçmiş kandiliniz kutlarım..Evde yapılan gibisi varmı..Evde yapılan içine sevgi katılan diyorum ben :))..Çok leziz görünüyor. Ellerinize sağlık...Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne kadar güzel bir söz:)) Hemen not aldım. Bizden de sevgiler, selamlar.

      Sil
  13. Hayırlı kandiller, ellerinize sağlık nefis görünüyor.Dün tüm gün dersim vardı,ben de pastaneden aldım büyük bir iştahla, ama maalesef aklımdaki tat değildi. Neden bir gün önce yapmayı akıl edemediysem:))
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Size de hayırlı Kandiller. Yine de yapabilirsiniz. Ben canım çektikçe yapıyorum bu simidi:)Bizden de sevgiler.

      Sil
  14. Geçmiş kandilimiz hayırlara vesile olur inşallah. Simidin tarifindeki mahlep kokuyor bana. Mahlepi koymasam nasıl olur?

    YanıtlaSil

Beğeni ve görüşleriniz benim için çok değerli. Yürekten teşekkürler.