16 Aralık 2015 Çarşamba

İlkbahar Gelmeden Lalelendik


Bu laleler tığ işi... Sık iğne tekniği ile ördüm. Aynı formdaki lalelerin kumaştan yapılmış olanlarını  görmüştüm.


Son yaptığım ufak tefek tığ işlerinden cesaretlenip, acaba tığ işi olarak  yapabilir miyim diye düşündüm. ''Kumaşlarla, kesip biçmekle, dikmekle uğraşmaktansa  oturduğum yerden örmeyi bir denemeli'' dedim.  
Ve oldu:))
Belki başka deneyenler de olmuştur  ama bu görüntüde tığ işi lale ben görmemiştim.

Önce iki tane yaptım. Ertesi gün  kuru dallar  toplandı, örülen parçalar  monte edildi. Keşke tadında bıraksaydım. Bir vazo  dolusu olsun diye yediye tamamladım. Umarım annem  görmez, rahatsızlığım  depreşti. Şu an  özellikle sağ elimde sorun var.. Ne yazık ki  severek yaptığım bu tür el işleri ellerime iyi gelmiyor.











































Ve yapılışı:











Dalları  orman yürüyüşlerimde  buldum.  Zımparalayıp yün sararak kullandım.









Günleriniz laleler kadar renkli ve  güzel olsun. 






19 yorum:

  1. çok güzel olmuş ama keşke tadında bıraksaydınız sahiden.. madem ellerinize yaramıyor yormayın kendinizi böyle..
    sevgiler,

    YanıtlaSil
  2. çok güzel olmuşlar, elinize sağlık

    YanıtlaSil
  3. Çok güzeller canım.
    Lale ve tığ işini okuyunca eyvah ya elleri dedim kendimce kıyamam sana. örgü oyuncak örenler yaptığı için sık iğne olduğundan eyvah dedim el kaslarını çok yoruyor kaldı ki senin zaten sıkıntın var. Aman dikkat et. Ellerine çokkk çok sağlık olsun canım.

    YanıtlaSil
  4. İnanılmaz, ellerine saglık.
    Bileğini yorma bak.

    Temkinli anne

    YanıtlaSil
  5. çok ama çok güzel,eline sağlık:)

    YanıtlaSil
  6. Tüm sevgili dostlarımın da belirttiği gibi bu işler bana göre değil. Evet, çok seviyorum böyle şeyler üretmeyi ama hayatımın da bir gerçeği var ki, bu eller bana daha çok lazım. Rahatsızlığım yokmuş gibi davranıp çocukça bir hevesle arada sırada kaçamaklar yapıyorum. Sonuçta pek çok sıkıntı oluyor. İyisi mi bu işleri tamamen bırakmak. Hepinize sevgiler, selamlar..

    YanıtlaSil
  7. Ellerinize sağlık olsun umarım en kısa zamanda şifa bulursunuz...bu işler elleri yoruyor ama beyini dinlendiriyor çok ama çok gerçekçi olmuş lalelere bayıldım...

    YanıtlaSil
  8. çok çok güzel olmuşlar ama sağlık herseyden önemli aman dikkat çok geçmiş olsunnn

    YanıtlaSil
  9. Elbette sağlık en önemlisi ve gittiğinde en zor geri kazanılanı.... Kararınız başımızın üzerinde. Amma velakin bu laleler beni taaa nerelere götürdü, bunu yazmazsam olmaz.

    Bizim evin plakları arasında Kamuran Akkor koleksiyonu geniştir. Bazılarını hala saklıyoruz. Bir 45 lik "Laleler " adlı şarkıyı içerir. İşte o şarkının orjinalini, Azerbaycan yıllarımda çokça Reşid Bedbudov' un sesinden de dinledim. Şarkı da bizde bilindiği gibi anonim değil Telman Haciyev' e aittir. Reşid Bedbudov; ses kalitesi açısından eşsiz bir sesmiş; o da erken göçenlerden...

    Linkini aşağıya koyuyorum ki bu güzel lalelere bakarken, kulağınız da şenlensin.

    Sevgi ve selamlarımla;

    https://www.youtube.com/watch?v=PAIBiCtKVGo

    YanıtlaSil
  10. Örgü laleleriniz tam da kışa uygun sıcak ve de yumuşacık görünüyorlar. Kış lalesi de böyle olmalı zaten. Ellerinize sağlık :))

    YanıtlaSil
  11. Koltuk şalınızı görüp ben de özenmiştim ve hemen verdiğiniz adresten aldım, çok da memnunum. Şimdi yanına laleler çok güzel yakışmış. Onları da mı yapsam acaba :)

    YanıtlaSil
  12. Ne güzel olmuşlar. İnsanin içini ısıtıyor. Güzellikler üretmeye alisanlar için istediklerini yapamamak zor tabii ama siz yine de sağlığınıza dikkat edin olur mu?

    YanıtlaSil
  13. Sevgili Begonvilli Ev,merak ettim blogumu görebiliyor musunuz? Tarif ettiğiniz gibi yapmaya çalıştım.. Sakin yanlış anlamayin niyetim sizi yormak değil ama düşünceleriniz benim için onemli."dildennagmeler.blogspot.com" adresinden giriyorum ben. Teknolojiyle çok geç tanıştığımi söylemistim değil mi?

    YanıtlaSil
  14. Laleler çok güzel olmuş, örgü güller görmüştüm ama laleler görmemiştim ellerine emeğine sağlık. Sık iğne tekniği ile yapıldığını okuyunca ah be Begonvilli Ev'im hiç iyi yapmadım dedim devamını okuyunca da acını anladım biliyorsun ara ara acı çektiğimi yazıyorum bileğimde şuan bileklik kullanıyorum ama nereye kadar... dediğiniz gibi benim de canım çok örgü örmek istiyor kafamda birçok projeler planlıyorum ama olmuyor onun içinde sizi o kadar iyi anlıyorum özellikle sık iğne tekniği olayı çok tetikliyor diye düşünüyordum ama emin değildim siz de yazınca inandımki bileğinde rahatsız olanlar özellikle sık iğne tekniği işlerden uzak dursunlar. Sağlık ve esenlikler diliyorum.

    YanıtlaSil
  15. Merhaba, önce çokk geçmiş olsun aynı dertten muzdarip olduğımuzu anladım örgü aşkı bambaşka bir şey ama nerdeyse bir yıldır yapamıyorum evimde hurçlar dolusu çeşit çeşit yünlerim duruyor :( laler son derece şık doğal olmuşlar üstelik ayrıntılı açıklamada hazırlamışınız çok teşekkürler öremem ama lazım olana sayfanıza yönlendirebilirim... dört ayaklı canlarımıza dost insan ,ören ellerine gören gözlerine sağlıklar ,şifalar dilerim.

    YanıtlaSil
  16. ellerinize sağlık hem şık hem cici :) tığ işi örmeyi bilsem hemen kendime de yapardım :) Geçmiş olsun keşke bu kadar yormasaydınız kendinizi.. Şifalar dilerim...

    YanıtlaSil
  17. Ah, ah... Tığ işi çok zorluyor gerçekten. Ama çoook güzel olmuşlar ellerinize sağlık. Benim de yapmak istediğim öyle çok şey var ki... Ama bilekler sorun yaratıyor işte. Dinlene dinlene yapın el işlerinizi. Yormayın kendinizi sevgiler...

    YanıtlaSil
  18. Lale bana yalnızlığın simgesi gibi gelir. Cesaretin bir de. Belki bu yüzden sevdiğim birilerini hatırlatır.
    Çok güzel olmuş laleleriniz.
    Ben çok beğendim ama yormayın o marifetli elleri böyle.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  19. Maşallah bir zevkli yönünüzü daha öğrendim. Harika görünüyorlar. Bilekler malum keyiflerine kalsa hiç bir uğraşımız olmayacak. Benim de biri ameliyatlı diğeri aday ama boş durulmuyor ki ��

    YanıtlaSil

Beğeni ve görüşleriniz benim için çok değerli. Yürekten teşekkürler.