23 Ağustos 2015 Pazar

Pamuk Anne'nin Öyküsü




Pamuk bundan bir ay kadar önce yandaki  eve getirildi. Yandaki ev size daha önce sözünü ettiğim üç sevimli kedi yavrusuna (sözde) bakan komşuların evi. Havuç ve kardeşlerini sizlere anlatmıştım(tık) Sözde diyorum çünkü şu an o  sevimli kediler yok. Pamuk gelince onları meçhul bir yere bıraktılar.

Pamuk'u getiren genç çift, ev değiştirdiklerini, yeni ev sahiplerinin  onu istemediğini söyledi. Pamuk'la beraber  kulübesini ve bir torba mamayı bırakıp gittiler. Bir daha da onları görmedim. Giderken  sık sık geleceklerini, mama ve aşılarını üstlendiklerini söylediler. Anlayacağınız bizim komşular  bunları talep ederek kabul etmişlerdi  Pamuk'u.  Anlaşmanın başka detayları da varmış. Meğer Pamuk hamileymiş. Pamuk doğurunca yavruları paylaşacaklarmış. Anlayamadığım konu şu; Pamuk'u istemeyen ev sahibi yavruları isteyecek mi? Kısa zamanda büyüyecek yavrular elbette istenmeyecek ama onları paylaşan insanların başka  planları olmalı..

Derken  bir gün  Pamuk'a şimdilik bakan bizim komşu aile apar topar  memleketlerine döndü, yalnızca  adam kaldı. İki gün önce o da kayboldu ve  kaldı mı hamile köpekcik demir kapıların ardında.. Tam iki gün kapının altından  besledim,  taze su verdim  ama ne kadar üzüldüğümü anlatamam.. Ertesi gün akşam komşu adam döndü evine. Bir sonraki günün sabahı  Pamuk merdivenin altında doğum yaptı. Doğum saatler boyu sürdü. Dokuz yavrusu oldu ama ikisi  yaşamadı.

Bir gün sonra Pamuk'u getiren adam geldi, yavruları paylaşıp işaretler koydular. Üçünü bizim komşu, dördünü de o adam alacakmış. Bu arada ben merakla '' peki Pamuk ne olacak, burada mı  kalacak? '' diye sordum. Maalesef   düzgün bir yanıt alamadım. '' Bilmiyorum, belki bizde kalır'' diyor komşu adam..Umarım Pamuk Anne'nin  sonu  iyi olur.






19 yorum:

  1. Muhtemelen bu isin ticaretini yapiyorlar. Yavrular 2 aylik olduktan sonra alacaklardir. Pamuk'u sokag5 birakirlarsa 1 batinda bu kadar cok dogruyorsa muhtemelen sağlığını kaybeder. Simdilik bakan kisilerde net cevap alirsanuz sahiplendirmeye calisalim twitter, Ama bakan kisilere soylemeyin para ile satmaya kalkarlar. Pamuk'un cinsi tam anlayamadım. Twitter da yaymaya calisalim belki sahiplenmek isteyen cikar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen sizin gibi düşünüyorum. Pamuk'un cins bir köpek. Arjantin Dogosu. Çok akıllı, çok söz dinleyen bir kız. Bakışları insanın içine işliyor. Daha iki yaşında.Muhtemelen biliyorsunuzdur, bizde üç köpek üç de kedi var. Bizim köpekler de dişi olduğu için anlaşamıyorlar. Kedileri de kovalıyor. Yani ben ne yazık ki alamam. Keşke gerçek hayvan sever birileri evlat edinse. Eğer bu yavrulardan sonra tekrar doğurtup işi ticarete dökerlerse o insanlarla işimiz var:(( Durum netleşince yardımlarınızı isterim.

      Sil
  2. Yazık yaa çok tatlılar çok üzüldüm hayvanların bu şekilde oyuncak edilmesine. İnsanlarda hiç vicdan kalmamış...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onlara sorarsanız son derece hayvan sever insanlar olduklarını iddia ediyorlar. Ev satılık. Umarım gelen gideni aratmaz.

      Sil
  3. Allah'ım bunlar mı bizi buluyor biz mi bunları ... Karşı komşu da benzer hikaye var-hani Vicdan'ı sokağa atan insan müsveddesi - ...
    Yok komşum yüreğim kaldırmıyor artık alacağım elime bir sopa yer misin yemez misin diyeceğim bu tip insan müsveddelerine !!!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok haklısınız. Öyle çoklar ki... O zavallı hayvanlardan beter olsunlar!

      Sil
  4. gözleri o kadar çok şey anlatıyor ki.. :((( içim parçalandı

    YanıtlaSil
  5. Hiç olmazsa şu an için aç, açıkta değil çok şükür. Eğer Pamuk'tan vazgeçerlerse iyi bir yuva arayacağız hep birlikte.

    YanıtlaSil
  6. biz insanoğlu o kadar kötüyüz ki...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İyi insanlar da var sevgili dost...

      Sil
    2. evet Allah'tan iyi insanlar da var,yoksa dünyanın kökünü çoktan kurutmuştuk...

      Sil
  7. Yazıkıklar olsun ..............

    YanıtlaSil
  8. İnsanları tandıkça onlardan her geçen gün nefret ediyorum. Hele hayvanların üzerinden para kazanan vicdansızlara insan demiyorum. Onlar yaratık. Ne söyleyeceğimi bilemiyorum. Zavallı Pamuk ve yavruları :((

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu konularda çok dertli, bir o kadar da mücadeleciyim. Pamuk'a iyi bir yuva bulacağız inşallah.

      Sil
  9. Bu nasıl bir insanlıktır böyle? Hoş, insan demeye de dilim varmıyor ya...

    YanıtlaSil
  10. Bu duruma çok üzüldüm gelişmelerden haberdar olalım sahiplendirme konusunda bir faydamız olabilir..
    Gömeçtevim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her türlü gelişmeyi buradan paylaşacağım. İlginize teşekkür ederim.

      Sil

Beğeni ve görüşleriniz benim için çok değerli. Yürekten teşekkürler.