13 Ocak 2015 Salı

Sokaktaki Minik Patililer


Geçen yıl bu günlerde çok işim vardı. Oturduğum sitede fazlası ile çoğalan evsiz kediler için seri imalat  sığınma evleri yapıyordum.
Beş Yıldızlı Kedi Evlerimiz(tık)
Malzemelerim olan mukavva kutular, boşalan mama poşetleri, koli bantları ile olabildiğince sıcak yuvalar hazırlayıp, nisbeten korunaklı yerlere mama su eşliğinde bırakıyordum. O zamanlar  bir yatılı yardımcım vardı. Onun da kanına girip kısa sürede bir hayvan sever olmasını sağlamıştım:) Yuvaları  kontrol edip akşamları sıcak su torbaları bile bırakıyorduk. Bu yıl daha sert geçen kışa, kolumun kırılması ile hazırlıksız yakalandım. Zaten burada sokaktaki kedi ve köpeklerle fazla karşılaşamıyorum. Sadece gelmeleri muhtemel olan bir iki yere mama bırakıyorum. Bahçedeki kuş evlerine de ekmek ve tahıl koyuyorum sık sık. Hava  koşulları sertleştikçe dışarıda yaşam savaşı veren minik patilileri ve diğerlerini düşünüp kaygılanıyorum. Sadece kolumda değil, yüreğimde de büyük bir sızı var..

7 yorum:

  1. Ellerinize sağlık bizimde işyerimizde baktığımız yavrularımıza yaptığımız 8 tane kedi evimiz var şükür soğukta tas üzerinde yatmıyorlar aklım kalmıyor..

    YanıtlaSil
  2. elleriniz, yüreğiniz dert görmesin.
    bizim apartmandakiler sağolsun pek bi hayvan düşmanıdır. köşeye mama bıraktım, çok azı yenmiş.
    ne kadar bezdirdilerse pisicikleri.
    yeni bi mama bırakma yeri arıyorum..

    YanıtlaSil
  3. Yüreğinize sağlık. Haberlerde Antalya'da fırtına ve yağmurun seralara verdiği hasarı izlerken içim cız etti. Umarım sizin oralarda yaramaz bir durum yoktur.

    YanıtlaSil
  4. Yüreğinize sağlık, sizin gibi insanları görmek bana çok iyi geliyor. Maalesef bu kış çok sert geçiyor ve sokaklarda yaşamak zorunda olanlar oldukça zorluk çekiyorlar. Bi an önce soğuk günlerin geçmesini diliyorum. Neden bu ülkede çoğu insan bu kadar hayvan düşmanı. Elimizden geleni yapıyoruz ama yüreklerdeki sızı hep aynı. Umarım kolunuz daha iyiye gidiyordur. Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  5. Allah sayılarımızı arttırsın sevgili Begonvilli Ev

    YanıtlaSil
  6. Antalya bu hafta inanılmazdı izledim TV den:(
    kolunuza rağmen bu kadarını bile yapıyor olmanız muhteşem canım yüreğine sağlık. İzmir de bir kaç gün (hiç alışık olmadığımız bir hava) inanılmaz soğuk oldu. Eşim 3-4 akşam yatmadan önce sobanın üzerinde ısıttığımız suyu miniklerin suyuna boşalttı ve bir de gece mama seansı ekledik,şimdi normale döndü şükür suları buz tutmasın diye yağ koyun dediler ama işe yaramadı.

    YanıtlaSil

Beğeni ve görüşleriniz benim için çok değerli. Yürekten teşekkürler.