30 Haziran 2014 Pazartesi

İzleyiciler Gadget'ında Hata Sorunu

Uzunca bir süre şu sorunu yaşadım: Ana sayfamdaki ''İzleyiciler'' gadgetım çalışmıyordu. Yani ana sayfamda izleyicilerim görünmüyor, ''Bu siteye katılın'' sekmesi de devre dışı kalmıştı. Dolayısı ile izleyici sayım da sabitlenmişti. 

Tıkladığım zaman,

"  Maalesef...  Bu gadget hatalı olarak yapılandırıldı. 
Web yöneticileri için ipucu: Lütfen "Friend Connect Ayarları - Ana Sayfa URL'si"nin bu sitenin URL'siyle eşleştiğinden emin olun." mesajı görüntülenmekteydi.


Bu sorunu çözmek için, Blog URL' sini değiştirip, daha sonra yeniden Blog URL'sine dönmek şeklinde çözüm önerileri sunulsa da bloğumu kaybetme riski yüzünden bunu yapmak istemedim. Zaten bu konularda derin bilgisi olan biri değilim. Çoğu şeyi deneme yanılma yöntemi ile kendim öğrendim. Yine aynı yöntemle, şansın da yardımı ile bakın  sorunu nasıl çözdüm:



Sırası ile, Tasarım> Ayarlar>Temel sekmesinden  yola çıkarak  açılan sayfada, en üstte bulunan Blog Başlığı bölümündeki ''düzenle'' yi tıklayın. Buradan, blog başlığınızı  değiştirin.



 Bu değişiklik geçici olacağından her hangi bir sözcüğü başlık yapabilirsiniz. Değişikliği kaydedip ana sayfanıza bir bakın bakalım. İzleyicilerinizi karşınızda göreceksiniz. Sonra değişiklik yaptığınız sayfaya geri dönüp, blog başlığınızı tekrar eski haline getirin. İşte sorununuz çözüldü; geçmiş olsun!


12 yorum:

  1. Ben de aynı şekilde çözdüm. Amam bana bunu anlatan sizin kadar pratik anlatmamıştı ve zorlanmıştım. :)) Bu faydalı paylaşım için teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Demek siz de yaşadınız. Neyse, çözmüşsünüz ya.. Anlatımımı pratik bulmanıza sevindim. Yeter ki işe yarasın:) Selamlar.

      Sil
  2. Zaman zaman kaçıyor bir şeyler ne oluyorsa? Haydi, geçmiş olsun, tekrarlanmasın inşallah.

    YanıtlaSil
  3. teşekkürler,iyi haftalar

    YanıtlaSil
  4. Harikasınız valla sayenizde düzelttim, teşekkürler. Bizde İstanbul'dan kaçıp Kuşadası'na yerleşmeyi düşünüyoruz, sizi ve sahildeki ev blogunu görünce daha da hevesleniyorum.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşe yaramasına sevindim:)

      Umarım her şey gönlünüzce olur. Şu an penceremden gördüğüm bahçemdeki palmiyelerin kıpırdanışları ve cıvıl cıvıl kuş sesleri için bile burada yaşamaya değer diyorum. Begonvilli Ev'den de sevgiler..

      Sil
  5. Harikasınız,ne kadar kolaymış..uzun zamandır ben de blogun başına bir şeyler gelir diye korkup dokunamıyordum :) Çok teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Siz de harikasınız, bu zarif teşekkür mesajını yazdığınız için. İşe yaramasına sevindim.:)

      Sil
  6. Ben denedim ama olmadı biliyorsun. Olsun pes etmeyeceğim de dedim:) Sana haber vereceğimi de söyledim:) işte haber: Sayfanın sağ üst köşesindeki izleyiciler butonunun yanında iki küçük kare var üst üste..onlara tıklayınca açılan sayfadan eklemek mümkün gözüküyor. Umarım olur:)

    YanıtlaSil

Beğeni ve görüşleriniz benim için çok değerli. Yürekten teşekkürler.