28 Ağustos 2011 Pazar

Minik Kıza Üzülürken Bugün de Paşa İçin Koşturdum

Ah sevgili dostlar, sokaktaki canlar için  hassas olduğumdan, sık  sık  bu  tür  olaylarla  karşılaşıp üzülüyorum.

Bu Paşa,

İki  yıl  önce  onu parkta bulmuştum, çok  akıllı  ve sevimli halleri  ile  dikkatimi çekmişti. Sokaklarda  yarı aç yarı tok  geziyordu. Lunaparkta  bakmaya  başladım. Lunapark  çalışanlarından  hayvansever olanlar   Paşa'yı sevdiler ve benimsediler. Paşa'da orayı benimsedi, geçinip  gidiyordu. Mamasını, yeri  geldikçe  ilaçlarını, aşısını  karşılıyordum, sorun yok gibiydi.
Bu  sabah  lunapark çalışanlarından  biri telefon etti. ''Paşa çok  hasta'' dedi. Ben  de bir  haftadır  falan oraya  gidemiyordum.  Aşıların  verdiği  rahatsızlıkla  ve  Minik'in  o  bölgeye  gitmek istememesi  nedeni  ile...

''Nesi  var?''  deyince, ''üç  dört  gündür, yemiyor  içmiyor, yarı baygın yatıyor''  dedi arayan kişi. Koşup  gittim,  bir  de ne göreyim,  göğüs bölgesinde  kocaman  bir  yara,  şiş  ve  o  kısım  sertleşmiş, belli  ki  enfekte olmuş. Aksilik  bugün  de pazar,  klinik kapalı. Veterineri evinden çağırdım, Birlikte Paşa'yı  kliniğe  götürdük. Asistanlığını  ben  yapmak zorunda  kaldığım  bir  operasyon  geçirdi Paşa'cık.

Sevgili dostlar,  koca  gövde  kendini  nasıl  teslim  ediyordu  görmeliydiniz. Ağır  anestezi  alması  yaşlı  olduğu  için sakıncalı olduğundan, lokal  uyuşturuldu. Yara  biraz açıldı, temizlendi, dikildi, iğneleri yapıldı.  sabırlı  hayvan  neredeyse  hiç ses  çıkarmadan  gözlerimin  içine  baktı  sadece.






 Az  önce  yerine  götürdüm, çalışanlara gerekli tembihleri yaptım. İşte  böyle  dostlar. Yarın sabah erkenden  görmeye  giderim artık. Minik  kız için  dualarınız  işe yaradı, ne  olur Paşa  için  de dua  edin..




15 yorum:

  1. ah be kuzum, ne oluyor bu canlara. Minnoş ta halsiz yatıyordu, büyük ihtimal o da ısırılmış. Çok geçmiş olsun Paşa'ya

    YanıtlaSil
  2. Begonvil'cim,
    Hangi birine yetişeceksin? Her gün ayrı yerde yürek acısı.
    Biliyorum, yetişebildiğin kadarıyla koşuyorsun ama nereye kadar?
    Sen ne kadar yıprandığının, bu yaşadıklarının seni ne kadar hassas, kırılgan, kederli yaptığının farkındasın değil mi?
    Hayvanların insanlardan daha değerli olduğu, sokakta tek bir sahipsiz hayvan göremeyeceğin bir avrupa ülkesinde yaşamalıymışsın ki; ancak o zaman huzur içinde yaşardın.
    Dilerim Paşa en kısa zamanda iyileşir.
    Şanslıymış, çünkü sen varsın.

    YanıtlaSil
  3. Hayvanlara gösterdiğiniz sevgi ve şevkatin toplumumuza örnek olması dileklerimle...Minik Kız'a ve Paşa'ya şifalar,size ise iyi bayramlar dilerim.

    YanıtlaSil
  4. Minnoş sizin bahçede baktıklarınızdan olmalı. Üzüldüm...

    Ellacım, biliyorum tek başıma hepsine yetişmem olanaksız ama görünce dayanamıyorum.Elimden geldiğince uğraşı vereceğim.

    Çok teşekkür ederim A.Kadir Bey..Size de iyi bayramlar.

    YanıtlaSil
  5. Ah canım ya!Kıyamam...O kadar niye bekletmişler parkta.Ölecekmiş hayvan haberleri yok:(Çok üzüldüm ya!Acil şifalar.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  6. dualarım sizinle. Allah yardımcınız olsun. ikisine acil şifalar size de sabır diliyorum.iyiki varsınız.

    YanıtlaSil
  7. lunaparkta ilgililerde sizi üzmeden bu sorununu çözebilirlerdi. bu hepimiz için geçerli olmalı. her ne kadar evimde bir hayvan beslemesemde :( geçmiş olsun paşa'ya

    YanıtlaSil
  8. Allah bu hayvancıklara yardım etsin. Bizim hepsine yetişmemiz gerçekten imkansız. Ama insanın yüreği dayanmıyor. O kadar büyük iyilik ki yaptıkların, eminim bunların karşılığında sen de ihtiyacın olduğunda yardımlar geliverir hayatına. Paşa da minik kız da hemencik iyileşsin lütfen...

    YanıtlaSil
  9. sizi bu yaptığınız iyiliklerden dolayı kutluyorum.ALLAH sizden razı olsun..
    paşada en kısa zamana iyileşir inşallah...
    öpüyorum.sevğiler...

    YanıtlaSil
  10. :((kıyamamm sendende veterinerinden de Allah razı olsun paşaya acil şifalar

    YanıtlaSil
  11. Ayy içim tuhaf oldu, tez zamanda iyileşsin Paşa inşallah? Neden olmuş o yara kavgada falan mı?

    YanıtlaSil
  12. Sevgili dostum daha bu akşamüzeri arkadaşlara sizi anlattım. Akşamüzeri yemeğe gittiğimiz işletmede gördüğümüz sahipli -tasmalı- bir kedinin perişanlığı yüzünden yemek yiyemedim :( Her gün böylesi yavrucukları karşınıza çıkarana kader mi diyeyim ne diyeyim bilemedim... Onların alacak nefesleri yiyecek ekmekleri varmış daha ama Allah size de güç kuvvet versin. Biliyorum etkilenmemek zor,kayıtsız kalmak daha zor ama lütfen kendinize dikkat edin. Yapamadıklarınız için üzülmek yerine yapabildikleriniz için sevinin.Yetemiyoruz yetişemiyoruz... Allah sizden razı olsun. Çok teşekkürler o yardıma muhtaç canların adına!

    YanıtlaSil
  13. Yaptıklarınız gerçekten takdiri hak ediyor.

    YanıtlaSil
  14. canım çok geçmiş olsun.Allah senden bin kere razı olsun bu meleklere kol kanat geriyorsun.

    YanıtlaSil
  15. Sağ olun dostlar!Hepsine yetişmemiz olanaksız ama hiç olmazsa yapabileceklerimizi denemekte yarar var..

    Paşa'nın yarası kavgadan olmuş. Bölgesini koruma derdine düşmüş.Lunaparka gelip onun kaplarından yemek isteyen bir köpekle dalaşmış.

    YanıtlaSil

Beğeni ve görüşleriniz benim için çok değerli. Yürekten teşekkürler.