27 Ağustos 2011 Cumartesi

Minik Kıza Nazar Değdi:((


Çok üzgünüm ...

Daha  dün sabah onun   keyifli  hallerini  sizlerle  paylaşmıştım.

Evimin karşısındaki  parkta  baktığım  bir  grup kedinin  en  küçüğüydü.  Bana   da  iyice alışmıştı.  Bu  sabah da mamasını  yedi, suyunu içti  ve  yine oyunlar  oynadı.

Akşam üzeri  mama ve  su  götürünce  gördüm  ki,  kuyruğu  parçalanmış, acı içinde  bir  köşede duruyor.  Beni  görünce yürüdü  gelmek istedi.

Kaptığım  gibi  veterinere  götürdüm.  Allahtan  henüz  klinik  açıktı.   Bir  operasyon geçirdi , kuyruğunun  uç kısmı  kesildi.

Alıp  eve getirdim.  Henüz  narkozun etkisi altında, derin  derin uyuyor.  Arasıra  dönüp  bakıyorum  nefes  alıyor mu diye..  Minik  karnı  hafifçe  inip  kalkıyor.  Bir  kaç  saat  sonra  uyanacak, muhtemelen  kuyruğu  çok  ağrıyacak. Bu  gece  bize  uyku  yok.. Yeter  ki  iyileşsin  küçüğüm...



















24 yorum:

  1. Canım ya çok üzüldüm miniğe...Allah senden razı olsun.Çok geçmiş olsun.İnşallah ağrılı bir gece yaşamaz.Acil şifalar diliyorum.
    Mırk...

    YanıtlaSil
  2. minik kıza ne oldu da bu hale geldi. acaba okuyunca içim acıdı.inşallah fazla acı çekmez.çabuk iyileşir.

    YanıtlaSil
  3. Ah sormayın, ne olduğunu bilemiyorum ama sabah çok neşeliydi. Az önce veterinerimiz eve geldi, kontrol etti. ''Korkulacak bir şey yok'' dedi. Keşke bir yuva bulabilsek bu miniğe..

    YanıtlaSil
  4. içim cızz etti, gözümden yaş geldi miniği bu halde görünce. Kimbilir ne oldu sokakta yavrucağa da gitti kuyruğu. Allah senin gibi meleklerden razı olsun. Minik de hemencik iyileşsin. Bu gece benim de dualarım bu tatlı kızla birlikte...

    YanıtlaSil
  5. Çok teşekkür ederiz, dualarınız çok değerli. Sağ olun.

    YanıtlaSil
  6. Bir an önce iyileşsin, hoplasın-zıplasın yine...
    kıyamam, resmen nazar değmiş Begonvil'cim :(
    Çok geçmiş olsun miniciğe.

    YanıtlaSil
  7. kıyamam ben kuzuma içim cız etti neyse korktuğum kadar kötü bir durum yok begonvilli evciğim siz neredesiniz yani hangi şehir? Gelmiş geçmiş olsun kuzuya veteriner mutlaka ağrı kesici yapmıştır küçüğüme.... off neyseki onlar acıya bizden daha dayanıklılar kolaylıklar dilerim Elif

    YanıtlaSil
  8. Allah'tan daha ciddi bir yerden yaralanmamış. fotoğraflarla uzaktan olur mu bilmiyorum ama nazar bir gerçek. bizim punkçı civcive de nazar değdirdiler. herkesin dikkatini çekmişti. geçmiş olsun Minik kıza..

    verago

    YanıtlaSil
  9. canım benim ALLAH senden razı olsun.
    minik inşallah iyileşir.acil şifalar diliyorum.

    YanıtlaSil
  10. Sağolun Arkadaşlar!Az önce uyandı ama ayakta duramıyor henüz. Yatış pozisyonunu değiştirdi. Hiç sesi çıkmıyor.

    Biz Antalya'dayız Körfezcadısı.

    YanıtlaSil
  11. Geçmiş olsun. Narkozlu halide çok kötü olur. Düşe kalka.

    YanıtlaSil
  12. Ama ben hiç kıyamıyorum bunlara, hiç dayanamıyorum... İnşallah hemen iyileşir.

    YanıtlaSil
  13. ay canım ya içim parçalandı resmen:(( Yinede şanslıymışki senin gibi bir cici annesi var da onu hayata bağladı .Allah senden razı olsun.bu minikleri sevmek ayrı ama acısı da başka oluyor.bende 3 gün önce arabanın altından bir yavru kurtardım,tahminen 2 aylık falan.bahçeme getirdim.2 gün gayet oyunlar bahçede,kutusunda girdi uyudu,hatta duman ve güzel surat onu sahiplendiler,ama bugün kayboldu:((

    YanıtlaSil
  14. Canım benim kıyamam ben sana. Şimdi gördüm daha :( Kim bilir neler yaşadı da başına bunlar geldi ... Umarım çabucak toparlanır ve güzel bir yuva bulur. Sağolun sevgili komşum,Hızır gibi yetişmişsiniz yine. Gönlünüze sağlık .

    YanıtlaSil
  15. :((((((( inş. yine neşeli hallerini haber yaparsın çok üzüldüm .
    Rabbim sseni çok büyük mükemmel bir yürekle ödüllendirmiş ne mutlu
    sağlığın daim olsun canım benim

    YanıtlaSil
  16. İyi ki sana denk gelmiş arkadaşım. Bunların sevabı sana yeter inşallah.

    YanıtlaSil
  17. Sağolun dostlar! Gecemiz iyi geçti. Minik kız sakindi. Sabah erkenden konserve mamasını yedi. Şimdi, yuva olarak hazırladığım minik'in yolculuk kafesinin köşesinde biraz tdeirgin gözlerle bize bakıyor. En alta eklesim fotoğrafını.

    Düşünüyorum da orada pek çok insan vardı. Çocuklarını getirmişler, sohbet ediyorlardı. Veteriner de 50 adım ilerde. Hiç kimsenin aklına gelmemiş demek ki kuyruğu parçalanmış minik bir kediyi alıp veterinere götürmek. Dediğiniz gibi iyi o parka gitmişim.. Bu tür yaralar sıcak havada sadece bir günde bile kangrene dönüşebiliyor.

    YanıtlaSil
  18. Rüyamda gördüm sizi sabah kalkarkalkmaz bakıyorum bir haber var mı diye ohhhhh çok şükür mini kız iyi sevgiler iyi haftasonları

    YanıtlaSil
  19. yavrum benim. kimbilir nasıl acıdı canı. ama en azından siz varsınız. iyiki varsınız. yine de şanslıymış. dualarım sizinle. hemen iyileşir eski neşesi yerine gelir inşallah.

    YanıtlaSil
  20. geçmiş olsun miniginize ama çabuk iyileşir hiç endişelenmeyin kedilerin metabolizmaları hızlı oldugu için yaraları çabuk iyileşir. ancak yarayı tekrardan dişiyle tırnagıyla açmasın. sizede kolay gelsin nazlarsınız artık minigi :))

    YanıtlaSil
  21. Çok tatlı ya... Çok üzüldüm görünce. Neyse daha iyiymiş dediğine göre :) Daha da iyi olsun inşallah!

    Yüreğine sağlık...

    YanıtlaSil
  22. geçmiş olsun, bi de yuvalansın bu minik, şansı tam dönmüş olsun.

    YanıtlaSil
  23. beni yıllar öncesine götürdün tekirim tam bu yaşlardaydı şubat ayında 10.kattan ayağı kayınca bahçeye düşmüştü herkes bırak ölecek zaten dedi ben gece veterinere götürdüm ayaklarına platin talıkdı ve tam 18 sene yaşadı şimdi o günlere döndüm canım ya kıyamam ben sana

    YanıtlaSil
  24. Çok teşekkürler Sevgili Dostlar, minik kızımız çok şükür iyi. Mamasını yiyor, suyunu içiyor, uslu uslu oturuyor. Sadece çiş ve kakasını yapmadı henüz ama veterinerimiz ''normaldir, metobolizma biraz yavaşlar operasyon sonrası'' dedi.
    Ama
    bu iyi habere karşın maalesef sizleri üzecek başka bir haberim var. Az sonra yazıyı hazırlayıp sizlerle paylaşacağım. Bir başka sokaktaki canla ilgili.

    YanıtlaSil

Beğeni ve görüşleriniz benim için çok değerli. Yürekten teşekkürler.