30 Ocak 2016 Cumartesi

Facebook kullanıcıları, Dikkat!!


Bugün onca iş, onca sağlık sorunu arasında, Facebook hesabımla ilgili çok can sıkıcı bir olay oldu. Bir arkadaşım tel. ile arayıp, hesabımın birileri tarafından ele geçirilmiş olabileceğini  söyledi. Bugün  hiç onlıne olmadığım halde benden mesajlar almış. Hem de şu ortalıkta cirit atan dolandırıcılık  yöntemlerine uygun  söylemlerle..Tabii ki o mesajları benim yazmayacağımı bildiğinden hemen beni arayıp uyardı  Bu uyarıdan sonra hemen  sayfama girip kontrol etmek istedim ama  giremedim.  Güya bugün şifre değiştirmişim!
Hesabımı  dondurmak ya da sonlandırmak için  mutlaka  sayfama girip şifre değişikliği yapmam gerekiyordu. Bunun için de  Facebook'da kayıtlı mail adresime  mesaj yolu ile  yeni şifre göndermeleri yönergesi devreye girmeliydi. Orada kayıtlı mail adresime yeni mesaj  göndermelerini istedim ama ne var ki  çok eski ve etkin olmayan mail adresime de ulaşamadım.  Neyse ki Facebook  galiba bu sorunun  yabancısı değil,  hesabımı bir şekilde kilitlemeyi başardım. Sorun şu ki; benden Facebook yolu ile  mesaj aldığını  sanan arkadaşlarıma  durumu  nasıl anlatabilirim?
Buradan söylüyorum: O mesajların benimle ilgisi yok! Hediye kazandığınızı ya da kazanacağınızı söyleyen, sizden bazı kişisel bilgilerinizi isteyen  sözde şirketi ne bilir, ne de tanırım. 

Şu an çok ama çok üzgünüm dostlar. Eğer  bu durum sizin ya da  tanıdığınız birilerinin başına geldi ise lütfen benimle paylaşın.Hesabımı geri kazanabilir miyim onu da bilmiyorum. En çok  evsiz ve zor durumdaki hayvanlar için  kullandığım,  bir kaç sevdiğim arkadaşımla iletişim kurduğum sayfamın böyle kötü niyetli kişi ya da kurumlarca  istismarı gerçekten üzücü. Dilerim başınıza gelmez.

Not: Facebook'tan arkadaşım olan blog dostları, lütfen bu başıma gelenleri kendi sayfanızda paylaşın.

10 yorum:

  1. Canım çok çok geçmiş olsun öncelikle.Bu gibi olaylar ne yazık ki çok sık rastlanır oldu.Benim burada bir arkadaşımın tanıdığının başına gelmişti, kadıncağızın senelerdir kullandığı hesabını ele geçirmişler,aynı şekilde hesap numarası verip para yatırmalarını istemişler acil lazım diyerek! Kadın ne yapıp neettiyse hesabını bağlatamadı,şifre değiştirecek mail hesabını ve şifresini bildiği halde onuda kilitlemişler oda işlemiyordu,gözünün önünde hesabını kullanıyordu şahıs! Kadın toplu mesajla telefondan durumu belirtmek zorunda kaldı,hesapta kapanmadı öylece kaldı en son bu şekildeydi ne oldu ne olmadı bilemiyorum..Nasıl yapıyorlar anlamıyorum,mail adresine bile ulaşamıyor insan! Tekrar çok geçmiş olsun canım,umarım ne kısa zamanda birşekilde hallolur..

    YanıtlaSil
  2. geçmiş olsun üzüldüm

    YanıtlaSil
  3. Bazı insanların kafası nedense şeytanlığa çalışıyor birilerini mutsuz etmekle ne geçer ki ellerine nasıl bir duygudur anlamış değilim çokk geçmiş olsun.

    YanıtlaSil
  4. Geçmiş olsun komşucuğum. Paylaşıyorum hemen !

    YanıtlaSil
  5. Bana da geldi mesajınız. Sizden olacağına ihtimal vermedim zaten. Dolandırıcılık olduğu çok barizdi. Geçmiş olsun...

    YanıtlaSil
  6. Çok geçmiş olsun! Dünyada kötü insanlar oldukça hiçbirşeyin güvenliği tam olmuyor malesef.

    YanıtlaSil
  7. İlgilenen dostlara teşekkürler. Sorun çözüldü. Facebook'la mail yolu ile iletişim kurup kimlik doğrulama yönergesini izledim. Gizli soruma yanıt verip başarı ile kimliğimi onaylattım ve hesabımı geri aldım. Sayfama girince ilk işim güvenlik ayarlarımı ve şifremi değiştirmek oldu. Sanırım ayarlardan gereksiz uygulamalara izin vermiş olmam bu duruma neden olmuş. O uygulamaların tümünü kaldırdım. Şu an sayfamı güvenli olarak kullanıyorum. Bu durumun başınıza gelmemesi için gerekli önlemleri almanızı tavsiye ederim. Kurtarma seçeneklerinizi de güncellemeyi unutmayın!

    YanıtlaSil
  8. Çok geçmiş olsun. Bu dolandırıcıların sık sık baş vurduğu bir durum. Öyle ki artık paranoyaklık derecesinde tedirgin oluyorum. Geçenlerde facebook üzerinden, eski bir okul arkadaşımdan telefon numaramı isteyen bir mesaj aldım. Bu tür olayları duyduğum için numaramı yazmadım. Meğer gerçekten benim arkadaşımmış. Numaramı kaybetmiş ve ancak facebook üzerinden bağlantı kurabilmiş. Sonra numaramı ortak bir arkadaşımızdan almış da, bana ulaşınca öğrendim :) Ama insan güvenemiyor işte...Nasıl bir dünyada yaşar olduk yazık...

    YanıtlaSil
  9. Geçmiş olsun ne çok yapılıyor bu aralar geçtiğimiz günlerde de bir arkadaşım kendini arkadaşı ile mesajlaştığını düşünürken yazım şeklinden yabancı olduğunu anlamış hemen arkadaşını arayıp uyarmıştı o da bu yolla kandırılıp 600 tlsinden olan birini tanıyorum arada şifrelerimzi yenilemek en güvenli yol sanırım:(
    İnsanlar neden bu kadar suça meyilli anlamış değilim:((

    YanıtlaSil
  10. Geçmiş olsun çok oluyor artık bu tarz şeyler,malesef insanların işi gücü kalmadı dolandırıcılık can sıkma peşindeler.

    YanıtlaSil

Beğeni ve görüşleriniz benim için çok değerli. Yürekten teşekkürler.