7 Eylül 2014 Pazar

Enfes Bir Kağıtlı Kek

''Enfes'' sözcüğü az önce kekin tadına bakan kocacığımdan alıntıdır:)

Her zaman yaptığım, kakaolu, meyveli, fındık vs katkılı  keklerin malzemesini biraz değiştirince bakın ortaya nasıl bir lezzet çıktı!
Baktım ki kakao kalmamış, sorun değil. Baharatları ön plana çıkarıp, fındık yerine badem kullanırsam hoş bir lezzet yakalayabilirim diye düşündüm.


Baharatları belirgin hale getirmek için miktarlarını artırmak tarifi bozabilir. Bunun yerine  kekin dokusuna uygun bir şey katmalı ama ne? 

 Ve işte tarifimiz:
1 su bardağı un, 1 paket vanilya, 1 paket kabartma tozu elenir. Dövülmüş badem (bir kahve fincanı kadar), yarım çay kaşığı toz tarçın, biraz daha az toz karanfil, çok az karabiber unlu karışıma eklenir. Minicik küp küp doğranmış elmaların üzerine yarım çay bardağı şeker ve yarım çay bardağı viski serpilip bekletilir. Ayrı bir karıştırma kabında, üç yumurta, yarım çay bardağı şeker, yarım çay bardağı sıvı yağ çırpma teli ile karıştırılır.
Daha sonra elmalı karışım ve unlu karışım eklenip bu kez kaşıkla karıştırmaya devam edilir.

Bu ölçüler tam 12 cup için. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 35-40 dakikada pişiyor.  Kokusu, görüntüsü ve dokusu ile oldukça güzel oldu. Rahatlıkla denemenizi tavsiye edebilirim.



8 yorum:

  1. Bayıldım.
    Ama karatay cıyım bu aralar tam 47 gündür tatlı yemedim.

    İradeli anne

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. E, hadi gayret o zaman. Yine de çok sıkmayın kendinizi. Yavaş yavaş kilo vermek daha sağlıklı biliyorsunuz.

      Sil
  2. Ah ah ah !
    Yenmez mi hiç ? Haftada bir kez kaçamak yapmak bünyeye çok iyi gelir. Bayıldım ben bu kaçamağa,çay da var yanında değil mi sevgili komşucuğum ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çay olmaz mı:) Yalnız çay keyiflerini paylaşacak komşular yok burada. İki iyilik bir arada olmuyor işte:(

      Sil
  3. Bence bu keki görüpde yememek daha çok lilo aldırır:)))) Nefis gözüküyor afiyet olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kek servisimizden sonra ormanda en az yarım saat yürüyüş (istenirse kurt kız eşliğinde) hizmeti de sunulur:)) Kilo almak diye bir sorun olamaz.

      Sil
  4. Günaydınlar, duydum ki begonvilde bugün nefis bir kek yapılmış kokuları buralara kadar geldi Eee komşularda yavaş yavaş gitmeye başlamış beni de bekleyin olurmu şu işleri toparlar toparlamaz geliyoruuumm eline sağlık arkadaşım valla eşin notunu vermiş zaten bu güzelliğe..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her zaman bekleriz. Bakalım Begonvilli Ev'in ilk uzaktan gelen konukları kimler olacak:))

      Sil

Beğeni ve görüşleriniz benim için çok değerli. Yürekten teşekkürler.