21 Haziran 2014 Cumartesi

Kabak Çiçeği Dolması

Denemeğe değer.

Ben de ilk kez yaptım. Bahçemde bu enfes kabakları yetiştirdim.

Bolca da çiçek açtılar.


Ve böyle bir yemek oldular
Pirinç, kıyma, soğan, sıvı yağ, salça, kara biber, kırmızı biber, maydanoz, nane ve irice kıyılmış iki diş sarımsakla hazırlanan iç, bir kaç dakika sıcak   suya bırakılan kabak çiçeklerine özenle doldurulup çiçek uçları  kapatılıyor. 
Afiyet olsun.

8 yorum:

  1. Ziyarete geldim sizi ve çok güzel bir lezzetle karşılaştım...çok severim ben kabak çiçeği dolmasını ve buldum mu hiç kaçırmam hemen yaparım, bol limonla çok güzel olur, ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tahmin edeceğiniz gibi, bloğum yemek bloğu değil ama konseptimiz ev yaşantısı olduğu için zaman zaman tariflere yer veriyorum. Favorim Akdeniz mutfağı . Sizin gibi bir mutfak ustasının yorum yazması ne hoş:)

      Sil
  2. Hiç yemedim tadı nasıl bilmiyorum ama görünüş güzel:))
    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tadı da çok güzel. Deneyin. Bizden de sevgiler.

      Sil
  3. Geriden okuyarak geliyorum. Badem ve Kuyruk kızlar size çok keyif katmışlar. Ayrıca, Kuyruk kızın şapşal yüzüne daha bir bayıldım.

    Yeni yer, yeni bir başlangıç, yeni çevre, yeni canlar diye uzayıp giden yeniler; hayatınıza daha da keyif ve güzellik katsın dilerim.

    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Nurdan Hanım, sizleri çok özlediğimi belirterek söze başlamak istiyorum. İletişimsiz kaldığımız günler boyunca yaşadığınız ülkenin durumunu, annenizin sağlığını, kısacası sizleri çok merak ettim. İletişim olanağını bulunca da özel konular diye. doğrudan soramadım. Şimdi yorumunuzu okuyunca sesinizi duymuş kadar oldum. Her şeyin yolunda olduğunu umut ederek bir parça da olsa rahatladım. Sevgili kardeşinize ve size sevgi ve selamlarımı gönderiyorum.
      Ayrıca, güzel dilekleriniz ve içten yorumunuz için çok teşekkürler.

      Sil
  4. Çok severim! Datça'da tatma fırsatım olmuştu ve çok beğenmiştim. Sizin yaptıklarınız da çok lezzetli görünüyor. Afiyet olsun:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Akdeniz ve Ege'de bilinen bir yemekmiş. Doğma büyüme Akdenizli olduğum halde ben de yememiştim. Deneyip beğenince paylaşmak geldi içimden. Teşekkürler:)

      Sil

Beğeni ve görüşleriniz benim için çok değerli. Yürekten teşekkürler.