29 Ağustos 2011 Pazartesi

Sizin Bayramınız Bizim Felaketimiz Olmasın !

 Nesrin Hanım'ın Yazısını Aynen Paylaşıyorum:

Bayramdaki 9 günlük tatilde, Türkiye'nin her yerindeki belediye sahipsiz hayvan bakımevlerindeki onbinlerce köpek aç ve susuz bırakılacak.
Bakımevi veteriner hekimleri ve personel, aile ve akrabalari ile bayram kutlarken, o canlar bir lokma yemeğe bir yudum suya hasret ölecekler.

Ulaşabildiğimiz tüm ilgili kuruluşlara ve basına, İNSANLARIN BAYRAMI HAYVANLARIN FELAKETİ olmasın mesaji ile uyarı ve dikkat çekme için yazılar yazdık, basında da çıkarmaya çalışıyoruz.

Hayvanların doyması belediye veteriner hekimlerinin umurunda değil. Eğer uğraşıp konuya dikkat çekmezsek, onların aç kalmasına seyirci kalmış olacağız.

Lütfen herkes bulunduğu yerde veya yakın şehirlerdeki bakımevlerini ziyaret etsin.
Bakımevi ziyaretinin yanında, ORMANLARA da, kamuoyunun dikkatini bu soruna çekmesi açisindan çok iyi olur.
EVET, KiMLER BAYRAMDA TEL KAFESLER ARKASINDAKI HAPİS CANLARA ZİYARETE GİDECEK?

Selam ve sevgilerimle
Nesrin Çıtırık/ HAYTAP/ DOHAYKO

8 yorum:

  1. Neden çalışan personel hepsi izinde oluyor. anlamadm. görevlilerin her gün birinin nöbetçi olması gerekmezmi.madem tatil günlerinde çalışana bu kadar izin veriliyorsa, o zaman normal günlerde çalışana ne gerek var.bu ne mantıksızlık:(

    YanıtlaSil
  2. Sevgili Begonvilli ev bunu bilmiyordum cok kuzular ya, ne kadar masumlar, herkesin cocuk sahibi olmamasi gerektigi gibi herkesin da hayvan sahibi olmamasi gerekiyor bakacagiz diye alip iki ay gecmeden sokaga birakanlar bence hic hayvan edinmeseler daha iyi...( Kirazcekirdegi)

    YanıtlaSil
  3. Biz sokağımızdakilere çok iyi bakıyoruz.

    YanıtlaSil
  4. Bazı barınaklarda durum çok vahim. Haytap ramazan boyunca kuzey Ege barınaklarını dolaştı. Belediyelerle görüştü. Gerçekten de çok zor koşullarda yaşayan pek çok barınak hayvanı var. Ben de Antalya Kepez barınağını görmüştüm yaz başında. Hala etkisinden kurtulamıyorum. Personel az, beslenmeleri yetersiz, daracık bölmelerde pek çok hayvan. Bir de barınağın dışında yaşayanlar var. Çöl sıcağında,kumları eşeleyip gölge yapmaya çalışıyorlardı, bir yudum suları da yoktu..

    Hayvanları alıp da bir süre sonra sokağa ya da ormana bırakanlara artık ne diyeceğimi bilmiyorum. Kendileri beter olsunlar..

    Sevindim Bolat. Bu işler biraz duyarlılıkla ve sosyal dayanışma ile çözülebilir aslında.

    YanıtlaSil
  5. yazınıza katılıyorum.dün petşopa uğradım, mama almak için kafaeste 2 tane köpekcik ortam çok sıcak bayılmış sanki canım hayvan,sordum gecede orada kalıyorlarmış içim cız etti bişey sölüyemedim çok üzüldüm:(((
    maalesef..

    YanıtlaSil
  6. Böyle haberleri okudukça kanım donuyor... Ne kadar umarsız, ne kadar acımasız, ne kadar vicdansız oldu insanlar, yok insan denemez bu kişilere, yaratık diyeyim...
    Ben dağın başındayım, burada kediler serbest dolaşıyor, her kapıdan besleniyorlar...Serbest köpek yok, çünkü birilerinin getirip bıraktığı köpekler köyde bir eve kapılanıyorlar, malum tarlalar için bol köpek gerek her eve, onun için hepsi mutlu :)Yakınımızda barınak yok...
    İnsanlığın kazanacağı nice bayramlar diliyorum....

    YanıtlaSil
  7. Tüm personelin izinde olması çok saçma illakibirilerinin olması lazım aslın gönüllülerden yardım alabilirler bekçi dışındaki görevlilere verecekleri parayıda masraflara ayırsınlar ozaman. milleti tatile çıkarıyorlarsa ozaman barınak çalıştrırmalarının ne anlamı var.
    ayrıca belediyelerin barınakları muhtaç durumda bırakmayacak bütün imkanları var bunları kullanmalılar.

    hem başımıza yönetin diye seçeceğiz sonra da yine herşeyi vatandaştan bekliyecekler ben anlamıyorum bunu:((((

    YanıtlaSil
  8. Gerçekten yaa... Hiç düşünmemiştm şimdiye kadar. Görevli var mı diye bir soruşturalım bakalım:((

    YanıtlaSil

Beğeni ve görüşleriniz benim için çok değerli. Yürekten teşekkürler.