19 Eylül 2009 Cumartesi

Begonvilli Ev'in Mutfağından / Arap Kadayıfı



Malzemesi

1,5 kilo Arap Kadayıfı(Bizim burada bazı yufkacılarda satılır, taze olmasına dikkat edilmelidir. Bir kilosu yaklaşık 30-35 tane oluyor)


İçi
Yarım kilo iri çekilmiş ceviz içi
biraz tarçın


Şerbeti İçin
2kg toz şeker
yarım limon

4 yumurta

Kızartma yağı (Ben ayçiçek yağını tercih ettim)

Yapılışı:
İri çekilmiş ceviz içine biraz tarçın ve iki kaşık kadar toz şeker karıştırılır

Şeker, üzerini bir parmak geçecek kadar su ile kaynatılır, kaynayınca yarım limon suyu eklenir ve bir kaç taşım daha kaynatılır. Ilımaya bırakılır.

Kadayıfların içine ceviz konularak yarım ay şeklinde kenarları bastırılır. Çırpılmış yumurtaya batırılarak her iki tarafı da pembeleşinceye dek kızartılır.


Kızaran kadayıflar ılık şerbete atılır. Ağırlaşıp dibe çökenler servis için alınır. AFİYET OLSUN!




Tüm Dostlara Mutlu Bayramlar!

4 yorum:

  1. Tatlı çok hoş görünüyor, bayramda yemeye gelebilirim :)
    Şeker tadında, bol şerbetli, en kaymaklısından iyi bayramlar geçirmenizi dilerim.
    şeniz

    YanıtlaSil
  2. Teşekkürler Sevgili Angel; bekleriz efendim. Sizlere de mutlu bayramlar, tüm sevdiklerinizle..

    YanıtlaSil
  3. Görünce bir canım çekti ki... Maalesef heryerde satılmıyor bu kadayıflar. Dondurucuda saklanabiliyor mu? Hiç denediniz mi? Bulunca fazlasıyla almak için soruyorum... Elinize sağlık, afiyet olsun...

    YanıtlaSil
  4. Nerede yaşadığınızı bilmiyorum,sayfanıza bakıp öğreneceğim. Eğer çok uzak bir yerde değilseniz ben size alıp gönderirim.Evet dondurucuda saklanabiliyor, bir arkadaşım hazırlayıp kızartmadan saklıyor, tüketecekleri zaman kızartıp şerbete atıyor.

    YanıtlaSil

Beğeni ve görüşleriniz benim için çok değerli. Yürekten teşekkürler.