18 Aralık 2008 Perşembe

Mutfağımdan / Pırasalı Havuçlu Omlet ve Peynirli Kek




Pırasalı Havuçlu Omlet
Malzemesi(Üç kişilik):
3 yumurta
4-5 tane pırasa
iki tane incecik doğranmış havuç
tuz
ikikaşık sıvı yağ
Yapılışı:
İyice yıkanmış ve dış yaprakları ayıklanmış pırasalar ve incecik doğranmış havuçlar yumuşayıncaya dek sote edilir.Tuz istenirse biraz karabiber eklenir ve yumurtalar kırılır. Ağzı kapatılır. Yumurtlar istenilen kıvama gelince ocaktan alınır.
Peynirli Kek
Aynı keki daha önce de tarif etmiştim, bu kez sıvı yağla ve farklı kalıpta yaptım.
Afiyet olsun.
İsmet

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Beğeni ve görüşleriniz benim için çok değerli. Yürekten teşekkürler.