1 Aralık 2013 Pazar
Ev Yapımı Nar Likörü
Her bi şeyin ev yapımı olanına pek meraklı olan ben, bu kez ev yapımı nar likörü denedim. Sonuç muhteşem oldu.
Geçtiğimiz yıllarda sevgili komşum Nilgün Hanım'ın vişne likörü tarifini uygulamıştım. Çok beğenilmişti. Baktım ki, bu yıl narlar şahane. Aynı tarifi nar ile denedim. Vişne likörüm harika lezzetine kavuşmak için sekiz dokuz ay çok az kullandığım bir mutfak dolabında beklemişti ama nar likörüm sadece bir ayda fermente oldu. Sözü fazla uzatmadan tarife geçelim:
5-6 iri nar(Kırmızı tatlı olanlardan)
2,5 bardak toz şeker
bir çubuk tarçın
35 cl iyi cins votka
Narları ayıklayıp steril bir cam kavanoza, bir kat nar, bir kat şeker olarak 3-4 kat olacak şekilde doldurun. İçine bir ya da iki tane çubuk tarçın koyun. Kapağı kaynatıp sıkıca kapatın ve karanlık bir yerde bekletin. Bir kaç günde bir çevirmeyi unutmayın. Ben bir ay beklettim. Renk berrak ve üzeri tertemizse sorun yok demektir. Taneler tüm suyunu bırakınca süzerek 35 cl iyi cins votka ya da cin ekleyin. Tekrar cam kavanoza ya da şişeye alın. Şişeleyecekseniz sanırım 3-4 tane likör şişesine ihtiyacınız olacak. Sonra da konuklarınıza gururla ikram edersiniz. Yarasın!
Ben de yaparım ve çok severim vişne likörünü, ama narı hiç denememiştim, bir deneyeyim bakayım senin bu güzel tarifinle..Ellerine sağlık
YanıtlaSilÇok farklı tarifler var. Örneğin kabukları ile yapanlar var. Ben üşenmedim, ayıkladım, çünkü kabuklar acılık verebilir diye. Deneyin, güzel oldu.
SilTam da nar likörü tarifi arıyordum. Nette araştırdıklarımın çoğu kabuklu yapmışlardı ve bu da acı olabilir diye vazgeçmişken sizin tarifiniz çok iyi geldi. Tarifinizi yazdım ve bu hafta yapacağım. Elinize sağlık, teşekkürler paylaşım için...
YanıtlaSilİşe yaramasına çok sevindim:) Şimdiden afiyetler olsun!
SilCanım ellerine sağlık :)
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim.
SilMuhteşem bir renk olmuş. Aslında bir önceki yazıya destek gibi olmuş :))
YanıtlaSilEllerine sağlık, afiyetle içilsin...
Sevgiler...
Ve dostlarla içilsin:)) Bekleriz efendim..
SilEv yapımı likörlere bayılırım (: Tarif için çok teşekkürler!
YanıtlaSilZiyaretiniz ve zarif yorumunuz için ben teşekkür ederim.
SilAh ne güzel bir tarif olmuş bu. bayılırım liköre, narlısını hiç denememiş olsam da bu ev yapımı fikri harikulade benim için. Bu aralık ayında hazır bereket narı kırması yapacakken bunu da aradan çıkarmak lazım.
YanıtlaSilteşekkürler bu güzel paylaşım için. sonucu mutlaka paylaşırım sizinle :))
sevgiler...
Yapmanızı tavsiye ederim. Bize bereket narı kırmasını anlatır mısınız? Elbette sonucu da paylaşmanızdan mutluluk duyarım.
SilTarifinizi yaptım, muhteşem bir sonuç çıktı ortaya. Teşekkürler. Bereket narı kırılması, yılbaşı gecesi saatler onikiyi vurdugunda kapınızın eşiğinde kırıyorsunuz. Evdeki kişi sayısınca narı eşiğinize atın kırılsın sabaha kadar kalsın sabah temizlenir :)
SilAfiyet olsun! Ritüel önerisi hoş:))
SilBende blogumda yılbaşında nar kırılması ritüeli ile ilgili bir yazmıştım...
SilBende geçen yıl blogumda yılbaşında nar kırma ritüeli ile ilgili bir yazı yazmıştım.
Siliçmedim hiç.
YanıtlaSilkolaymış yaaa.
:)
Onca narı ayıklamak sayılmazsa kolay diyebiliriz:)
Silah evet o var doğru yaaaa.
Silonu ceynle kolet yapsın o zamaaaan.
az uyusunlar biraas.
:)
Bu espriniz üzerine minderinde uyuklayan Jane'i rahatsız etmeyi göze alıp biraz mıncıkladım. Colette ise sitenin ağaçlıklı alanında kuş peşinde.:))
Silhah haaaa herkesin keyfi yerinde o zaman iyi iyi.
YanıtlaSil:)
Bende bu gün deneyeceğim umarım güzel olur
YanıtlaSilÇok güzel olacaktır. Afiyet olsun!
SilLikörlerimi bende daima kendim yaparım nar likörü hiç aklıma gelmemişti. Elinize sağlık denemek isterim...
YanıtlaSilDeneyin, beğeneceksiniz:)
SilBnde denedim be sonuc tarif edilemez oldu .kabuguyla yaptim ama ben mayhos kekremsi bi tadi oldu.cok begendim tesekkur ederim
YanıtlaSilAfiyet olsun!
SilMerhaba diğer bütün tariflerde alkol önce ekleniyor. Bir yalnılık olmasın? alkolü sonra ekliyoruz değil mi?
YanıtlaSilYanlışlık yok. Benim tarifim böyle:)
Silİlk bir kaç gün kömürcü mü
SilBozulur diye korkuyorum
ayıklaması zor katı meyve sıkacagıpında sıksakda sadece suyu ile yapsak olmuyor mu?
YanıtlaSil