2 Şubat 2012 Perşembe
Şeker, alkol ve tütün gibi bağımlılık yaratıyor! (muş)
Bunu ben söylemiyorum; California Üniversitesi uzmanları, tüketimi büyük bir hızla artan şeker ve tatlandırıcı maddelerin kullanımının mutlaka kontrol altına alınması gerektiğini söylüyorlar.
Dünyaca ünlü kalp cerrahı Mehmet Öz de sık sık dile getiriyor.
Gıdalara eklenen şeker ve tatlandırıcıların modern insanın beslenmesindeki artan payına dikkat çeken araştırmacılar, dünyada şeker tüketiminin son 50 yılda üç kat arttığı belirtiyor.
Öte yandan özellikle çocuklara yönelik şekerli ürünlerin büyük bir pazarı var. Çocukluk yaşlarda oluşan obezitenin kalıcı olması uzmanları düşündürüyor. Konuyu sadece şekerlemeler, çikolatalar olarak düşünmeyin; gazlı içecekler, enerji içecekleri, bisküviler, kekler, pastalar, reçeller, dondurmalar, sıcak çikolatalar, ikisi-üçü bir arada diye sunulan hazır kahveler vs. vs. diye uzayıp giden bir yiyecekler listesi var.
Çocuklarda obezite konusunda önde gelen bir uzman olan Profesör Robert Lustig, hükümetlerin vergilendirme, şekerli gıda ve içeceklerin okul saatlerinde satışının kısıtlanması ya da belli bir yaşın altındakilere satış yapılmaması gibi uygulamalar önerdi.
Aslında bizim ülkemizde de durum vahim. Başta anne babalar, öğretmenler ve bu konuda söz sahibi olması gereken tüm insanların bu konunun önemini iyi bilmeleri gerekiyor.
uyuşturucudan bile tehlikeli şeklinde bir yazı da okumuştum...
YanıtlaSilbu bir tuzak ...
tüketimi ve gıdayı bağımlılık haline getiriyorlar :(
Küçücük çocuklar ne yapsınlar? Bütün bu tuzaklar daha fazla kar amaçlı yetişkin insanlar tarafından kuruluyor. Sağlıklsız bir nesil yetişmekte, para hırsı gözleri kör etmiş.
Silkesinlikle yaratıyor.. gün boyunca aynı saatte tatlı ye, 4.gün canın aynı saatte tatlı ister. Tecrübeyle sabit :)
YanıtlaSilBence de... Canım istedi diye tatlı bir şeyler yiyince o istek sürekli yineleniyor.
Siloff off eskiden diye başlayacağım söze klasik olarak ama öyle işte: eskiden: bizim kantinlerimizde sıcacık simit ve sade gazoz satılırdı onuda herkes almazdı alamazdı da bazen.. çay içerdik.. herşey doğaldı..
YanıtlaSilEvet, haklısınız. Ne böyle bol katkılı, bol şekerli, tatlandırıcılı gıdalar vardı ne de obezite, alerji gibi hastalıklar bu kadar yaygındı. Şimdi, şişman, hatur hutur kaşınan, huzursuz bir nesil olduk.
SilBu şekerler zaten artık pancardan değil, mısır glikozundan oluşuyor. Pek çok tuzlu diye satılan hazır gıdalarda hatrı sayılır şeker var ve yedikçe beyinde tokluk hissi yerine yedikçe yediren, bağımlılık yaratan bir sistem oluşturuyor. Bu gıdalar malesef büyük bir pazar oluşturuyor.
YanıtlaSilAynen dediğiniz gibi. Bu tür yiyeceklerle insan beyni sürekli şaşırtmacalara,metabolizma da aşırı kalori yüklemelerine maruz bırakılıyor. Sonuç olarak da dengeler alt üst oluyor.
Silbir de yanlış bilmiyorsam şeker kanserli hücreleri besliyor. PetCT denilen bir tarama şekli var kanserli hücre tespiti için. Vücuda şeker veriyorlar.. Kanserli hücreler şekeri sevdiği için şekerin etrafında toplanıyorlar. Bu şekilde kanserli hücreler ve bulunduğu bölgeler tespit ediliyor yanlış bilmiyorsam..
YanıtlaSilŞeker bütün kötülüklerin anası galiba
Ben de duymuştum.
Silbugun haberlerde de bu konudan bahsettiler ama ne kadar doğru bilemiyorum az önce tavuk göğsü yedim:)) çok güzeldi tatlıya hayır demek zor gerçekten:)))
YanıtlaSilhttp://sonsuzdekorasyon.blogspot.com/
Afiyet olsun ama dikkat etmekte fayda var.
SilEpeyidir Karatay okuyup uygulamaya çalışıyoruz. Daha iki saat önce eşim bu araştırmadan bahsetti. Ah o hazır gıdalar.
YanıtlaSilŞekersever anne Çiğdem
Doğallıktan uzaklaştıkça riskler artıyor.
Sil