19 Eylül 2009 Cumartesi
Begonvilli Ev'in Mutfağından / Arap Kadayıfı
Malzemesi
1,5 kilo Arap Kadayıfı(Bizim burada bazı yufkacılarda satılır, taze olmasına dikkat edilmelidir. Bir kilosu yaklaşık 30-35 tane oluyor)
İçi
Yarım kilo iri çekilmiş ceviz içi
biraz tarçın
Şerbeti İçin
2kg toz şeker
yarım limon
4 yumurta
Kızartma yağı (Ben ayçiçek yağını tercih ettim)
Yapılışı:
İri çekilmiş ceviz içine biraz tarçın ve iki kaşık kadar toz şeker karıştırılır
Şeker, üzerini bir parmak geçecek kadar su ile kaynatılır, kaynayınca yarım limon suyu eklenir ve bir kaç taşım daha kaynatılır. Ilımaya bırakılır.
Kadayıfların içine ceviz konularak yarım ay şeklinde kenarları bastırılır. Çırpılmış yumurtaya batırılarak her iki tarafı da pembeleşinceye dek kızartılır.
Kızaran kadayıflar ılık şerbete atılır. Ağırlaşıp dibe çökenler servis için alınır. AFİYET OLSUN!
Tüm Dostlara Mutlu Bayramlar!
Tatlı çok hoş görünüyor, bayramda yemeye gelebilirim :)
YanıtlaSilŞeker tadında, bol şerbetli, en kaymaklısından iyi bayramlar geçirmenizi dilerim.
şeniz
Teşekkürler Sevgili Angel; bekleriz efendim. Sizlere de mutlu bayramlar, tüm sevdiklerinizle..
YanıtlaSilGörünce bir canım çekti ki... Maalesef heryerde satılmıyor bu kadayıflar. Dondurucuda saklanabiliyor mu? Hiç denediniz mi? Bulunca fazlasıyla almak için soruyorum... Elinize sağlık, afiyet olsun...
YanıtlaSilNerede yaşadığınızı bilmiyorum,sayfanıza bakıp öğreneceğim. Eğer çok uzak bir yerde değilseniz ben size alıp gönderirim.Evet dondurucuda saklanabiliyor, bir arkadaşım hazırlayıp kızartmadan saklıyor, tüketecekleri zaman kızartıp şerbete atıyor.
YanıtlaSil