3 Mart 2009 Salı
Begonvilli Ev'in Mutfağından / Limonlu Chees Kek
Bizim evde peynir çok sevilen bir yiyecektir. Bu nedenle börek çörek ve keklerde peynirli olanlar sevilerek yenir. Chees kek de bizde sık sık yapılan bir kek türü. Genellikle hamurunu yoğurup pişirerek yapsam da bu defaki tarifimi çok daha pratik ve lezzetli bulduğumdan sizlerle paylaşmak istedim.
Malzemesi:
1 paket peksimet (Marka adı vermiyorum ; şu sonu -mek ile biten)
1 çay fincanı suyu süzülmüş yoğurt
1 yumurta
1 yemek kaşığı eritilmiş tereyağ
1 çay fincanı şeker
vanilya, limon kabuğu rendesi
Üzeri İçin:
1 paket labne peyniri
1 limon suyu
yarım su bardağı krema
2 çorba kaşığı pudra şekeri
Yapılışı:
Peksimetleri rondodan geçirerek ya da bir poşete koyup üzerine vurarak un haline getirin
Yoğurdu, şekeri yumurtayı, vanilyayı, rendelenmiş limon kabuğunu ve eritilmiş tereyağını ekleyip karıştırın.
Yağlanmış tart kalıbına ortası ince kenarları daha kalın olacak şekilde yayıp buzdolabında dinlendirin. Bu sırada üstü için verilen malzemeyi Üstü için verilen malzemeyi mikserle çırpın ve soğuk kekin üzerine düzgünce yayın.150 derecede yarım saat pişirin.Tekrar buzdolabina koyup dinlendirin. Bir gün bekleyince mükemmel oluyor.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Beğeni ve görüşleriniz benim için çok değerli. Yürekten teşekkürler.