tag:blogger.com,1999:blog-7007151680511252458.post1970656527922550469..comments2024-03-07T13:05:10.089-08:00Comments on Begonvilli Ev: Harika Bitki:KapariBegonvilli Evhttp://www.blogger.com/profile/04011489951026879881noreply@blogger.comBlogger11125tag:blogger.com,1999:blog-7007151680511252458.post-58938034809269054622013-08-22T01:58:07.619-07:002013-08-22T01:58:07.619-07:00Interesting post! would you like to follow each ot...Interesting post! would you like to follow each other?<br />Besos, desde España, Marcela♥Marcela Gmdhttps://www.blogger.com/profile/12576357872785138579noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7007151680511252458.post-36667321744021013962013-08-21T11:09:06.700-07:002013-08-21T11:09:06.700-07:00Afiyet olsun:)Afiyet olsun:)Begonvilli Evhttps://www.blogger.com/profile/04011489951026879881noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7007151680511252458.post-5430099655760735062013-08-21T07:54:28.251-07:002013-08-21T07:54:28.251-07:00Kapari nin burada yani Almanya da tursusu satiliyo...Kapari nin burada yani Almanya da tursusu satiliyor.. Biz severek yiyoruz..<br />Sevgiler<br /><br />Calibe'nin Mutfağıhttps://www.blogger.com/profile/00256948661165140066noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7007151680511252458.post-29889415341871852562013-08-21T04:54:44.681-07:002013-08-21T04:54:44.681-07:00Ne güzel anlatmışsınız.Kim bilir anneniz ve annean...Ne güzel anlatmışsınız.Kim bilir anneniz ve anneanneniz ne güzel hazırlardı bu sosu. Balıkla ben de deneyeceğim. Umarım yine çocukluğunuzun geçtiği yerlere kavuşursunuz.Begonvilli Evhttps://www.blogger.com/profile/04011489951026879881noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7007151680511252458.post-23158160863503905222013-08-21T04:19:48.441-07:002013-08-21T04:19:48.441-07:00Ben küçükken Urla'da annem, anneannem ve ailen...Ben küçükken Urla'da annem, anneannem ve ailenin diğer kadınları kapari toplarlardı bol bol. Kışa hazırlık için, salamura yapmalık...Malum Rumlar için ve İtalyanların sofrasında vazgeçilmezdir kapari. Izgara balık üzerine zeytinyağı ve limonla hazırlanan sosa karıştırılır, pilavın ve salataların üzerine gezdirilirdi.Bense küçükken ağzıma sürmezdim, tadı çok keskin gelirdi. Şimdi değerini anlıyorum yeni yeni. Ama bu kez de eskisi kadar elimin altında değil maalesef :(MONICA LIVAShttps://www.blogger.com/profile/13596542357765819177noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7007151680511252458.post-83625881440964961632013-08-20T23:47:41.336-07:002013-08-20T23:47:41.336-07:00Evet, oralarda bolca vardır. Tuzlu suda 10 günde ...Evet, oralarda bolca vardır. Tuzlu suda 10 günde acılığı gidiyorsa kolaymış. Bana tarif edenler bir kaç ay bekletmemi söylediler. Toplaması da çok zor. Dikenleri çok acıtıyor. annenize sevgiler, selamlar.Begonvilli Evhttps://www.blogger.com/profile/04011489951026879881noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7007151680511252458.post-41796394439146371302013-08-20T23:45:28.068-07:002013-08-20T23:45:28.068-07:00Paylaş canım. Kapari başka ülkelerde çok revaçta....Paylaş canım. Kapari başka ülkelerde çok revaçta. Bizde pek değeri bilinmiyor.Begonvilli Evhttps://www.blogger.com/profile/04011489951026879881noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7007151680511252458.post-79067615800322782022013-08-20T23:44:21.720-07:002013-08-20T23:44:21.720-07:00Heyyfi'cim, tekrar aynı konuya yer vermemin ne...Heyyfi'cim, tekrar aynı konuya yer vermemin nedeni, Duran Bey'in herkese ''bu bitkinin mutlaka hayatınızda yeri olsun!'' demesi. Çünkü etkileri bilimsel olarak kanıtlanmış. Bir de şimdi tam zamanı olması. Karadeniz dışında her yerde doğal olarak yetişiyormuş. Pazarda olacağını sanmıyorum ama aktara bir sor istersen. Eğer ben yenilecek ale getirmeyi başarabilirsem sana mutlaka ayıracağım.Begonvilli Evhttps://www.blogger.com/profile/04011489951026879881noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7007151680511252458.post-71195853680578075962013-08-20T15:40:14.081-07:002013-08-20T15:40:14.081-07:00Belki de daha önce yorum yapmış olabilirim. Anneml...Belki de daha önce yorum yapmış olabilirim. Annemlerde Didim'de bu bitkiyi toplayıp turşusunu yapıyorlar. Öncelikle toplanması son derece maşakkatli dikenleri var. bunları toplayıp 10 gün tuzlu su da bırakıyor acılığı gitsin diye. sonra da turşu kurup salataların yanında ikram ediyor. şifalı olduğunu duymuştum ve toplarken bende gördüm üzerinde ervai çeşit böcekler oluyor.. ama çiçek ve çayını ilk defa gördüm ilginç..mavihttps://www.blogger.com/profile/00530486262158940806noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7007151680511252458.post-70725370183819055222013-08-20T15:36:13.864-07:002013-08-20T15:36:13.864-07:00Ben ilk kez sayen de tanışmış oldum çok da zarif ...Ben ilk kez sayen de tanışmış oldum çok da zarif bir görüntüsü varmış.<br />sevgiler canım paylaşayım belki ben gibi bilmiyenler vardır.ÖRGÜÇANTAM-Hatice yazıcıhttps://www.blogger.com/profile/13268385725054944482noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7007151680511252458.post-24077518789545803322013-08-20T14:52:48.172-07:002013-08-20T14:52:48.172-07:00Daha önce kapari ile ilgili yazını okumuş, çok ilg...Daha önce kapari ile ilgili yazını okumuş, çok ilgi çekici bulmuştum. Çünkü, arada bir salatalara yada makarna soslarına turşusunu kullanmanın dışında hayatımızda çok yer tutmuyordu. Fakat buralarda hiç rastlamıyorum. Bu hafta pazar yerinde özellikle soracağım...<br />Bu arada çiçeklerine bayıldım...<br />Sevgiler gönderiyorum...Heyyfihttps://www.blogger.com/profile/00475109870861120678noreply@blogger.com