20 Ekim 2019 Pazar

Fıstık Ezmeli Kurabiye





             Epeydir uzak kaldığım blog sayfamdan  yeniden merhaba! Enfes bir tarifle  belki kendimi affettirebilirim.

Bu kurabiye, yemek bloggerlerinin pek sevdiği ''tam ölçülü''  tanımlamasına çok uygun. Öncelikle söylemeliyim ki, tarif  neredeyse  özgün. Yani kopyalanmış bir tarif değil ama  elbette  malzemeler karşılşabileceğiniz  diğer fıstık ezmeli kurabiye malzemeleri ile  aynı.

Sözü fazla uzatmadan;

            benim  kurabiyemde şunlar var:

350 gr fıstık ezmesi. Ben içinde şeker olan bir fıstık ezmesi kullandım. Şekersizleri de var. Onlardan kullanacaksanız  aşağıda vereceğim şeker miktarını biraz daha artırabilirsiniz.

1 su bardağından  iki parmak eksik toz şeker. Esmer şeker olsaydı daha iyi olurdu. Bizde kalmamış.

800 ml. un. Dikkat ederseniz unun ağırlığını değil hacmini ölçtüm. Ölçü bardağını kullandım. 800 gr olarak   anlaşılmasın!

2 çorba kaşığı buğday nişastası.

1 su bardağı sıvı yağ.

1 paket vanilya, 1 paket kabartma tozu

Yapılışı: Fıstık ezmesi, yağ ve  şekeri  güzelce karıştırıyoruz.  Mutfak şefi (power chef)  olanlar için bu işlem iki dakikada bitiyor. Daha sonra un, nişasta, kabartma tozu ve vanilyayı ekliyoruz. Unun tümünü değil de önce yarısını ekleyip, kalanını yoğurmaya devam ettikçe azar azar ilave etmekte fayda var. 800 ml  un  tamı tamına  iyi geliyor. Hamur toparlanıp  elde şekil verilecek  hale gelince  minik toplar yapıp   tepsiye diziyoruz.  Önceden ısıtılmış fırında, 170 derecede kurabiyeler çatlayıncaya dek  pişiriyoruz. Ben  pişirmeyi sonlandırdıktan sonra bir iki dakika daha fırında bıraktım. Kurabiyelerinizi soğumadan almaya çalışmayın. Sıcak hali ile dağılabilir.  Deneyecek olanlara afiyetler olsun.  Sağlıcakla kalın.

5 yorum:

  1. Kurabiyeye çok yakışır fıstık ezmesi, bayılırım..Hemen not ediyorum tarifi..Hoşgeldin, bize bunlarla gel işte böyle:))

    YanıtlaSil
  2. Elinize sağlık, çok güzel görünüyor. sizi instagramda da sizi takip ediyorum. baharson22 kullanıcı adım. Şunu söylemeden gecemiyem okurken ve izlerkende aynı tadı vermiyor.Blog sayfaları daha sıcak geliyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, size hak veriyorum. Blog sayfamda emek var. Blog yazılarımda okurlarımla sohbet eder gibi hissediyorum. Sanıyorum bu duyguyu onlara da geçirebiliyorum. Elimden geldiğince bloğumu aktif tutmaya çalışacağım.

      Sil

Beğeni ve görüşleriniz benim için çok değerli. Yürekten teşekkürler.