13 Ocak 2018 Cumartesi

Mandalinalı Kek

Bu kek, mis kokulu mevsim keklerine güzel bir örnek. Çünkü mandalinalı, harika kabaran, pratik bir kek.






 Uzun uzun tarif vermeyeceğim. Malzemeler ve kısaca tekniğini açıklayıp  denemek isteyenlere ''kolay gelsin''  diyeceğim.
4 yumurta
2,5 su bardağı elenmiş un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
yarım çay bardağı sıvı yağ+yarım çay bardağı eritilmiş tereyağı
1 su bardağı  şeker
1 su bardağından  1 parmak eksik mandalina suyu+rendelenmiş kabuğu (ben Kıbrıs mandalinası kullandım)

Yapılışı: Sıvıları şekerle kuvvetlice bir kaç dakika çırpıyoruz.

Kabartma tozu ve vanilya ile birlikte  elenmiş unu kaşıkla  çırpılmış sıvılara  ekleyip pürüzsüz oluncaya dek karıştırıyoruz.

Önceden  180 derece  olarak  ısıtılmış  fırında 40 dakika pişiriyoruz.

Deneyenlere afiyetler olsun.

11 yorum:

  1. bu günlerde unutup birazcık yakıyorum kekleri ..Sizinkinin görüntüsü de çok güzel birde ben deneyeyim .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Deneyin. Afiyetler olsun. Umarım beğenirsiniz.

      Sil
  2. Resimlere bakarken bile kokusu geldi burnuma.. Ellerinize sağlık :) Sıcak sıcak bir dilimini bir bardak çay eşliğinde yemek isterdim :)

    YanıtlaSil
  3. Ismetciğim...ellerine sağlık afiyet olsun...sevgilerimle emel⚘🌹

    YanıtlaSil
  4. nefis görünüyor
    eminim tadı da şahanedir
    ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  5. Güzel bir tarif, bir dahaki mandalina mevsiminde deneyeceğim, sevgiler...

    YanıtlaSil
  6. Benim korkulu rüyam kek yapmak hiç tutturamıyordum . Ellerinize sağlık gerçekten çok lezzetli görünüyor..

    YanıtlaSil

Beğeni ve görüşleriniz benim için çok değerli. Yürekten teşekkürler.