12 Ocak 2018 Cuma

Bir Limon Hikayesi

Üç yıl önce küçük bir bahçesi olan evimizi satın aldığımız zaman bahçe hiç de iç açıcı durumda değildi. Bir kaç bakımsız meyve ağacı, iki palmiye ve iki begonvil,  adam boyu otlarla kaplı bahçede çok hüzünlü bir görüntü içindeydi. Palmiyeler  dışında  diğer ağaçların sökülüp yenilerinin dikilmesi tavsiye edildi. Ne var ki ben yaşlı ve  çok bakımsız limon ağacının sökülmesini istemedim. Nedense girişteki o ağaca kıyamadım. Bahçıvana o ağaca çok iyi bakmasını söyledim. Dibi güzelce kabartılıp  çiftlik gübresi verildi, özenle budandı. Yine de ilk yıl çok az meyve verdi. Meyveleri  sert ve susuzdu. Geçen yıl bakımını ve budamasını kendim yaptım. Bu yıl  limon ağacımız  şahane meyveler verdi.




























6 yorum:

  1. Emeklerinize sağlık. Diğer ağaçların resimlerini de görebilir miydik ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabii ki. Portakal, dut, incir, erik, Trabzon hurması ve zeytin ağaçlarımız var. Yeri geldikçe paylaşırım. Dilerseniz Facebook'ta kurduğum Bahçe Meraklıları grubuna beklerim.

      Sil
  2. Sevginizin karşılığını ne güzel vermiş :)

    YanıtlaSil
  3. ne güzel bir yerde yaşıyoruz Antalya cennetten bir köşe böyle meyveler bereketli topraklar ..Harika resimler

    YanıtlaSil
  4. Ismetciğim..bereketli olsun..bayildim.limon çiçeği.agacini limonları çok severim hayranlıkla baktım.ellerinize sağlık.opuyorum.🍋🍋🍋🍋☘☘

    YanıtlaSil

Beğeni ve görüşleriniz benim için çok değerli. Yürekten teşekkürler.